Week 2 – Egyetemi futók

A draftokon egyre lentebb csúsznak a futók. Meglepetésre 2020-ban kettő is kiment a drafton az első körben! Íme pár top talent, akik érkezhetnek a draftra!

  • Isaiah Spiller, Texas A&M

Ahogy csapata, Spiller is nagyon jól kezdte az évet. A Texans A/M nagyon jó futójátékos mutat be, ebben persze hatalmas segítség a legjobbak közé sorolható támadófal. Spiller Week2 most inkább a levegőben volt aktív, ami eddig nem volt rá jellemző. Az elmúlt kettő hét alapján top RB is lehet a 2022-es drafton!

  • Breece Hall, Iowa State

A 2020-as teljesítmény alaján egyértelműen a class legjobb futójaként értékelték. Az elmúlt 2 hétben nem teljesített rosszul, azonban csapata az Iowa State jelentősen visszaeset, ami hatással lehet a draftjára.

  • Zamir White, Georgia

A Bulldogok eddig mind a kettő meccsüket megnyerték. Bár megbízható irányítókat találtak, eddig a védelem és a futók hozták a győzelmeket (34,5 futás/mérkőzés). White egy 3 fős rotációban mondható első számú futónak (Milton, Cook). Nagyon megbízható a földön, de a levegőben nem sokat használták eddig. A Bulldogok sikerével rá is egyre nagyobb fókusz kerülhet.

  • Kyren Williams, Notre Dame
Kyren Williams' second touchdown of the day pads Notre Dame lead vs. Duke |  NBC Sports

FF Személyes kedvenc

Notre Dame 3 támadófal embert veszített (és egy QB-t) a legutóbbi drafton, ez erősen érződik a futójátékon. Hajszállal nyerték meg a két eddigi mérkőzéseiket, ennek lehet az egyik oka, hogy a futásblokkolás nem éri el a tavalyi szintet. Williams számain is ez látszódik, ami neki egyben előny is lehet, mivel a passzjátékban elkezdett megjelenni. Kezd igazi 3 down back tulajdonságokat mutatni, érdemes rá figyelni.

  • CJ Verdell

Verdell lehet az oregoni buborék egyik nagy haszonélvezője. Egy nem igazán jó offenseben, nagyon jó teljesítményt nyújt, és az eddig veretlen csapat a második héten hatalmas győzelmet hozott az Ohio State ellen, amiben jelentős szerepe volt (161 futott yard és 2 TD). Nem látni még, hogy meddig juthat az Oregon, de Verdell értéke egyre csak növekszik.

Említésre méltó nevek: Rachaad White, Christopher Rodriguez Jr., Noah Cain

AP rank:

Jön fel az Oregon és az Iowa. Zuhanásban a Iowa State és az Ohio State.

Érdemes figyelni a BYU-ra, Auburn-re és az Arizona State-re

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site