Miért hallunk majd Watsonról és a Cowboysról

A 25 éves irányítót nem kell bemutatni. Egy elit QB, egy jelenleg elég bizonytalan franchiseban. A háromszoros Pro-Bowl játékos, kétszer vezette playoffba a Texanst, és tavaly írt alá egy 4 éves, $156,000,000-os szerződést. Egyre több hír érkezik, hogy az irányító és a csapat kapcsolata nem halad jó irányba.

Mi történt?

Habár elveszítette elit WR-ját, DeAndre Hopkins-t, optimizmussal vágtak neki a 2020as szezonnak. Azonban talán már ekkor sötét felhők gyülekeztek a Texans facility felett. A szezon egy kijózanító pofonnal kezdődött. 0-4. Ez  Bill O’Brien állásásba kerül. Sokan úgy gondolták, hogy a Texans fellégezhet, és elindulhat a megtisztulás útján. Azonban egyre több problémával találkozott a csapat, a pályán nyújtott teljesítményen túl, Fuller eltiltása, Watt frusztrációja, Jack Easterby, stb. 4-12 a vége, és kimondható, hogy semmi nem jött össze a Texansnak, azonban Watson kimagaslóan játszott. Egyértelmű, hogy a franchise személye miatt nincsen reménytelen helyzetben.

2021 megérkezett, és a houstoniak úgy gondolták, hogy Watson majd akkor megy el tőlük, ha agancsos emberek lepik el a Capitoliumot.

Várjunk csak…

Élet+Stílus: A Jamiroquai énekese kénytelen volt megszólalni a capitoliumi  maskarás zavargóról | hvg.hu

Watson és a Texans kapcsolata a hírek szerint egyre romlik.

Hova és merre lehet elindulni. 2021-ben Watson $10,540,000 fizetést + $5,400,000 sign bonust tehet zsebre (garantált), ami továbbra is nagyon jutányos egy ilyen tehetségért. Tayson Hill, Mariota, Wentz vagy Alex Smith is jobb base salary-t fog nála kapni. Link

Szóval minden adott arra, hogy a Texans elkezdjen Watson köré építkezni! Nos, ez nem ilyen egyszerű.

Miért?

  1. Watson hangott adott elégedettlenségének, hiába a 100% ban garantált szerződés, Watsont (jogosan) vonza a gyűrű, és bizonytalan abban, hogy a front office képes megteremteni a feltételeket, és ez már átvezet minket egy másik pontra.
  2. Watson szeretne rálátást (beleszólást?) a GM és edző(k) személyére. Ez nem egyszerű kérés. A dolgozóknak nem szokás beleszólni egy cég ügyvezetésébe, ez általában tabu téma. Ez azonban árnyalt probléma, mikor a franchise alapkövének szánt játékosról van szó. Ez rengeteg feszültséget szülhet a front office és a játékos között.
  3. A QB piac jelenleg az irányító pozícióban a játékosoknak áll. Watsont rengeteg csapat várja tágra nyitott karokkal.
  4. A Texans előnytelen szerződései. A Texansban leginkább emaitt nehéz egy rebuild. Jelenleg a csapat -$17,809,400 capspacel rendelkezik 2021-re. Link A garantált szerződések miatt a CUT csak limitáltan lehetőség, szóval elsősorban Trade opciókat kell keresniük. Csak hogy el tudjuk helyezni, a 2 meccsen kezdő Randall Cobb $8,250,000 garantál fizetést tesz zsebre 2021-ben! Ezek még Bill o’Brian hagyatékok. Nagyon nehéz innen elmozdulni. Amire érdemes figyelni, hogy mi lesz JJ Watt sorsa. 2021-re van szerződése, de nincsen benne garantált összeg (ez a 3. év), ezzel $17,500,000 spórolhatna a Texans. (Hot Take: A Steelers már begyűjtött 2 Watt tesót, egy FA JJ-t olcsón megkaphatná.)

A fenti problémákat a Texansnak meg kell oldania, hogy a fiatal irányítót meg tudják tartani, ha nem sikerül, akkor biztos sokan fognak kopogni az akkori Texans GM ajtaján.

Mibe kerülne?

Tavaly a safety Jamal Adams 2 első körbe került a Seahawksnak. Ha ebből indulunk ki, akkor Watson akár 3 első körös pickbe is kerülhet, ezt persze befolyásolja a játékos és a csapat vezetésésnek viszonya. Feltehető, hogy a Houston nem (vagy alig) lesz érdekelt játékosok bevonásában a trade során, hiszen elengedésével full rebuild üzemmódba kapcsolhat a Texans.

Kit érdekelhet?

A legtöbb NFL csapatot, de akiről sokat hallhatunk szerintem az a Cowboys.

Megoldható a dallasiak részéről a tranzakció pénzügyi oldala , mivel 2021-re nem kell sokat fizetni Watsonnak. Prescott TAG-en játszott tavaly, szóval ha nem indítanak újabb tendert, akkor ők hamar rámehetnek a houstonira.

A Watson – Dallas fit nem kérdés, bármelyik NFL franchiseban megállná a helyét, és ugymond Amerika csapata mindig vonzó desztináció. A Dallas számára már a szóbeszéd is merő haszon lehet, hiszen ha leülnek Prescott-tal tárgyalni, akkor jó lehetőség, hogy lentebb nyomják az évközben súlyosan megsérült QB igényeit, és ez kulcsfontosságú lehet. Ezért is reális, hogy mindenképpen összeboronálják Jones csapatát Watsonnal.

Jerry Jones egy emberközeli tulajdonos a hírében jár, szóval nagy kérdés Prescott-tal kapcsolatban milyen a hozzáállása, azonban 1-2 éven belül egy Super Bowl győzelem feledteti Prescott-ot, aki szintén nagyon jó célpont lehet rengeteg NFL csapat számára.

Jelenleg még korai spekulálni Watson jövőjéről, és sok fog múlni az új HC személyén, de ha valóban megalapozottak a hírek a fiatal irányító frusztrációját illetően, a Texans nem pihenhet az offseason elején.A 2020-as offseason nagyon fordulatos lehet, főleg ha Watson csapatot vált, hatalmas lavinát indíthat el, tömeges játékos exodus várható a Texansban, hasonlót láthattunk az elmúlt években a Dolphins, Jaguars vagy a Raiders háza táján.

Szerintetek, milyen más csapatok érdeklődhetnek reálisan Watson iránt?

“Miért hallunk majd Watsonról és a Cowboysról” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site