Kik a megbízható fantasy játékosok?

Az NFL Fantasy Hungary facebook csoporttól kaptuk! LINK

Derrick Henry kiesett, és eddig úgy gondoltam, hogy ő az a játékos, akiben mindig meg lehet bízni, tuti kezdő minden meccsen. Most, hogy nincs már ő sem, és sorra esnek ki a korai pick-ek, elgondolkodtam, hogy melyik játékos az aki igazán megbízható, aki stabilan hoz egy jó szintet. Ahogy pár éve még húzhattad Marshawn Lynch-et az első körben és az egyik RB slot meg is lett oldva 15 hétre – ki ilyen játékos most, Henry után? Ki volt jó draft befektetés, így félúton?

Derrick Henry to have surgery after injury, no timeline on return

Ehhez megnéztem a 8 fős, standard (bónuszok vannak) ligánkban szerzett pontokat a top játékosoknál. A következő szempontok szerint:

  • az átlagokba a bye week-ek nem számítanak bele, mert az tervezhető kiesés már a draft alatt is
  • de a sérülés miatt 0 pontos meccsek igen, mert az növeli a megbízhatóságot, ha számíthatsz a játékosodra a kezdődben…
  • az Indy játékosok 9. heti meccse már benne van
  • a ligában posztján top 8 pontot szerző RB, WR és QB van benne a statisztikában, illetve 12 olyan játékos, aki top 20 volt ADP alapján draft előtt
  • azért nem foglalkoztam több játékossal, mert egyrészt túl sok adat már így is, másrészt az, hogy mike Davis minden meccsen 6-7 pontot hoz, az megbízható, de nem túl izgalmas 🙂

A szerzett pontokat átlagoltam a csapata által lejátszott meccsekkel, majd néztem egy szórást is. Utána a szórással elosztottam az átlagot: minél jobb az átlag, és minél kisebb szórás, annál megbízhatóbb a játékos.Ez nem egy egzakt minőségi értékelés, mert nyilván a jobb átlagot hozó játékosoknál elnézzük a nagyobb szórást is, és a magas átlaghoz képest is kiugró meccsek rontják a szórást. Biztos vannak erre jobb statisztikai módszerek (pl. az poszt szerzett átlagához viszonyított eltérést is bele kéne venni), de egy gyors áttekintésnek ennyi is elég most.Ez alapján az AVG/STDEV értekben nagyon jók a QB-k, kiemelkedik Stafford és Hurts, akik tényleg stabilan hoznak jó pontokat, de hihetetlen Brady magas átlaga mellett sem nagy szórása. Érdekes még Aaron Jones és Tyreek Hill is, akik top helyen vannak pontszámokban, de elég hektikusak.Nálatok ki megbízható fantasy játékos 2021-ben, a szezon felénél?

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.
Nem érhető el leírás a fényképhez.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site