Egyetemi irányítók – Week 1 túlkapások

Elindult az egyetemi szezon, ahol a Week 1 után érdemes körbenézni, hogyan teljesítettek a már ismert arcok, valamint milyen benyomásunk lehet az új, kezdő irányítókról. Leginkább a 2022-es draftra érkező QB-ra fókuszálunk!

Bemutatkozók

Nem kérdés, hogy Bryce Young (A+) első meccsén berobbant az egyetemi football színterére. Nagyon jól irányított az első alabamás meccsén. Összesen 4 TD-t dobott, hatalmas impact volt a meccsen, ahol a Miami (FL) Hurricanes nem volt igazán versenytárs. D’Eriq King (C) is jól játszott, azonban a 2 INT túl sok volt erre a meccsre (Mielőtt mindenki felkapja a fejét, Young 2023-ig biztosan az egyetemen marad, de nem hagyhattuk ki.).

C.J. Stroud (B+) is jól vette át a stafétát az Ohio State-n. A pontossággal voltak még gondok, de idővel az is javulhat. A Minnesota ellen jött a magabiztos W.

JT Daniels (B) különösebb probléma nélkül ugrott be a kezdő pozícióba a 4. egyetemi évében. Rutinja látszik, és nagyon jól működik pre-snap. Nem volt még igazi katalizátora a Bulldogoknak, a védelem hozta ezt a nagyon fontos győzelmet a Clemson ellen.

Rutinos játékosok

Rattler (B-) a Tulane ellen kezdett az éven, és bár a Oklahoma State csak nehezen hozta el a győzelmet, a fiatal QB nem játszott rosszul, azonban ez a teljesítménye messze volt az előzetesen elvárttól.

Jayden Daniels (B-) nagyon jól kezdett, azonban megsérült az első meccsen. Amíg a pályán tudott lenni igazi vezéregyénisége volt a csapatának. Továbbra is nagyon jó a futásban is, azonban termete továbbra is sok gondot vett fel.

Sam Howell (C+) a Tar Heels-ben nagyon rosszul indította az évet (3 INT). A csapat újraépülőben, a drafton sok értéket veszítettek. Nem ez alapján kell megítélni, sokkal többet várhatunk tőle.

Phil Jurkovec (B) egy érdekes jelenség, hiszen egy magasan ranket középiskolai tehetség volt. Eddig messze nem mutatta meg tehetségét, week 1 azonban nagyon jól játszott, ahogy azt tavaly is már néha megvillantotta.

Az éven érdemes Ole Miss meccseket nézni! Matt Corral (A-) egy hihetelen hullámvasútra tudja felültetni az embert. Most nagyon konzisztens volt a fiatal irányító. Nem szórta el a labdákat, ami az ő esetében nagyon fontos lesz a 2021-es évben!

Bo Nix (B) nagyon jó első meccsen van túl, azonban az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egy könnyű ellenfélel szemben.

Taulia Tagovailoa (B), ismerős lehet a név. Tua Maryland-ben játszó testvére nagyon érett és jó játékkal tért vissza 2021-re. Nem csak rá, de a csapatára is érdemes lesz figyelni.

A héten a személyes kedvencem Desmond Ridder (A) volt. A Cincinnati Bearcats irányítója a teljes arzenálját bemutatta. Kitűnően vezette a csapatát, 4 passzolt TD-vel, és a futásban is hozzá méltóan nagyon aktív volt (1 TD). Véleményem szerint Riddert mindenképpen érdemes lehet figyelni, 2022-es drafton hamar elvihetik.

Desmond Ridder, No. 8 Cincinnati beat Miami of Ohio 49-14
AP Poll

Meg is érkeztek az AP Poll rankingek. A Georgia hatalmasat ugrott előre, megelőzte az Ohio State-t és az Oklahomat. Magasan van a Penn State és az Ole Miss.

Nagyot esett, a Clemson, North Carolina és az Indiana.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site