Big Ben Roethlisberger visszatér 2021-re?

Ben Roethlisberger ügynöke szerint a 39 éves irányító 2021-re újra magára veszi az ikonikus 7-es, fekete-sárga mezt.

Ha igazak a hírek, a kétszeres Superbowl bajnok irányító visszatér Pittsburgh-be, valamint a két fél nyitott arra, hogy megoldást találjanak a Steelers CAP helyzetére is. Korábban már szavaztunk róla, hogy visszatér e 2021-re.

Steelers optimistic Ben Roethlisberger will be available in Week 10 after  avoiding major injury, per report - CBSSports.com
cbssport.com

https://www.cbssports.com/nfl/news/agent-confirms-ben-roethlisberger-will-be-back-as-steelers-starting-quarterback-in-2021-per-report/

2004 óta Big Ben a Steelers megkérdőjelezhetetlen irányítója, és 2020-ban PO-ig vitte a csapatot, ahol egy csoportrivális ellen estek ki. Sokan teljes kudarcnak könyvelték el Big Ben-t és a Steelers-t. Ennek talán leginkább a 11-0 kezdés volt az oka. Hatalmas hype volt a csapat körül. Decemberben, a hátralévő mérkőzésekre már 1-4 volt a mutatójuk. Talán a fiataljai kicsit el is bízták magukat, ezt bizonyítja JuJu Smith-Schuster és Chase Claypool viselkedése is. Teljesen kizökkentek a szezon végére.

Big Ben QB rate-je az év második felében jelentősen visszaesett. Week 9 után 5 meccsen is 90 alatt maradt. A támadófalban a megszokott rutinus játékosok pihentetésén túl nem volt semmi. Amit lehet tudni, hogy Week 12-n az irányító felkerült az injury reportra, egy Quadriceps sérülés miatt.

Roethlisberger heti QB rate

Már Week 8 után elkezdődött valami visszaesés Roethlisberger játékában. Jelentősen megnőtt a ‘Bad Throw’ vagyis rossz dobások száma, míg a drop-ok nem változtak jelentősen. Az év közepétől, az irányító passing attempt-je egyre nőt, a completion-je pedig egyre csökkent.

Roethlisberger heti rossz passzok száma

Minden arra utal, hogy az idősödő Roethlisberger teljesítménye elkezdett visszaesni?

A támadófal 2018-hoz képest (az irányító legutóbbi teljes éve) nem engedett számottevően nagyobb nyomást az irányítóra (Hurry, Pressure), sőt fele annyit sack-et kapott. A Steelers fal tehát nem zárt nagyon rossz évet a passzblokkolást figyelembe véve. A futással sem volt gond, bár ahhoz képest, hogy rengeteget voltak előnyben (az év első felében), kevesebbet futottak a vártnál, de ez inkább a csapat játékstílusából fakadhat. A fal megfelelően biztosította Conner számára a lehetőséget. A futó által szerzett yardok közel fele contact előtt volt, e szerint jó futási lehetőségeket kapott.

James Conner futással szerzett yardok aránya contact előtt (heti)

Egészében nézve a számokat nem volt jelentős Big Ben visszaesése, azonban a szezon végén szemmel láthatóan is nehezen és öregesen mozgott a pályán, ami sokak számára aggályos lehet. Bár soha sem állt távol tőle a szélsőséges játék, amikor 2 borzalmas inteception mellé 5 parádés TD oszt ki. Azonban az éven hiányoztak a Big Ben extrák, amik elhomályosították ezeket a hibákat.

A Steelers most egy jó QB szerződéssel sokat segíthet a CAP helyzetén. A csapat nagyon messze van attól, hogy rebuild-ben gondolkozzon, hiszen franchise player szintű játékosai vannak, akiket érdemes lenne megtartani, mint Watt, Haden, Dupree, Johnson, stb. A kor elérte a támadófalat is, amit mindenképpen erősíteni kell, valamint az irányító helyzetük sem oldódott meg, legfejlebb 1 évvel eltolták a problémát.

FF Crew verdict arról, hogy jó döntés e visszahozni Roethlisberger-t:

Nem jó, de szükséges.

(Alábbi videóban 37:55-től érkezik a Steelers elemzésünk)

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site