FF Scouting – Kyle Hamilton

Kyle Hamilton (S) – Notre Dame

FF Vélemény:

A safety nem az a pozíció, aminek jelentős hatása lehet egy rebuilding csapat teljesítményére, így nagyon ritka, hogy akár a Top 10-ben ebből a pozícióból válasszanak a csapatok, bár volt már rá példa (Eric Berry 2010 [1/5]) . Tehetsége alapján egyértelműen a legjobb 5-ben lenne a helye Hamiltonnak, kiemelkedik az évfolyamból a pozíciójában. Strong safety vagy free safety poszton is nagyon jól mozog a fiatal Notre Dame játékos. Kimagaslóan szerel és jó érzékkel tudja támadni a labdát egy inteception reményében. Magassága miatt nem okoz neki nehézséget az erős és magas WR-ok védekezése az 50:50 labdáknál, gyorsasága és agilitása miatt feltudja venni a szeparációt kereső speedster WR-okat is. Okosan és jól helyezkedik a potenciális routokra, magas intelligenciával olvassa a játékot.

Az évfolyam egészét tekintve is talán a legjobb játékosról beszélünk, de pozíciójában utcahosszal a legjobb prospect.

Elemzés a videóban:

Értékelés:

1-4: Practice Squad, 5: Backup, 6: Role Player , 7-8: First option, 9+ : Pro-bowler vagy több

Szempontok:

Játékintelligencia/Megérzés: 10

Sebesség és gyorsulás: 8

Agilitás és technika: 9

Szerelés: 9

Testfelépítés: 10

Erősségek:

FS és SS, magas, kiemelkedő érzék, szerelés, nincsen nagyon gyenge pontja, cover 2ban a legjobb

Gyengeségek:

kevés turnover,sérülés

Hasonló játékos:

Ed Reed (csak magasabb)

Osztályzat:

Day 1 – Round 1 (Top 15)

Video:

Mások véleménye:

Hail Mary

Kiváló méretekkel megáldott safety, aki remekül tudja kontrollálni a testét. A 193 centije és közel száz kilója ellenére, gond nélkül le tudja reagálni a vele szemben felálló ellenfelek irányváltásait. Nyilván az alacsony elkapók őt is kihívás elé tudják állítani, de pl a tight endekkel nem lesz gond. Kiválóan emberezik, zónában elfogadható, egy-két elcsúszás, megbotlás akad meccsenként, de kinél nem. Magassága és hosszú karjai nagy szeletet hasítanak a passzsávokból. Emellé remek sebesség is társul, gyors ütemváltásokkal. Hét-nyolc yardról is egy pillanat alatt felér.

A closing speedje (várjuk a fordításra a javaslatokat) egészen parádés, az elkapások pillanatabán big hitter erényeket villogtat, de egyébként tackle gondjai lehetnek, ha tisztán erőből kell megoldani és nem technikából. Mert a technikája viszont fantasztikus. Nagy előny a hosszú kar persze, de ha valakire ráteszi a kezét, azt magabiztosan le is viszi. Ha fel kell lépni, jól találja meg a lyukakat, viszont ha megfogják, a blokk leválás nem erőssége. Slotban, boxban, freeben is jól teljesít. Olykor küldik blitzre, nem a leghatékonyabb és nem egyszer ragadja el a hév, több roughing the passer szabálytalansággal büntetve csapatát.

Ami viszont tényleg páratlan képessége, az a játékintelligenciája, Szinte azonnal felismeri a playeket, mit is kell tennie, ugyanakkor nem kockáztat sokat, nem kalandozik felelőtlenül, tartja a feladatát. A play-actionökre, rpo-kra talán túl agresszívan lép fel időnként, de sebességével és méretével tud kompenzálni. Szerencsére nem kell sokat. Ugyan több poszton is megállja a helyét, mégis minél messzebb játszik a line of scrimmagetől, annál hasznosabb lehet, még ha ez elsőre nem is hangzik bóknak. Free safetyként, de semmiképp nem single high safetyként képzelném el, attól egyelőre ódzkodnék. De két safetys felállásokban pazarul mutatna, akár robberként, akár slot safetyként, stb.

Összefoglalva, kiváló méretek, gyors, agilis, technikás, intelligens, ösztönös, orvosolható hiányosságokkal. Mindenképp elsőkörös talent. Én a 10-16. pick között lőném be, akár a Broncos, a Vikings, a Chargers is lecsaphat rá, az Eagles is bizniszelhet érte, de ne lepődjünk meg, ha még korábban, valamelyik new yorki gárda ellővi egyik elsőkörös pickjét rá. Ha a jelenleg aktív játékosok közül kellene valakihez hasonlítani, akkor Justin Simmonst mondanám, az pedig nem egy rossz ajánlólevél.

Többi játékos

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site