Ki a Stafford-Goff trade nyertese?

A Rams és a Lions elcserélte 1/1-es irányítóit, de vajon ki a trade nyertese?

Igazi blockbuster trade lenne, ha 2 évvel korábban történt volna. Most mondhatjuk, hogy egy be nem teljesedett tehetség és egy hullámvölgybe került irányító cserélt helyet. Első ránézésre a 2009-es 1/1 lehetőséget kapott, hogy egy jó támadó rendszerben megmutassa igazi önmagát, a 2016-os 1/1 -es pedig talán újra magára találhat egy új csapatban és visszatérjen Pro-Bowl szintű formájához.

Report: Rams acquire Matt Stafford for Jared Goff, two first-round picks |  RSN

Trade

Rams: Matt Stafford

Lions: Jared Goff + 2022 1st round pick, 2023 1st round pick and 2021 3rd round pick

Matt Stafford

Stafford karjáról és képességéről már sokat hallottunk, nem kérdés, hogy az NFL köreiben Stafford Top QB-nek számít, az egyik legjobb clutch time irányító a ligában. Azonban a Lions a jó fegyverek ellenére soha sem tudott egy hozzá illő támadó rendszert felépíteni. Staffordnak leginkább McVay offense lehetősége nagyon kecsegtető, és valóban lehetőséget ad neki, hogy kivirágozzon és megmutassa valódi tudását. A Ramsben lehetősége van arra, hogy a PO-ban is rendszeresen megmutassa a tudását!

FF Crew döntés: Nyertes

Jared Goff

Másod és harmad évében Goff Pro-Bowl QB volt, 100 feletti QB rate-tel. Amit a Rams egy nagyon előnyös szerződéssel honorált. Azonban az elmúlt kettő évben teljesítménye drasztikusan visszaesett, inkonzisztensé vált, és ami szembeötlő volt, hogy rendszeresen a kulcshelyzetekben remegett meg a keze. 2020-ban romlott meg a McVay-Goff házasság, ami 2018-ban megingathatatlannak tünt. A Lions-ban QB1-ként folytathatja, és megpróbálhatja újra megtalálni régi önmagát. Nagyon nagy kérdés, hogy új edzői stáb mellett, egy rebuilding csapatban, egy erős NFC északban mire lesz képes.

FF Crew döntés: Vesztes

Detroit Lions

A Lions rebuild módba kapcsolt, és megfelelő ellenértékért cserébe tudták értékesíteni Staffordot. 21-es és 22-es első körös pick megszerzése jó kezdés, azonban lehet éppen az új QB, fogja a 20-32. hely környékére lökni a picket. Goff megszerzése 2021-re inkább rontotta a CAP helyzetett, azonban később jelentősen javulhat a helyzet. Valamint ott a lehetősége annak is, hogy Goff visszanyeri régi formáját.

Mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a Lionsból Stafford elvágyódott, így a Lions jó ellenértéket kapott érte.

FF Crew döntés: Egyértelmű Nyertes

LA Rams

Stafford stabilitást tud adni a Rams-nek a QB pozícióban, amiért jelentős draft cetliket áldozott a los angelesi csapat. Akár az NBA-ban LA nem a projekt, vagy nevelt játékosok helye. Mióta McVay a HC a Rams még nem húzott játékost (csak Goff) az első körben a drafton. Stafford szerződése még kicsit a CAP helyzten is javított. Azonban a csapat jelenét tekintve, egyértelmű a javulás a QB pozícióban, amennyiben Stafford illeszkedik a McVay rendszerbe (vélhetően fog), a Rams SuperBowl Window, megint tágra lett nyitva.

FF Crew döntés: Nyertes, hosszútávon még sok gond lehet a hiányzó pick

Fantasy Ownerek:

Stafford offensive snappjeinek a száma növekedni fog, így a lehetőségei is. Goff a Redzone-ban nem volt hatákony az elmúlt 1-2 évben, ebben Stafford hatalmas javulást hozhat. Nagyon jó WR-RB-TE fegyverek veszik majd körben, és van egy megfelelő fal, ami megvédi őt. Egy olyan QB, akivel neki lehet vágni bátran az évnek, ha nem akarunk QB-t “reachelni”.

Goff fantasy értéke most jelentősen visszaeset. Nem ismerjük a Lions rendszerét, és a irányát, tehét hatalmas a kockázat Goff-al nekivágnai a 2021-es évnek. Már tavaly sem volt kezdő QB, de most értéke tovább csökkent.

FF Crew döntés: Az Ownerek Stafford miatt nyertek

“Ki a Stafford-Goff trade nyertese?” bejegyzéshez 58 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site