James Robinson jelenség – UDFA reményei

A legtöbb fantasy játékos számára nem kérdése, hogy 2020-ban James Robinson volt a legnagyobb meglepetés. Vajon találhatunk egy hasonló játékost 2020-ban.

Mi is az a James Robinson jelenség?

Olyan UDFA (Nem Draftolt szabadügynök) játékos, aki fantasy szempontból tartósan RB1 vagy RB2 szintű számokat képes hozni az első évben.

James Robinson taking Jaguars RB adds in stride: 'I have to go out there  and control what I can control'

James Robinson esete váratlan volt, még a legnagyobb elemzőket is meglepte. Azonban azt le kell szögezni, hogy utólag megvizsgálva voltak jelek, amik arra utaltak, hogy a fiatal RB előtt hatalmas lehetőség lehet.

Az offseasonban a Jaguars elengedte Fournettet, és helyére nem érkezett senki. Tehát az üresen maradt Fournette futások száma, azt sugallta, hogy erős upside lehet Robinsonban. Természetesen, ilyenkor még a legtöbben egy megosztott backfieldre számítottak. (Ryquell Armstead, Chris Thompson és Robinson között)

Ami igazán reményre adhatott okot, azok a 2020-as Combine eredményei. A 40 yardos sprint volt az egyetlen, ahol elmaradt, a többi mutatóban folyamatosan a legjobbak között teljesített.

GyakorlatHelyezés (csak RB)
40 yard23.
Vertikális ugrás2.
Fekvenyomás3.
Távolugrás5.
3 cone5.
Shuttle3.
Átlag6.83 (!!!)
https://www.pro-football-reference.com/draft/2020-combine.htm
2021 UDFA futók

Előzetesen érdemes tudni, hogy a 2021es Combine elmaradt, így az adatok most a Proday és egyéb felmérők összesítője. Összesen 34 UDFA RB maradt a draft után és összesen 22 játékos kötött már szerződést más csapattal.

Már most leszögezhetjük, hogy nincsen olyan UDFA, aki megközelítheti Robinson eredményeit. Összesen 4 játékos van, akik a semmiből robbanhatnak be, de ehhez mindenképpen az RB1 sérülése szükséges, hogy relevánsak legyenek. Draftolásuk még mély fantasy ligákban sem javasolt, azonban lehetnek majd waiveren hasznos célpontok a 2021-es szezon során!

PLAYERTEAMCOLLEGECOMBINE GYAKORLAT
ÁTLAGOS HELYEZÉS
Pooka WilliamsCINKansas13.33
Jaret PattersonWASBuffalo14
Javian HawkinsATLLouisville14
Deon JacksonINDDuke15.17
How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site