Altat a Raiders?

A Raiders egy nagyon nehezen értelmezhető szabadügynök időszakon van túl. Vajon Las Vegasban megágyaztak valami nagyobbnak?

A Davis & Gruden show pörög tovább Vegas-ban. A 2021-es offseason eddig tömve volt meglepetéssel a Raiders részéről. A tavalyi 50%-os mutató nagyon ígéretesnek látszott, és talán a szurkolók reménykedhettek egy kicsit jobb 2021-ben is.

Ez az év rögön Josh Jacobs botrányával indult, akit ittas vezetésen kaptak. Jacobs tavaly az utolsó, legfontosabb hetekben a fantasy tulajdonosokat is átverte Instagramon. Azt állította a mérkőzés előtti órákban, hogy nem játszik, és közismert, hogy NFL és a csapatok erre mennyire szenzitívek.

Jacobs-nak összességében jó 2020-as éve volt, a főbb RB számai kicsit javultak is az újonc évéhez képest, azonban az effektivitása kicsit romlott. Rush Yard after contact, Broken Tackle, Rush yard average mind csökkent.

Aztán a Watson hírek hatásásra felerősödtek Carr körül is pletykák, amik ezen a szinten is maradtak. Azonban a Gruden időszakban folyamatosan inog az irányító helye.

A CAP helyzetük nem volt leheteten, azonban meglepően sokan távoztak a csapattól, amit önmagában a fizetési sapka nem indolkolt volna. A keret valamennyi pontján történt változás. A leginkább a támadófalban történt rombolás, ami azért is meglepő, hiszen szignifikánsan javult a fal teljesítménye. Az egészet megkoronázva érkezett Kenyan Drake a csapathoz.

Nehéz tisztán látni, hogy ez most pusztán a grudeni procedura része, vagy valami nagy dolog van készülőben a Raidersnél. Játszunk el a gondolattal, hogy a Raiders valami váratlanra készül a drafton vagy a draft előtti időszakban.

1. Josh Jacobs + Pick a Jetshez = Sam Darnold

Kenyan Drake sehogyan sem illik a képbe, nem komplementere Jacobsnak a játékstílust illetően, egy committee megoldáshoz pedig túl drága a szerződése (2év, 11M). Felmerülhet annak a lehetősége, hogy Drake nem Jacobs mellé, hanem helyett érkezett. Egy második kör és Josh Jacobs, egy jó ajánlat lehet egy rebuilding franchisenak. A Jetsben hiányposzt a futó, valamint egy második körrel kiegészítve (plusz kései pickek) egy fair ajánlat lehet Darnoldért. A Raiders számára pedig előnyös lehet az üzlet, mert tehet egy próbát az irányítóval, és tovább tud adni Carr-on a draftig (Washington, Patriot, Steelers, stb). Teheti mindezt úgy, hogy Mariota a padon ül, és szükség esetén bevethető.

Valószínűség: 25%

2. Carr, Jacobs + 17. és 79. pick 2020 + 1. kör 2021 = 2. pick 2020

Véleményem szerint ez egy nagyon kedvező ajánlat lehet egy építkező franchise számára, mint a Jets. Kapnak egy jó irányítót, aki már bizonyított, egy jó futót, és pickeket,valamint még további pickeket tudnának szerezni Darnold elcserélésével. Véleményem szerint ez egy kockázatos QB class. A Jets számára egy rebuildhez jobb lenne egy rutinos, kipróbált irányító, mint Carr. A Raiders számára pedig adott a megfelelő pozíció egy franchise QB draftolására. Grudentől nem áll messze, hogy személyiség alapján draftoljon, véleményem szerintem Zach Wilson lenne az ő választása egy ilyen pozícióban.

Valószínűség: 15%

3. Minden marad a helyén

A legvalószínűbb, hogy Gruden megpróbálja a Gase féle szerepbe helyezni Drake-et. Megkísérelik a Saints fél tandem kialakítását. Ahol Jacobs fut, és Drake elkap. Persze ezt úgy kell megtenni, hogy Drake-nek csak az elmúlt 3 évben 14 drop-ja volt (178 elkapásból), és csak 5 elkapott TD-je. Merész kísérlet, ami nem áll messze Grudentől. Az irányító pozícióban sem feltétlenül kell módosítania a Raidersnek, és lehetőségük van fiatal QB-t draftolni a későbbi körben is.

Valószínűség: 80%

4. Carr-t elcserélik

A Raiders elcserélheti Carr-t. Véleményem szerint egy nem túl korai elsőt megérne sok csapatnak a rutinos irányító. A második körben pedig várható, hogy még lehetnek projekt (vagy bumm or bust) QB-k, Trask, Jones, Mond, stb. Tehát a Raiders megpróbálhat egy fiatal QB-t. Ennek a legkisebb az esélye. Egy 8-8-as év után a WC verseny minimum kitűzött cél lehet a csapatnál, ez egy fiatal, high risk – high reward QB-val nem érhető el.

Valószínűség: 10%

A legvalószínűbb továbbra is, hogy minden halad a jelenlegi helyzet szerint, azonban A Raiderstől nem áll távol a váratlan, és meg van arra az “erőforrásuk”, hogy meglepetést okozzanak! Egyértelműen látszik, hogy Gruden nem fél újragondolni a koncepcióját. A Jets és a Falcons továbbra is jó partnerek lehetnek bármelyik, a drafton felmozogni vágyó csapat számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site