2021 játékosbörze – Első nap

A draft első napja sok NFL szurkoló számára a szezon kezdetét is jelenti. A börze első napján az elit tehetségeket választják ki, így hatalmas figyelem kíséri minden évben az első 32 picket.

Nagy volt a várakozás, hiszen nem gyakori, hogy 5 irányító is csapatot találhat az első körben. A 2021-es draftra egy szokatlan évfolyam érkezett. Olyan események árnyálták az előkészületeket, amire még nem volt példa. A 2020-as évben a COVID miatt több játékos is egy év kihagyással érkezett a drafra. Valamint a NFL Combine (játékosok felmérője) is elmaradt. Tehát szignifikánsan kevesebb videoanyag állt a csapatok rendelekezésére.

Első nap

Alacsony trade hajlandóság

Az első napon 3 felmozgás történt a táblán (Jets, Eagles, Bears), tavaly a szintén rendhagyó drafton 4, 2019-ben 6, 2018-ban pedig 7, tehát tranzakciókra kevésbé voltak vevők a csapatok. Így sok csapat került olyan helyzetben, hogy BPA (best player available) módon kellett játékost választania. Persze ez nem jelent feltételenül gondot, azonban hiánypozíció esetén kerülhet egy csapat kellemetlen helyzetbe.

Ilyen pick lehetett Pitts a Falconsban, ahol továbbra is problémás a védelem, és a csapat mindig is jól állt a passzjátékkal. Ez a választás megalapozza a Jones pletykákat is. 1/4 pozícióban nem volt olyan védő, akit érdemes lett volna választani.

Meglepetésre a Lions egy lecsúszó játékost tudott elhozni, Sewell személyében. A detroiti csapat egy elit támadófalemberrel vághat neki a rebuildnek, Goff legnagyobb örömére.

A Cowboys eredményesen letradel-t. Előttük 2 cornerback-et vittek el, erős a gyanú, hogy a főbb célpontjaikat kihúzták. A visszatrade után a legjobb védő tehetséget hozták le, Parsons-t. A fiatal LB érkezési nehezen értelmezhető, hiszen Vander Esch helyére érkezett.

Érdemes megemlíteni a Dolphins-t, akik a 6. helyen Waddle-t válaszották, egy feltrade után. A trade egy 2022-es első körébe került a franchisenak. Ez azért is érdekes, mert talán Waddle jó eséllyel később is elérhető lett volna, tehát Waddle egy másodlagos választásnak tűnik.

Futók az első körben

Nem egy, hanem kettő futó is csapatot talált. Harris egy reális célpont volt, és a játékos és a csapat házasságát már sokan biztosra vették. Azonban hatalmas meglepetésre Etienne, Harris után kelt el. A Jaguars elhozta Lawrence kedvenc célpontját. Mind a kettő választás ellen tudnánk érveket felsorakoztatni, de talán a clemsoni futó kiválasztása volt a nagyobb meglepetés.

The Browns Have a Great N.F.L. Draft (It's a Movie) - The New York Times
https://www.nytimes.com/2018/04/26/sports/football/draft-day-nfl-kevin-costner.html

Első nap legfőbb győztesei

New York Jets

Megtalálta a Jets az irányítóját. Wilson-nál nagyon magasan van a plafon (talán a legmagasabban), és a Jets ennek megfelelően próbálja megvédeni a befeketetésért. Hoztak egy támadófal embert, aki pass védelemben és futás blokkolásban is erős. Eredményes első nap!

Detroit Lions

Lecsúszott a 7. helyre az egyik legjobb OT prospect. Hatalmas rablás. Nagyon jó alapja lehet a rebuilding franchisenak. Egy tackle tud fejlődni egy rosszabb csapatban is, hiszen játékát nem befolyásolja semmi, azonban egy WR, RB vagy más skill player gyakran nem tud impact lenni egy csapatban, jó személyzet nélkül.

New England Patriots

A Pats szerzett egy QB-t, úgy hogy csak meg kellett várni, hogy lecsússzon hozzájuk. Mac Jones jól illeszkedhet Belichick rendszerébe. Magas foci IQ-ját jól használhatják ki. Várhatóan Newton lesz a kezdő irányítója a csapatnak Week 1, mint Bledsoe is volt a Brady are kezdetén. Pár hét múlva azonban Mac Jones már a pályán is kipróbálhatja magát.

További győztesek: Vikings, Chargers, Giants, Bears

Első nap vesztesei

Las Vegas Raiders

Nincsen draft Gruden reach nélkül. A Raiders needre húzott, azonban a boardon még jobb, kezdő kaliberű tackelek is elérhetők voltak. Kockázatos választás. Nem merész kijelentés, hogy a 2. körben is elérhető lett volna a játékos.

Cincinnati Bengals

A Bengals Chase-t draftolta. Egy elit WR, akit Burrow nagyon szeretett volna maga mellett tudni. Chase zseniális route futásaival fogja segíteni Burrow-t, mikor áll fel egy sackből. A második körben tackel-t hozhat még a csapat, de az már egy másik tier.

Pittsburgh Steelers

A Steelers nagyon sok fantasy játékost tett boldoggá. Azonban Harris a második körben még egy elérhető játékos lett volna. A támadófal jelentősen meggyengült, ez a futóknak nem kedvez. Nem is beszélve Big Ben védelméről. Az idősödő irányító tavaly már egy erősebb sack után volt, hogy bicegve sétált le a pályáról. Steelers éve Big Ben sérülésével azonnal ellehetetlenedne, ilyen hatalmas hiánnyal luxus egy RB az első körben.

További vesztesek: Cowboys, Eagles, Broncos

Második nap érdekes játékossai:

 • Teven Jenkins, OT
 • Jeremiah Owusu-Koramoah, LB
 • Elijah Moore, WR
 • Asante Samuel Jr., CB
 • Azeez Ojulari, DE/OLB
 • Christian Barmore, DE/DT
 • Terrace Marshall Jr., WR
 • Davis Mills, QB
 • Kenny Gainwell, RB
 • Tutu Atwell, WR
 • Kyle Trask, QB,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

 1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
 2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
 3. 3 Refresh the page and start browsing the site