Túl korai Fumble Forum Mock Draft – Peti

Peti egy cikkben írja meg Nektek, hogy milyen is volt a mock draftja!

Sziasztok!

A MockDraft ötlete elég megosztó volt a szerkesztőségben, azonban úgy gondoltuk talán ez a legjobb módja, hogy egy gyors fantasy benyomást adjunk Nektek, hogy mi is történt a szabadügynök megőrülés után. Persze, mockdraftolni kell és véleményem szerint jó szórakozás is. Az egyediség az ötletben, hogy egy 10 fős, snake, half-PPR mockdraft 4 szemszögből lesz bemutatva.

Stratégia

Igen, gondoltam, hogy Csongor, Zsolti és Gergő elkezdi elkapkodni az RB-kat, mint metabolikus szindrómás a sültkrumplit a svédasztalnál. Én most eldöntöttem, hogy rámegyek a kettő közül az egyik prémium Tight End-re, aztán várom majd, hogy rám zuhanjon a draftboard, meg az RBBC-k. Azonban jó lehetőség, hogy megismerjük, hogy mi várhat ránk egy ilyen taktika mellett. A korai QB nem vonzott, azonban kicsit korábban már elkezdtem nézegetni őket, mint azt szoktam. A lényeg az első 4-5 pick, nem szabad hagyni, hogy az upside elcsavarja a fejünket, stabil padlót és konzisztenes pontokat keresek. A 6. helyről húzok, stratégiát innen a legnehezebb tartani, hiszen nehéz kalkulálni, hogy ki érkezhet vissza hozzánk.

1. kör

Rögtön vakarnom kellett a fejem. Jonathan Taylor, Nick Chubb és Zeke Elliott lett a három aspiránsom az RB1 pozíciómra, végül a dallasi futóra esett a választásom. Taylor a Colts RBBC, Chubb pedig a PPR miatt került kicsit hátrébb (Chubb fele billent inkább a mérleg a kettő közül). Elliott egy RB11 volt 2020 végén, ami nem rossz, de messze nem hozta az elvárhatót. Többre számíthatunk tőle 2021-ben, azonban bevallom, nem ez volt a legmagabiztosabb pickem.

2. kör

Mire hozzánk ért a második kör Kelce-t már elvitték (13. pick). Tartva magunkat a taktikához, egy sérülésből visszajövő Kittle-t tudtunk húzni. Volt még bent RB (Jacobs, Mixon, Sanders, Akers), vagy WR (Metcalf, Hill, Brown, Thomas), akik talán jobbak lettek volna. Azonban, ha Kittle egészséges, akkor nem kérdés, hogy Kelce számokra is képes lehet. Kockázatos választás, azonban az évvégén már pályán volt, ami bíztató jel lehet. Kittle-nek talán most a 2. kör végén vagy a 3. elején lenne nagyobb realitása. Ki kell mondani, REACH…egy TEért…

3. kör

A tervem egy futó volt. Kivitték előttem Gibsont és Akerst is. Maradt nekünk Dobbins, Swift vagy esetleg Carson. A választottunk ebben a körben Montgomery lett. A 2020-as év végén bőven bizonyította, hogy mire is képes, ha megfelelően használják. Cohen visszatér, ami az elkapásokat nagy eséllyel csökkenti, de stabil padlóra számíthatunk, mérkőzésenként minimum 15 érintés körül.

https://www.fumbleforum.hu/2021/03/21/maradtak-e-meg-igazi-elsoszamu-futok-2-resz/

4. kör

Eltökéltem, hogy nem halasztom tovább a WR pozíciót. Jefferson egy rekordokkal teli újonc szezont hozott. A sok yard és elkapás stabil padlót ad neki, Thielen a Redzone-ban az első opció, valamint Irv Smith Jr. is tör előre. Magam előtt tartottam a célt, hogy megbízható pontokat találjunk. Erre Jefferson egy tökéletes elkapó! Sajnos kihúzták előlem Keenan Allen-t, de maradt még Julio Jones, Amari Cooper, vagy Terry Mclaurin, közülök került ki a Vikings elkapója, és lett a WR1-ünk.

5. kör

Ebben a körben már a FLEX pozícióra kellett fókuszálni, talán itt volt az utolsó lehetőség, hogy értékelhető RB-t találjunk. A választott Melvin Gordon lett. Lindsey távozása után RB1 szintű lehetőségre számíthat. A Broncosnak erős támadósora van, ahol jó szelete a játékonak Gordoné lehet.

A csapat

A további pickektől csak röviden.

6. kör

Nem szerettem volna lemaradni a Stafford-McVay offensről. Kupp WR2-ben. Jackson érkezésével jelentősen megnyúlik a Rams játéka, ez kedvezhet a szőke elkapónak, és továbbra is számíthatunk rá, hogy faktor lesz a Redzone-ban. Minden adott a bounce back évhez?

7. kör

Átpörgetve az RB sort, inkább a WR mellett döntöttem, DJ Moore még elérhető volt, és a kevés TD ellenére hatalmas volumennel van a játékban, PPR formátumban ez döntő, így be is került a csapatunkban. Tökéletes a padra, és jó matchupnál FLEX opció, valamint trade esetén is egy erős puffer lehet.

8. kör

Sérülésre készülve választottam egy futót. Itt már inkább RB2, committee szerepjátékosok maradtak, így esett a választásom Zach Moss-ra. Bent volt még Kenyan Drake is, de Jacobs mellett nem tudjuk mennyi lehetősége marad. A Bills megközelítőleg 50-50%-ban használja futóit, és talán Moss-ban több a Redzone lehetőség.

9. kör

Jalen Hurst..kicsúsztam az időből, így autodraft-ban került hozzám, ez sajnos egy éles drafton is megeshet az emberrel. Számomra nem vonzó QB opció, a “legvalószínűbb bust” polcon van. Fantasy szempontból lehetnek jó mérkőzései, mint második évében Josh Allen-nek.

10. kör

A draft ezen pontján már leginkább upside és BPA (Best Player Available) alapon megyünk, így nem volt kérdés számomra Coutland Sutton draftolása. Sérülésből tér vissza, sokan megfeledkeztek róla, és Jeudy kicsit rontott az értékén, ami talán még annyira nem alapozott. Jó választás lehet!

11. kör

Nagyon izgatott vagyok Laviska Shenault miatt, véleményem szerint nagyon jó egy ilyen all-around WR egy újonc QB mellé, hatalmas steal lehet.

12. kör

A zavarosban halászva, és válogatva az RB-k között rátaláltam Lamical Perine-re, aki jelen helyzetben a Jets elsődleges futó opciója. Vétek lenne a táblán hagyni.

13. kör

Carson Wentz, igen, úgy tűnik, hogy ezt elengedtem, de nem. Riversnek a helyén voltak a yardok, de a redzone-ban nagyon nem volt jó. A Wentz – Reich duo újra összeállt. Minden adott, hogy ez működjön. 1-2 meccs után kiderül, hogy mire is képes, addig a waiveren még lesz lehetőség egy 10 fős ligában mást felvenni. Ennél a picknél volt egy kis probléma az applikációval, kb 7 msp alatt meghozott pánik döntés volt.

14. kör

Blankenship

15. kör

Saint DEF

Összességében, egy jó draft volt, azonban a QB pozíció nagyon félrement, ha ott sikerült volna jobban teljesíteni, akkor egy minőségi csapattal vágnék neki a szezonnak.

Tapasztalatok

  • A TE korai draft nem feltétlen rossz taktika, azonban hatalmas ára van. Ha ezzel megyünk, akkor mindenképpen látnunk kell a kockázatot benne! TE továbbra is 10+ kör magasságában lehet célpont, bőven van lehetőség upside-ra (Smith, Everett, Higbee, Kmet, Tonyan, stb)
  • Még a tavalyi évhez képest is hamarabb fogynak a minőségi fantasy RB-k.
  • QB-val érdemes várni, ha nem köré építjük a stratégiánkat. Azonban érdemes a korábbi évekhez képest kicsit korábban gondolni rájuk. 5 – 10 kör között javasolt.
  • Van WR mélység.
  • Meg kell várni a Rookie-akat, de pár kivétellel, nagyon nem fogják borítani a boardokat.
  • Még messze nem megbízható a játékosok ADP-je.

A Csapat

Mi a véleményetek? Melyik a legjobb vagy legrosszabb pick?

A többiek draftja:

1/10 Gergő:

4/10 Zsolti:

“Túl korai Fumble Forum Mock Draft – Peti” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site