6 izgalmas egyetemi program, amire érdemes lesz figyelni

A következő években sokat változhatnak az erőviszonyok az egyetemi footballban. Vajon mely programok tudnak majd meglepetést okozni, és tenni egy nagyobb lépést előre?

Az egyetemi football sokak számára nem vonzó. Nagy a játékosok fluktuációja, átláthatatlan lebonyolítás és a csapatok is nagyon hullámzóak lehetnek. Sokaknak szokatlan lehet, hogy az egyetemi foci jelentősen támaszkodik az Associated Press Poll-ra (AP rank). Ez a lista, Week9-től hétfől-hétre mutatja a legjobb 25 egyetemi programot, ez egy mérce, ami persze figyelembe veszi az objektív mutatókat, valamint a szubjektív benyomásoktól sem mentes. A legjobb 4 közül kerül ki végül a győztese az egyetemi szezonnak.

National Collegiate Athletic Association - Wikipedia

Milyen programok léphetnek előre az AP rankingben a 2021-es szezonban?

Amit figyelembe vettünk, hogy milyen az edzői stáb, mennyire sikerült jól toborozni, és mennyire maradt egyben a csapat.

Indiana Hoosiers – A Big Ten-ben a Hoosiers, már most megelőzi a michigani, nebreskai, vagy a penn state-i programot. Egy nagyon tehetséges irányítóval, Penix-re érdemes lesz figyelni, aki Fryfogle-lal kiegészülve egy nagyon jó támadó párost alkot.

Arizona State Sun Devils – A Sun Devil Jayden Daniels miatt van itt. Hatalmas a plafon a 3. évébe lépő irányítónak. A lábbal is kíváló QB-t nagyon jó RB-k segítik. A Pac-12-ben igazi erő lehet a csapat.

Maryland Terrapins – A marylandi csapat a fiatal, Taulia Tagovailoa sokkal jobban mutatott. Ettől a programtól az AP 25-be kerülés is siker. A csapat alakulása bíztató, és amennyiben Taulia tovább fejlődik, akár a 15-20 közötti sávba is becsúszhatnak.

Oklahoma Sooners – Ridley csapata nagyon sokat nem változott a draft után. A védelemben 1-2 említésre méltó játékoson kívül nincsen kiemelkedő egyéniség. Ellenben a támadó egység nagyon ígéretes. Rattler (QB) – Mims (WR) – Wease (WR) – Haselwood (WR) négyes nagyon jó offensive csemegét ígér.

Iowa State Cyclones – Mind a kettő iowai program hatalmasat fejlődött az elmúlt években! Az Iowa State csapatának nincsen gyenge pontja, keretük egyben maradt. Bryce Hall (RB)-ban hatalmas lehetőség. A csapat erőssége a QB pozíció, ahol hatalmas kérdés. A csapat maradni fog Brock Purdy-nál, azonban a freshman (elsős) évét befejező, Hunter Dekkers hatalmas lehetőség lehet a csapat számára a következő években.

Georgia Bulldogs – Egy nagyon jó védelem maradt erre az évre, amire most egy jó offense épülhet, egy nagyon jó QB tehetséggel kiegészülve (Daniels). A keret tömve van 5 csillagos tehetségekkel. Mindenképpen az egyetemi szint elitjébe várhatók.

“6 izgalmas egyetemi program, amire érdemes lesz figyelni” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site