Ki a Wentz-Colts trade nyertese?

A 2016-os 1/1-es draft után az 1/2-es is új csapatott talált. Carson Wentz végül a Coltsnál landolt.

A Reich-Wentz páros újra egymásra talált. A legvalószínűbb desztináció végig a Colts volt, ami itt közbe szólt volna az Wentz ellenértéke. Köztudott, hogy az indianapolis-i csapat egy nagyon következetes rebuilt végén jár, ahova talán a kirakós utolsó darabját keresték. Wentz-re esett a választás. Wentzről már korábban részletesen írtunk.

Image
Forrás: NFL.com

Trade

Eagles: 

  • 2021 harmadik körös draft pick
  • kondícionális 2022 második körös pick, ami a feltételek teljesülése esetén akár első is lehet.

Colts: Carson Wentz

Carson Wentz

Carson Wentz újra összeállhat Frank Reich-al, akivel az Eagles SuperBowl évében nagyon jó párost alkottak. Tehát karrierjének revitalizálásának érdekében a legjobb utat választotta. Már Week1 egyértelmű kezdő lehet. Hektikus formája miatt erősen valószínű, hogy talál még valakit mellé a Colts, hogy bebiztosítsa magát. Hatalmas lehetőség számára egy elit támadófal mögött játszani és mivel egy run first csapatról beszélünk, nem lesz rajta akkora teljesítési kényszer sem. Wentz számára megnyugtató lehet a trade és minden adott számára, hogy visszataláljon a 2020-as szezon előtti formájához.

FF Crew döntés: Nyertes

Colts

Chris Ballard az NFL egyik legjobb GM-je. Parádés trade-t hozott össze, ami a jelenlegi helyzetben nem került első körös pickbe, cserébe a Wentz szerződésben foglalt dead money jelentős része az Eagles-en maradt. Amennyiben Wentz visszanyeri a formáját, a Colts jelentősen áron alul hozott el egy jó QB-t. Ha a kísérlet mégsem működik, akkor 2021 után, akár dead cap nélkül el tudják engedni. A Colts nagyon jó cap managementje megengedi ezt a kockázatot. Parádésan használták ki a Eagles tisztázatlan QB és CAP helyzetét.

forrás: https://www.spotrac.com/nfl/indianapolis-colts/carson-wentz-18950/

FF Crew döntés: Egyértelmű nyertes

Eagles

Az Eagles szempontjától talán a legfontosabb, hogy végre tisztázódott az irányító helyzet. Innen Jalen Hurts a QB1 Philadelphia-ban. Már decemberben látszott, hogy az Eagles és Wentz kapcsolat talán már túl volt a javíthatóság határán, Doug Pederson távozása sem volt már elég. Ez a trade ekkora dead cap mellett nagyon kedvezőtlen az Eagles számára (36M), azonban a rebuild irányába léphetnek. Ez egy szükséges lépés is volt, hiszen a CAP konszolidálását mindenképpen el kellett kezdeniük, és Wentz szerződése hatalmas luxus lett volna. Valamint az Eagles számára él a remény, hogy a 2022-es pick találkozik a feltételekkel és első körössé válik.

FF Crew döntés: Vesztes

Fantasy tulajdonosok

Jalen Hurts nagyon izgalmas fantasy játékos volt a 2020-as évben, azonban ez leginkább a földön szerzett yardok és TD-k miatt volt. Mindenképpen fejlődnie kell a karjával is. Nem volt 60% feletti completion-ös mérközése. Carson Wentz egy olyan rendszerbe került, ahol az irányító nem tölt be annyira domináns szerepet. Fantasy szempontból egy QB 10-20 közötti sávban mozoghat majd.

FF Crew döntés: Semleges

“Ki a Wentz-Colts trade nyertese?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site