Justin Fields egy igazi dinasztia target!

A 2021-es draft folyamat kezdete előtt sokan 1/1-nek jósolták a fiatal Buckeyes QB-t. Az eddig mutatott játéka egy igazi hullámvasút volt!

Fields a preseasonban vegyes, hullámzó játékot mutatott. Parádés playek mellett, gyakran alapvető hibákat láthattunk tőle. Nem volt tehát meglepő, hogy sokan lelkesen és sokan kétkedve áltak a fiatal irányító első évéhez. Már week 1 előtt sokakban felmerült a kérdés, hogy kezdjen e Fields? Akkor még talán nem volt meglepő, hogy Dalton vezette ki a pályára a Bears csapatát, de mindenki számára egyértelmű volt, hogy csak idő kérdése a rookie irányító bevetése.

Week 3 Dalton sérülése (?) miatt jött el a nagy lehetőség, amire a Bears fanok annyira vártak, Justin Fields lett a kezdő QB. Azonban a bemutatkozás messze nem sikerült úgy, ahogy várták. 9 Sack, 30% volt csak a sikeres passz, 0 TD, vereség. Nem volt miért izgatottnak lenni, talán a 0 INT, 0 fumble volt az egyetlen pozitívum. A játék sem volt komplex, az egyszerű passzokat sem tudta sikeresen kivitelezni, és bár ihletett formában volt Garrett és a Browns védelem, a támadófal sem tudta megfelelően megvédeni. Mindenki sokkal többet várt a mutatott teljesítménytől.

Justin Fields Week 3 Pass Chart
Week 3

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért volt ennyire nagy az elvárás Justin Fields irányába? Erre csak több tényező együttese tudna választ adni. Leginkább a komoly egyetemi eredményei. 2019 volt az Ohio State első teljes éve az Urban Meyer időszak után. Fields tökéletesen pótolta Haskinst Ryan Day rendszerében. Komplexebb lett az Ohio State támadójátéka. Haskins alatt rengeteget volt használva az elkapásokban Dobbins, valamint Parris Campbell sok yardot gyűjtött az elkapások után, McLaurin volt felelős a mélységi passzokért, hatékony, de egyszerű rendszer volt. Fields segítségével sokkal mélyebb lett a csapat passzolása, úgy hogy sokkal aktívabb volt a földön, mint elődje. A csapata egészen az NCAA döntőjéig jutott 2020-ban, ahol a sabani alabamával szemben maradtak alul.

Nagyon erős hype kezdte őt körbevenni. Versenyképes conferenceból érkezett, egy összetett támadó rendszerből, ahol a legkevésbé sem volt tekintkető “system QB”-nak. Játékstílusa, teljesítménye, valamint eredményei Lawrence után a legpiacképesebb irányítóvá tették.

Árnyalta a képet, a nagyon erős verseny. Lawrence volt a konszenzus 1/1, valamint elég hamar ismerté vált, hogy Wilsonba beleszeretett a Jets és a 49ers rajta kívül minden más QB fele közeledett. Kezdett látszódni, hogy benne volt a lehetőség, hogy lecsúszik.

Week 9 még messze nem kész termék a fiatal QB, de sokat fejlődött. A sikeresség javult, és távolabbra is tud már nézni, ami talán a legfontosabb, hogy presnap jobb a helyzetfelismerése, mai napig nem olvassa jól a védelmeket, a támadófallal megtalálta az összhangolt, jobban meg tudják védeni. Továbbra is rengeteg sacket kap, de ez nem fog véleményem szerint változni. A stílusából fakad, hogy könnyű célpont lehet a pass rushereknek. Snap után szeret a Right Tackle irányában kikanyarodni, ami nem minden esetben indokolt, és mozgás közben passzolni. Könnyű préda. (Ez nagyon hasonlít Deshaun Watson mozgására.)

Justin Fields Week 9 Pass Chart
Week 9

Fields minden lejátszott snappel fejlődni fog, de a Bearsnek is fel kell nőnie a feladathoz. Elsődlegesen fegyvert kell adni a kezébe. Mindenképpen szeparációs WR-eket kell szerezniük, hogy a mélységi játéka sokkal jobban tudjon érvényesülni. Erősebb SLOT ás checkdown opciókra van szükségük, bár Montgomery és Herbert nagyon jól kezd illeszkedni ebbe a szerepbe. A támadófal erősíthető, de nekem az a gyanúm, hogy nem fog kevesebb sack-et kapni. Ehhez Matt Nagynek is változtatnia kell a jelenlegi szemléletén, hogy a fiatal QB kivirágozhasson a “szeles városban”.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site