A billegő kispad és a draft

A szükség, ami elsődlegesen felhúzza a drafton a csapatokat a táblán. Egy költséges és nagyon kockázatos lépésről beszélünk, ami határozott elképzelés igényel a jövőt illetően a csapatoktól.

A 2016-os drafton az első kettő pick csere keretében került a Rams és az Eagles csapatához. Mind a kettő csapat rengeteget áldozott a két irányítóra. Azóta általánosságban igaz, ha egy franchise elit tehetséget akar draftolni, annak vagy alapvetően jó pozíció kell játékosbörzén, vagy fel kell magát küzdenie a draft táblán.

Gyakori hiba, hogy sokan valóságot keresnek a Mock Draftokban. Ezeket nem is valóságtartalma miatt érdemes követni, hanem egy könnyen emészthető, szórakoztató kivonata több faktornak, amit egy draft során figyelembe kell venni. (Need, player vagy team ranking, stb)

Empty Bench Against A Football Field Stock Photo - Download Image Now -  iStock
https://www.istockphoto.com/

A mock draftok gyakori hibája, hogy kevés súlyt fektetnek az edzők helyzetére. Egy drafton általában minden szem a GM és edző párosra szegeződik. A tulajdonost is ide sorolhatjuk, hiszen vannak franshise-ok, ahol markánsan jelen vannak a csapatok döntéseinél (Jaguars, Raiders, Cowboys, stb). Több edző is van jelenleg a ligában, akik státusza billeg, így nem lenne következetes draft tőkét áldozni egy rendszerre, ami lehet egy év múlva már nem is fog állni.

A 2021-es drafton több csapatot is emlegetnek, hogy felmehetnek egy irányítóért .

Broncos – Fangio nem véletlen maradt a Broncos kispadján. A Drew Lock project vele indult, és feltehetően vele is végződhet. Egy lecsúszott QB esetén sem vehető garanciának, hogy elvinnék az irányítót. Fangio rendszerét a csapat legfeljebb a 2021-es év pick-jeivel támogatja meg.

Bears – Matt Nagy és Ryan Pace újra megkapná a lehetőséget egy QB draftolására? A Bears playoff-ba került, ami jó teljesítmény, feltételezhető, hogy az edző helye biztosabb, mint a GM-é. A gond, hogy a 20. pick nagyon messze van. Rengeteget kéne áldoznia a csapatnak a top 10-be kerülésért. Lecsúszó irányítóban egyértelműen érdekeltek lehetnek.

Patriots – Stabil csapat, stabil front office, maximális elkötelezettséggel Bill Belichink irányába.

Washington Football Team – A Rivera féle út elején vannak, de már most van miért bizakodnia a csapat szurkolóinak. Lent vannak a táblán, de minden adott számukra, ha irányítót szeretnének. Talán a hajlandóság a kérdés.

Raiders – Gruden-re mindig figyelni kell, eddig minden drafton tartogatott meglepetést. Carr nem a legjobb fit a rendszerbe, folyamatosan téma a médiában, hogy nem vele kéne a Raiders-nek építkeznie. Davis hatalmas támogatója edzőjének. Érdemes rájuk figyelni.

Cowboys (nem QB) – Jones-re jellemző, ha valamit akar, azt megszerzi. A hírek szerint nagyon tetszik neki Kyle Pitts (TE). Nem is kéne sokat áldoznia, hogy megszerezze.

Érdekes és izgalmas napra lehet számítani az első napon. Nagyon hamar megdőlhetnek a konszenzus pickek is.

Mindenkinek jó készülődést a draftra. Mindenkit várunk majd éjszaka a Discordunkon!

“A billegő kispad és a draft” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site