Hail Mary: A Schefter Twitter súlya

“BREAKING: Aaron Rodgers lépni akar Green Bayből!”

Emlékeztek még? Ilyen és ehhez hasonló szalagcímekbe futhattunk pár napja, minden amerikai futballal kapcsolatos oldalon. Adam Schefter, az egyik legismertebb insider szavaira ugrott az internet népe, az egyik halmaz már meg is bélyegezte Rodgerst, hogy egy önző, egoista primadonna, a másik oldal pedig abszolút az irányító mellé állt, látva a csapat draft-stratégiáját például. Nos, mint kiderült, Schefter konkrét forrással nem tudja alátámasztani, ezt az egész konkrétnak hangzó kijelentését.

Az “insider” nem kapott hívást, nem pletykált neki senki, ő csupán a hitére, az elméleteire, az egész évben látottakra, hallottakra alapozván hozta meg következtetését. Tény, hogy Rodgers olykor nyilatkozott úgy, hogy joggal hihettük, elege van. De ez nem lehet hír. Pláne nem, a draft estéjén. Oh, az időzítés csupán véletlen egybeesés Schefter szerint. Persze Ő sem hülye, csakhogy ezt nem lehet egy vállsöpréssel elintézni, köszönhetően az internetes szokásainknak. Schefter ezzel a klikkvadász sokkmédia szintjére süllyedt, akik bármit leírnak, hogy őket olvassák, független attól, hogy hitelesek-e vagy sem. És a “shock value” mindig nagyobbat fut, több ember fülébe jut el, mint az esetleges helyreigazítás utólag (ez Schefter mázlija). Számtalan példát láthatunk erre napjaink során, “köszönhetően” a pandémiának.

Adam Schefter chose to break Aaron Rodgers news on day of 2021 NFL Draft |  NBC Sports

Biztosra vehetjük, hogy lesz egy jelentős embermennyiség, aki még az első hazai meccsen is ki fogja fütyülni Rodgerst, mert elvette a rivaldafényt a fiatalok nagy estéjéről. Rodgers utálja a médiát, az újságírókat, az “insidereket”. Ezzel a húzással sem kerültek egymáshoz közelebb. Egy ideális világban Schefter renoméja ordas nagy pofont kap ma. De attól sajnos távol vagyunk, vagy ez nem is akkora önfieldgól? Mindenki a számokra hajt. De ez nem újságírás. “Hallottátok hogyan nyilatkozott? Mintha csak búcsút mondott volna Green Baynek. Egész szezonban lehetett hallani, hogy zsörtölődik. Előbb-utóbb kibukik, mit számít, hogy most, vagy jövőhéten hozom le?” Nyilván a 49ers állítólagos érdeklődése is rásegített, hogy Schefter ne tököljön. Ha meg jövőhéten tényleg elhagyja a Packerst a QB, még a mellét is verheti a fickó, hogy ő megmondta. Mit gondoltok, rendben van ez a sztori? Ma már bárki lehet “insider”, sőt szakértő vagy éppen doktor. Még én is, csak figyeld…BREAKING! Tom Brady vissza fog vonulni!

Hail Mary: Youtube, Facebook, Instagram

“Hail Mary: A Schefter Twitter súlya” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site