A Super Bowl legfontosabb párharca

Kansas City támadófal vs. Tampa Bay pass rush (Chiefs @ Buccaneers H. 00:30)

Nem ez a legdivatosabb összecsapás a meccsen, hiszen nem a falemberek munkája a leglátványosabb (azért a védőfal tud látványosan földbe döngölni), azonban a mai Super Bowl itt dőlhet el, méghozzá a Kansas támadásainál.
A két csapat már találkozott a 12. fordulóban és Mahomest kétszer is földre vitték, ezzel együtt nyert a Chiefs. Most ennél többször szeretnék belegyalulni a földbe a Liga legnagyobb fizetésével rendelkező irányítóját. Erre bőven van esély, hiszen a Tampa passz siettetése egyre jobban működik (Rodgerst ötször zsákolták be az előző meccsükön), illetve foghíjas a kansasi támadófal. Nem játszik Eric Fisher és vélhetően Mitchell Schwartz sem, így balról jobbra a támadófal felállása a Mike Remmers, Nick Allegretti, Austin Reiter, Stefen Wisniewski, Andrew Wylie ötös lehet.

A Bucs oldalán Shaquil Barrett és Jason Pierre-Paul a két legveszélyesebb ember. Barrett inkább sebességből, JPP pedig erőből veri meg az ellenfeleit. Az említett hiányzók miatt Barrett könnyen körbe futhatja a tackelöket és Pierre-Paul akár belül is gondot okozhat Suh és Vita Vae segítségével.

Nem lettek eddig megemlítve a Kansas futói, annak ellenére, hogy ők is felvehetik a nyomást, azonban ebben nem igazán erősek, így talán kár is rájuk pazarolni a szót.

A másik oldalon kérdés, hogy mennyi blitzet hív Todd Bowls. Óvatosan kell bánnia ezzel a fegyverrel, hiszen Mahomes a liga egyik legjobbja, amikor extra embert küldenek ellene, így az alap négy emberrel érdemes és kell is folyamatos nyomást gyakorolni.

Amennyiben az itt felvázolt nehézségek ellenére Mahomes képes nyugodtan játszani és néhány meneküléssel kikerülni a szemből rohamozókat, nyer a Chiefs, hiszen nem fogja tudni velük tartani a lépést a Bucs offense. Azonban, ha az előbb felvázoltak szerint folyamatos nyomás alatt lesz Mahomes és párszor földre is viszik, van keresnivalója a Tampa Baynek, sőt.

Jó szórakozást az idei Super Bowlhoz!

PO Challenge ne feledjétek!

Aki másnap dolgozik, annak kitartást!

“A Super Bowl legfontosabb párharca” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site