Első súlyos sérülés – Cam Akers

Ezzel talán hivatalosan is elindult a fantasy szezon. A Top10-be várt RB súlyos sérülés miatt úgy látszi, hogy a teljes 2021-es évet kihagyhatja.

Cam Akers a Rams edzőtáborának az elején súlyos sérülést szenvedett. Ez az Achilles-ín szakadás, a 2021-es évének végét is jelentheti.

Fantasy Reaction: Three rapid takeaways from Cam Akers' season-ending  injury | Fantasy Football News, Rankings and Projections | PFF

Tavaly a Ramsnek 473 futása volt, amivel a 7. legtöbbet futó csapat volt a ligában, így megalapozott volt a hurráoptimizmusa az Akersre aspiráló fantasy tulajdonosoknak. Habár Stafford érkezésével a passzjáték nagyobb hangsúlyt kaphat, a 2020as committee felszámolásával minden adott volt Akers számára, hogy igaz elsődleges futóként vegyük számításba.

Akers tavaly 145 próbélkozásból hozott 625 yardot, 2 TD-t, valamint volt 123 yard elkapása mellé 1 TD-je.

A tavalyi keretből Malcom Brown Floridába, a Dolphins-hoz került.

Aktív Rams futók:

Darrell Henderson – A 2019-ben a harmadik körben draftolt futó, nagyon jó reményekkel kecsegtet. Az első szezonjában Akers-szel egy committee-ben, társához hasonló számokat mutatott a futásban (138 futás, 624 yard, 5TD). Elkapásban nagyon aktív RB, akitől racionális elvárás, hogy a depth charton az RB1 pozícióba kerüljön.

Xavier Jones – A fiatal draftolatlan játékos tavaly nyáron került a Ramshez. Egyetemi statisztikái jól mutathatnak elsőre, azonban egy gyenge programból és csoportból érkezett, sokat nem lehet belőlük levonni. 2020-ban limitáltan a special teamben volt használva. Leginkább backup snap-ekre lehet tőle számítani.

Raymond Calais – Hasonlóan Jones-hoz már a 2020-as évben a csapattal volt. többet használták a special team-ben, ahol visszahordásai is voltak. Lehetséges, hogy ritkán third down back legyen, azonban nem várható nagyon relevancia tőle sem.

Jake Funk – 2021-ben az utolsó, azaz a heteik körben draftolták. A marylandi egyetemen messze nem volt produktív és az atletikussága is megkérdőjelezhető. Special teambe tervezett játékos.

Otis Anderson – A 3. UDFA játékos a listán, akit bár leigazolt a Rams, az 53-as keretszűkítés túlélése is hatalmas dolog lenne tőle. Practice squad-ba szánt játékosról beszélünk.

Ilyen előzmények után, megalapozott lehet a feltételezés, hogy a Rams a szabadügynök piacon mozgolódhat. Henderson az egyetlen akiről nyilatkozni lehet, a többi játékosról kevés információ áll rendelkezésre, de nem merészség kijelenteni, hogy nem köztük van az új James Robinson lehetősége.

CAP helyzet:

https://www.spotrac.com/nfl/los-angeles-rams/cap/

A Rams számára 7,75 M felhasználtó összeg áll rendelkezésre. Ez jelenleg a veterán játékosok szerződésében egy Gordon, Ekeler, Drake, tehát ez bőven elég egy magas szinten teljesítő veterán leigazolásához.

Szabadügynökök:

Todd Gurley:

Gurley és a Rams kapcsolata azok számára is ismert, akik csak félszemmel követik az NFL-t. Ahol egy MVP szinten teljesítő RB, egyik napról a másikra kezdett el hanyatlani és lett később elküldve a csapattól. Sajnos Gurley esetében is sérülések okozták a problémát, és a Falconsban is kiderült, hogy sajnos már a three down back szerep sok a futó számára. Talán a volt a csapatában kaphat még egy évet, hogy Henderson társa legyen a Rams backfieldben. Ismeri a rendszer, a klubbot, és rutint is tud hozni a csapathoz.

Le’Veon Bell:

Bell a Steelersben megalapozott egy nevet, amihez még saját maga sem tudott felnőni a Jets-es vagy Chiefs-es időszakában. Az FA-k közül, így is a legjobb opciók egyike. Aggályos lehet, hogy túlzottan is hasonlít a stílusa Hendersonhoz, és az öltözőnek sem a legjobb. Amennyiben a Rams leigazolná azonnal fantasy szempontból érdekes lehet, egy high risk – high reward játékosként.

Alfred Morris:

A 33 éves RB karrierje elején hihetelen módon robbant be a ligába. Egymást követő három 1000 yardos év után, a karrierje messze nem írta le azt ívet, amire számítani lehetett volna. Azonban továbbra is megbízható futó, akinek a stílusa jól illeszkedne a Rams rendszeréhez.

Adrian Peterson:

AP minden csapat számára egy jó célpont, ahol mélységre van szükség. Korát meghazudtoló szinten játszik. Rövid yardos helyzetekben és Up-the-gut  futásokban továbbra is hatalmas érték, ami éppen a Rams igényéhez illeszkedne.

Szerintetek melyik csapattal lenne lehetőségük cserélni? Kiért lenne érdemes?

“Első súlyos sérülés – Cam Akers” bejegyzéshez 54 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site