Túl korai Fumble Forum Mock Draft – Csongor

Csongor egy cikkben írja meg Nektek, hogy milyen is volt a mock draftja!

Sziasztok!

Még igazolhatnak egy-két veterán játékost az együttesek, akiket érdemes lehet megszerezni a fantasy csapatunkba és az újoncokat sem tudjuk még, hogy hova kerülnek – hiszen egy hónap múlva lesz a draft -, így ez egy tényleg NAGYON korai mock draft volt, de a trendek azért körvonalazódni látszódnak.

Stratégia

Én egy unalmas ember vagyok, szeretem a megszokott dolgokat, így a draftom elején rá is haraptam a futókra. Szeretem, ha a cserepadomon is a csapatuknál akár elsőszámú, értékes futók vannak. Az irányítókat és Tight Endeket általában a végére szoktam hagyni, most azonban próbáltam két minőségi – ha nem is a posztja fantasy-krémjébe tartozó – játékost szerezni a csapatomba. Általában egy tíz fős ligában a draftjaim vége felé mindig a nagy upside-dal rendelkező játékosokra szoktam rámenni, ami szerintem most is sikerült, sőt talán már néha túl korán is ilyen embereket szereztem meg. A 9. helyről húztam, aminek örültem, mert szerintem egy snake ligában csak az első pár hely és a 10. pozíció értékesebb.

1. kör

A legtöbb minőségi futó ilyenkor már kiszállt a játszmából, így összesen két RB maradt, akik között gondolkodtam. Végül két dolog miatt döntöttem Aaron Jones mellett Nick Chubb helyett. Az első a PPR mutatóik, amiben Jones egyértelműen jobb, többször bevonják a passzjátékba. A másik indokom pedig Kareem Hunt volt, aki szerintem több snapet fog elvenni a Browns futójától, mint a nem túl meggyőző rookie éve után AJ Dillon a Green Bay elsőszámú RB-jétől. Remélem Jones meghálálja a nagy szerződést amit kapott és az én bizalmamat is.

2. kör

Reménykedtem, hogy Chubb visszajut hozzám, ez nem így történt, ettől függetlenül ismét egy futóra esett a voksom. A tavalyi év szenzációját választottam, James Robinson személyében, aki szinte egymaga volt a Jaguars támadósora az előző szezonban. Szerintem a csapat ügyes igazolásaival a szabadügynök piacon és Trevor Lawrence draftolásával a figyelem valamennyire elterelődhet róla, így 2021-ben még jobb is lehet. Ebben még az sem fogja megállítani, hogy a csapat megszerezte Carlos Hyde-ot. A Jacksonville új embere remek játékos, de már túl van a három X-en, ami a futóknál egy vízválasztó kor szokott lenni.

3. kör

Futó futó hátán. A következő pickem a Ravens RB-je volt, J.K. Dobbins személyében, aki Mark Ingram távozásával, Lamar Jacksonnal szerintem hihetetlenül eredményes lesz 2021-ben. A fiatal játékos, már a tavalyi szezon végén is megmutatta, hogy mit lehet várni tőle a jövőben. Az elkapásokban valószínűleg nem fog jeleskedni, de én egy stabil padlóra számítok tőle, hiszen a Ravens egyértelműen a futásaira épít.

4. kör

Ennél tovább már nem halaszthattam a WR húzást, ráadásul bent is maradt az egyik játékos, akinél szerintem kevesebben hoznak évről-évre megbízhatóbb játékot. Allen Robinsonnak szerencsére mindegy, hogy ki irányít a Bears-ben. A chicágóiak 12-ese 1000 yardnál és 6-7 TD-nél nem adja lejjebb, így nagyon örültem neki, hogy még elérhető volt a negyedik körben.

5. kör

Két húzással később egy újabb elkapót szereztem a csapatomba, Chris Godwin személyében. Ekkor már ugyan nem voltak bent igazi elsőszámú elkapó, de az SB-győztes játékos így is rengeteg labdát fog kapni. Mike Evans ugyan sok TD-t el fog venni a tag-et kapó játékostól, de a pálya megnyújtásában Godwin elképesztően jó és Tom Bradyvel az irányító poszton a Tampa Bay játéka nem a futásra fog építeni… 

A további pickekről csak röviden.

6. kör

Kiválasztottam az ekkor még szerintem egyetlen sok labdacipeléssel rendelkező megmaradt RB1-et. (Azóta a Bucs visszaigazolta Fournettet, így talán már más lenne a választásom.)

7. kör

Will Fuller leigazolásával vetélytársa akadt az elkapóposzton Devante Parkernek, de szerintem harmadik számú WR-nek a csapatomban több, mint tökéletes.

8. kör

Rögtön egy újabb Miami játékosra esett a voksom. Szerintem Kelce és Kittle után könnyem lehet, hogy Gesicki lesz a harmadik legtöbb pontot hozó TE, így nagyon örültem neki. Kiment előtte a Waller, Andrews kettős, akiket egyelőre én is magasabbra taksálok, de Hockenson és Hunter Henry is, akiknél viszont szerintem biztos, hogy jobb lesz a Delfinek támadója.

9. kör

Lecsaptam egy olyan elkapóra is, aki elsőszámú WR lesz egy gyengébb csapatban, de reménykedem benne, hogy hasonlóan jó játékra lesz képes a Jetsben, mint Robinson a Bearsben.

10. kör

Már olyan irányítók is kimentek korábban, mint Justin Herbert, Jalen Hurts vagy Joe Burrow, akiknél szerintem jobb pontokat fog hozni az új munkahelyén megtáltosodó Stafford.

11. kör

Ha Dobbins megsérül vagy nem fog jól játszani, akkor Gus Edwards megmutathatja tudását.

12. kör

Szerettem volna még egy RB-t húzni és szerintem Ito Smith lehet a következő szezon egyik legnagyobb meglepetése és a szezon közepére Mike Davis snap számait is megnyírbálhatja. Valószínűleg voltak még nála jobb elérhető játékosok.

13. kör

Zach Ertz szinte biztosan nem marad Philadelphiában, az új állomáshelyén pedig újra régi fényében tündökölhet majd.

14. kör

Itt kickert vagy DEF-et kellett volna húznom, de tetszett, hogy a tavaly berobbanó Tonyan még elérhető volt. A Packers TE-je, Edwards vagy Smith helyett az első hétre már a waiverről egy rúgóval gazdagodna a csapatom.

15. kör

Bears DEF

Tapasztalatok

  • Elképesztően gyorsan fogynak a draft elején a minőségi RB-k, így jó taktika kihúzni azokat a futókat az első körökben, akik szerinted kellenek a csapatodba
  • QB-t és TE-t ugyanúgy lehet későbbre hagyni, mint a korábbi években, de ha olyan játékost szeretnél, aki hozzá is tud tenni a csapatodhoz, akkor már érdemes lehet az 5.-6. kör után elgondolkodni rajta
  • A WR poszt mély, remek játékosokra lehet bukkanni a későbbi körökben is
  • A rookie-k közül idén 1-2 WR-nek, esetleg TE-nek (Kyle Pitts) lehet remek fantasy szezonja, de még mindig nem tudjuk ki hova fog kerülni

A Csapat

Mi a véleményetek? Melyik a legjobb vagy legrosszabb pick?

A többiek draftja:

1/10 Gergő:

4/10 Zsolti:

6/10 Peti:

“Túl korai Fumble Forum Mock Draft – Csongor” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site