Wentz lehet a holtszezon legjobb célpontja?

A hírek szerint Carson Wentz egyre távolodik az Eagles-től, és hamarosan akár el is cserélhetik.

Jeff McLane, helyi, Eagles közeli reporter arról számolt be Twitteren, hogy nagyon közel van a Phili, hogy elcserélje a tavaly jelentősen visszaeső irányítóját.

Számokkal is alátámasztható Wentz visszaesése, de talán felesleges, kellőképpen beszédes, hogy egy újonc QB miatt padra szorult az év végén, amikor a csapata a kaotikus NFL Eastben még a PO-ért harcolt.

A 2016-ban 1/2-ként draftolt, egyszeres Pro Bowl-er nagyon sok kritikust talált magának a 2020-as év után. Ami nem csoda, hiszen az újonc évéhez képest is rosszabbul teljesített. Azonban zavaros lett a kép, hiszen nem csak Wentz, de az egész Eagles pocsék teljesítményt nyújtott. Nagyon nehéz látni ebben a vesszűfutásban, hol kezdődik Wentz felelőssége és az Eagles totális leolvadása.

Lehet e mindent Wentz nyakába varni?

Wentz 2020-ben kötött egy 4 éves, $128M-s szerződést, és messze nem keltette egy ilyen kaliberű irányító benyomását.

Kijelenthető, hogy valamennyi irányító értékelése szempontjából fontos mutatóban a liga sereghajtói között volt. (QB rate, INT, CMP, Y/A,stb) Ebből az évből nem szabad azt a következtetést levonni, hogy Wentz rossz irányító lenne, hiszen a korábbi években jól teljesített. Sokkal inkább arra mutat rá, hogy a diszfunkción nem tud felülkerekedni.

Be kell látni, hogy Wentz-et nem tudta megvédeni az Eagles és Doug Peterson. Van olyan QB, aki ezen felül tud kerekedni, és van aki nem. Amíg Watson vagy Wilson az előnyére tudja fordítani (meglepő elmozgásokkal, váratlan passzokkal, improvizatív játékkal), addig vannak játékosok, mint Carr vagy Darnold, akik játéka lefagy és ki nem kényszerített hibákat vétenek. Wentz az utóbbi csoportba sorolható. 2020-ban egyáltalán nem kapott megfelelő védelmet. A támadófal egy teljes kudarc volt. Még Sam Darnold is stabilabb falat kapott, mint az Eagles irányítója.

NévWentzDarnold
Sack5035
Hit6639
Pressure151117
Meccs (kezdő)1212

Látható, hogy Wentz ezeken a nehézségeken nem tudott továbblépni, és egész évben, pár meccstől eltekintve, folyamatosan csalódást okozott, a franchise, a csapat, a szurkolók és a fantasy ownerek számára is.

Ez arra utal, hogy Wentz tehetségét alapjaiban nem szabad megkérdőjelezni, azonban a “Difference maker” szerepét annál inkább. Nem az a fajta játékos, aki magának csinálná meg a lehetőséget, vagy képes egy csapatot vezérként átlendíteni a hullámvölgyön váratlan megoldásaival. Talán olyan csapatban újra érvényesülni tudna, ahol inkább a rendszerükre, mintsem kulcsjátékosainak egyéni teljesítményére támaszkodnak.

Megéri e Carson Wentz-et megszerezni?

A 2021-es offseasonban sokan aktív QB piacra számítottak. Elsősorban Hurts parádés teljesítménye miatt, Wentz folyamatosan a mock tradek központjába került. Doug Pederson távozott a szezon végeztével, és érkezett a Colts stábjából Nick Sirianni, akinek nem éppen optimális helyzet jutott, egészen a nehéz CAP-től, a rossz öltözői hangulatig, megfűszerezve egy kiélezett irányító helyettel. A QB irányába mérsékelt érdeklődésre lehetett számítani, de a média széle most a távozás vitorlájába kapott bele. Ha igazak hírek, abban az esetben az offseason egyik legnagyobb stealje lehet. Leginkább azért, mert érte most valószínüleg nem kell túlfizetniük a csapatoknak. Ennek több oka is van:

Jalen Hurts berobbanása

A tisztázatlan QB helyzet nem segíti a tárgyalási helyzetet az Eaglesnek. A csapatok tudják, hogy Wentz most nem egyértelmű QB1, de a szerződése mást mond, tehát az Eagles tovább akar rajta adni, ha látszám felettinek értékelik.

Eagles CAP helyzet

Az Eagles a ligában a 2. legrosszab CAP helyzetben van és szerződése 2021-re 34M cap hit lenne.

A viszony

Wentz nem viselte jól a padozást, és egyértelműen tudtára adta a csapatnak, hogy nem hajlandó onnan nézni a mérkőzéseket, valamint évközben is több arra utaló jel volt, hogy Wentz elveszítette az öltözőt, és a bizalmat, ami esszenciális az irányító pozícióban.

Wentz 2020-as teljesítménye

Egy ilyen csapnivaló teljesítmény után a csapatok bizalmatlanabbak vale. Önmagában kockázatot rejt egy franchise-t újra a kezébe adni.

Azonban be kell látni, hogy erős upside lehet Wentz leigazolásában. Főleg, ha a mostani piacon áron alul lehet megszerezni.

Mi lehet az értéke?

Wentz értéke, most Stafford alatt lehet, egy első kör + 1 második kör, de persze egy licit ezt húzhatja feljebb, azonban egy igazán jó érték lehet, ha megfelelő körülmények között vissza tudja nyerni a korábbi formáját és önbizalmát! Megérheti a kockázatot!

Kiket érdekelhet?

Colts

Reich korábban kihozta Wentz-ből az évi 30M-s irányítót, és feltehetően a Colts irányító hiányában már előkészítette az Eagles front office telefonszámát, hogy puhatolózzanak az irányítót illetően. A kérdés inkább, hogy Ballard, a Colts GM, mennyire lenne hajlandó licit esetén kicsit többet áldozni az irányítóra. Talán ez lehet az elsődleges ok, amiért ez a házasság nem jöhet létre.

FF Crew értékelése szerinte a trade valószínűsége (1 egyáltalán nem – 5 nagyon): 3.5

Jets

Az előkelő második pick a 2021-as drafton nagyon kecsegtető lehet bármelyik csapat számára, ezzel bátran kopogtathatnak a philadelphiai csapat ajtaján. A sapka alatt bőven adott számukra a lehetőség. Amennyiben Salah egy 49ershez hasonló kultúrát és rendszert tud összerakni, Wentz hamar magára is találhat. Azonban továbbra is a csapatnál van Darnold, akivel a hírek szerint számol az edző.

FF Crew értékelése: 2

Bears

Nagyon sok hír emlegeti a Bears-t. Matt Nagy még utoljára neki megy, egy nyílt sisakos PO/SB run-nak. Foles mindenképpen megédesíti az ajánlatot, aki anno szobrot kapott az Eagles stadionja környékén, nagyon jó cserealap és mentora is lehetne a fiatal Hurts-nek. Azonban jelentős CAP hit lenne, talán nem a legjobb irány, jobb ajánlatot is kaphatnak.

FF Crew értékelése: 3 (Foles nélkül)

49ers

Ez egy izgalmas páros lenne, a 49ers jellegzetes az a csapat, ahol nem a QB-ra helyezik a súlyt, és a helyzetek önálló kialakítása helyett, inkább a végrehajtásra kell fókuszálnia az irányítóknak. Izgalmas lenne látni, hogy Shanahan mit tudna alkotni, egy ilyen tehetséges QB-val.

FF Crew értékelése: 4

Broncos

Ez egy nagyon vonzó desztináció lehet. Denverben évek óta nem megoldott a QB helyzet, a klíma és a csapat stílusa feküdhet Wentznek. Összeségében a Broncos támadó rendszere akadozik, a Pat Shurmur rendszer nem volt bíztató, azonban lehet hinni abban, hogy ilyen kaliberű QB érkezésével valamelyest feljavulna, mivel nagyon jó talent venné körbe Carson-t.

FF Crew értékelése: 4

A szerkesztőség szerint a legjobb fit a Washington Football Team lenne, azonban csoportrivális, így ennek nagyon kicsi esélye van, hogy bekövetkezik.

“Wentz lehet a holtszezon legjobb célpontja?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site