LigaBlog – Vor1

Sziasztok! Első körben szeretném nektek bemutatni a dynasty ligatípus lényegét, kihangsúlyozni a különbséget a sima redraft ligatípushoz képest.

Dynasty ligát csak akkor érdemes kezdeni, hogy ha hosszútávon szeretnél nfl fantasyt játszani és az a legjobb, ha ismerősökkel kezded el, akikről tudod, hogy ők is hosszútávon szeretnének játszani. A liga kezdetekor történik egy normál draft, amikor az összes NFL játékos közül kiválasztják a játékosok csapataikat. Fontos, hogy ez még az igazi NFL draft előtt történjen meg, ugyanis dynastyben az újoncoknak külön rookie draft van. A ligatípus különlegessége az az, hogy jövő évre az egész csapatod megmarad, úgymond normál draft az összes NFL playerrel több nem lesz sosem, minden évben csak 1 új rookie draft van az adott évben újonnan NFL-be kerülő játékosokkal. Természetesen a tradek és a waiver használata ebben a ligatípusban is jelentős szerepet játszanak, egész éves figyelmet is igényelhet akár egy ilyen liga. Külön kiemelendő az, hogy a playerek mellett draft pickeket is tudnak egymással tradelni a játékosok, akár jövőbeli pickeket is.
Platformnak én a sleeper app-ot ajánlom, szerintem messze ez a legjobb dynasty platform, de sima redraft ligára is jó választás. Jól átlátható, saját group chattel rendelkezik, nagyon gyors, ill. remekül lehet nyomon követni a játékosaid történéseit.

Eltérő ligatípusok vannak itt is akárcsak a sima redraft ligákban, van standard liga, PPR liga, vagy akár IDP liga is lehet dynastyben. Az a liga amelyet befogok mutatni nektek a szezon során egy sima 14 csapatos PPR liga, ahol 1 QB 2 RB 2 WR 1 TE 1 Flex 1 K és 1 DEF kezdendő hétről-hétre. A dynastyra jellemző, hogy mély pad van, ez itt is így van. A 12 darabos pad mellett még van 2 IR spotunk is, ahova a szezon során a hosszabb sérüléssel kidőlő/covidos játékosokat lehet majd tenni, ill. van egy 2 fős úgynevezett „taxi-squadunk” is, ahova az újonc játékosokat rakhatjuk, így ők nem foglalnak el bench spotot.

Köszönöm, ha elolvastátok, legközelebb befogom mutatni a saját csapatomat, ill. fogok még mesélni kicsit a ligáról, utána pedig a szezon kezdete után hetente fogok bekezdésekkel jelentkezni.

“LigaBlog – Vor1” bejegyzéshez 54 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site