Fantasy-értékelő: Bengals

A szezon meglepetésegyüttese és az egyik kedvenc fantasy-csapatunk, a Cincinatti Bengals.

Fantasy star: Joe Burrow

Már a legjobb fantasy-játékost is nehéz volt kiválasztani, hiszen Joe Burrow, Ja’Marr Chase és Joe Mixon is parádésan teljesített az egész idény alatt. Burrow a QB-k között a nyolcadik, Chase az elkapók között az ötödik, Mixon pedig a futók között volt a negyedik legjobb (Half PPR). A legtöbb pontot azonban a fiatal irányító szerezte és ő volt a legkonzisztensebb is, ráadásul a 16. és 17. héten (fantasy-rájátszás) olyan számokat pakolt fel a táblára, amivel könnyen bajnokságot is nyerhetett nekünk.

Fantasy breakout: Ja’Marr Chase

Nem tudom, hogy hány ember számított ilyen hihetetlen rookie szezonra Chase-től olyan riválisok mellett, mint Tee Higgins vagy Tyler Boyd ( én biztosan nem 😀 ). A fiatal elkapó azonban rácáfolt a kétkedőkre, elkapott yardokban rookie rekordot döntött, és akinek a csapatában volt, az egyáltalán nem csalódott benne. A fantasy-döntők hetén (Week 17) ráadásul 55 pontot szerzett – 266 yard, 3 TD -, így óriási segítségére volt tulajdonosainak. Ilyen újonc szezonra nem sokan számítottak, akik viszont igen és draftolták Chase-t, 100%-ban elégedettek lehettek vele.

Fantasy Bust: Tyler Boyd

Szinte lehetetlen olyan játékost találni, aki rosszul teljesített volna ebben a szezonban a Bengalsban fantasy szempontból, így muszáj volt a legkevésbé jól játszó játékost kiválasztani a ’Bust’ címre. Tyler Boyd teljesítménye Tee Higgins és Ja’Marr Chase mellett visszaesett a korábbi szezonokhoz képest, ez azonban nem jelenti azt, hogy rosszul teljesített volna. A Bengals harmadik(?) számú elkapója 828 yarddal és 5 TD-vel zárta az alapszakaszt, amik remek számok, de egy ilyen űrszezont hozó offense-ben a többiekhez képest ez kevésnek bizonyult.