Vezetőedző jelöltek

Az edzők kiválasztása nagyon nehéz feladat, amit minden csapat jól szeretne csinálni. Összeszedtünk pár nevet, akinek valós esélye van, hogy Head Coach (HC) legyen az offseason során az NFL-ben.

SlideShow:

EGyetemi edzők:

Jelenleg rengeteg pletyka kering Jim Harbaugh, Pat Fitzgerald vagy Dabo Swinney körül. Mind a három név évről évre felröppen. Mind top egyetemi edző, top fizetéssel. Nem egyszerű, azonban nem is lehetetlen őket elmozdítani. Hasonlóan nehéz a helyzet, de sokkal reálisabb Kyle Whittingham és Jamey Chadwell esetében. Előbbi 30 éve a Utah program alapköve, utóbbi pedig most hosszabított a csapatával (Coastal Carolina).

Bill O’Brien, Lane Kiffin, Kirby Smart mind elérhető lehet, azonban az első kettőnek van már NFL-es előélete, Smart pedig még nem tudott releváns offense-t felmutatni, ami lehet problémás egy franchise számára, azonban vonzó lehet, hogy egy “erős egyéniségekből” álló csapatot tudott megzabolázni és sikerre vezetni!

Luke Fickell egy történelmi évet tudhat maga után a Bearcatsszel. Magasan van az értéke, ezt most érdemes lehet aprópénzre váltania, ugyanez a helyzet Dana Holgorsen esetében, aki a Houston programjával teljesített túl. Ryan Day pedig az egyik legjobb egyetemi támadósort hozta össze, látványos és komplex. Volt már korábban QB-edző az NFL-ben, most lehet esélye egy vezetőedzői pozícióra!

Munkanélküliek

Nem sok Super Bowl győztes edző elérhető, így arra számítani lehet, hogy Doug Pederson neve mindenhol fel fog jönni. (Jay Gruden és Joe Brady leginkább sleeperek.) Brian Schottenheimer a Jags QB edzője, ahonnan várhatóan távozni fog, rátermettsége és neve megvan ahhoz, hogy NFL HC legyen.

NFL-ben dolgozók:

Rengeteg támadó koordinátor jelöltre lehet számítani. Ebben az évben robbant be Brian Callahan a Bengalsban, akárcsak Kellen Moore a Cowboysban, Joe Lombardi a Chargersben, vagy Nathaniel Hackett a Packersben.

Már korábban lehetett számítani, hogy vezetőedző lehet a jövőben: Brian Daboll, Byron Leftwich, Eric Bieniemy.

Természtesen védő koordinátorok neve is forog a köztudatban. Gus Bradley egyértelműen esélyes lehet a Raiders vezetésére, Dennis Allen évek óta top tier védelmet rak össze a Saintsnél, ahogy Don Martindale is a Ravensben.

Matt Eberflus védelme volt az egyik legagresszívebb és leglátványosabb a ligában, valamint Patrick Graham egy rosszul teljesítő Giants üde színfoltjává tette a csapat védelmét. Vance Joseph neve azért került fel, mert a Cardinals védelem messze túlteljesítette az elvárásokat, egész évben egyenletesen és jól működtek.

A lista messze nem teljes, tavaly is láttunk meglepő kinevezéseket (Texans, Lions, Eagles). Ki hiányzik a listáról?