Hogyan vadásszunk Sleepert?

Minden évben találunk néhány játékost, akik minden projectiont, vagy szakértői szemrevételezést megcáfolnak, és bőven az elvárttól jobb teljesítményt nyújtanak.

Mielőtt megnézzük a sleepereket, érdemes áttekinteni a Breakout és a Sleeper közti különbséget.

Sleeper

Inkább fantasyban használt fogalom, ahol egy játékos az ADP (average draft position)-hez képest, számottevően jobb teljesítmányt nyújt. Tehát az elvárttól jobban teljesít. Ha egy ADP-vel nem rendelkező játékos, WR 20-ként fejezi be az évet, akkor sleepernek tekinthető, míg egy WR 10, aki WR5ként végzett, nem.

Breakout

Azok a játékosok, akik a TOP játékosok szintjébe lépnek. Amikor egy WR 15-20, a WR 1-10-ig kategóriába kerülhet. Ez sokkal nehezebb, hiszen pozíción belül a TOP tier játékosok között nagyok lehetnek a pontkülönbségek.

A két definíció nagyon hasonló, elsődlegesen a játékos impactja jelentheti a különbséget.

Kikre lehet érdemes figyelni, és milyen szempontok alapján lehet a Sleepereket megtalálni?

Üres Targetek – Talán a legjobb eset, amikor egy játékos olyan helyre került, ahol szükségre érkezett és számíthat a lehetőség megnövekedett számára. Ilyen volt tavaly Diggs, Agholor, Robby Anderson, Gurley, Gordon, James Robinson. Gyakran csapaton belül is változhat ez a státusz.

Jobb támogató személyzet – A támadófal jelentősen meghatározza a fantasy kimenetét a futóknak. 2020-ban ilyen volt a Browns támadófal, ahol Chubb ÉS Hunt is releváns tudott lenni (további: Ronald Jones II, Miles Gaskin, J.K. Dobbins). De ez igaz lehet persze a WR-ok vagy TE-k esetében egy jobb QB-ra is.

Edzőváltás – Legyen az egy HC vagy OC változás, jelentősen befolyásolhatja egy játékos fantasy teljesítményét. Matt LaFleur hatása Jonesra, vagy Kingsburyé Murray játékára. Egy támadó szemlélető edző hatalmas lehetőség lehet fantasy szempontból.

Stabilitás és játékos fejlődés – Egy fiatal játékos számára a stabilitás nagyon fontos szempont, hogy fejlődni tudjon. Josh Allen számára minden adott volt tavaly a breakout évhez, hasonlóan DK. Metcalf vagy David Montgomery esetében.

Besült ADP – Van, hogy egy játékost alacsonyan drafoltnak. Így mindenképpen áron alul kaphatjuk meg. Ez gyakran a sérülésből visszaérkező játékosoknál jellemző, azonban vannak játékosok, akik upsideja nem olyan egyértelmű. (Tavaly Curtis Samuel, Jonnu Smith, Corey Davis, David Johnson, újoncok)

Megérzés – Gyakran nincsen más csak a megérzésünk. Egy váratlan, drafton lecsúszott egyetemi tehetség, egy kiemelkedő combine eredmény, egy visszatérő játékos, vagy valaki rookie szerződésen, aki nagyon jó edzőt, vagy játékostársat kapott, bármi lehet. Ha úgy érezzük menjünk vele, de tudjuk érte a megfelelő árat.

A sleeperek keresése minden draft előtt egy érdekes és szórakoztató elfoglaltság lehet. Nagyon fontos, hogy a drafton biztosítsuk magunkat stabil, jó padlóval rendelkező játékosokkal. A kései köröbben (10+) lehet érdemes (deep) sleeper játékosokkal próbálkozni. Ezek a játékosok gyakran ligákat dönthetnek el.

“Hogyan vadásszunk Sleepert?” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site