College Foci – Irányítók és a Transfer Portal

Az őrületes 2021-es év után az egyetemi foci 2022-ben sem fog lenyugodni. A transfer szabályai rengeteg változtak, és sokkal egyszerűbb lett egy játékosnak programot váltania.

Szokatlan, hogy ennyi irányító vált csapatot, azonban ez talán nem lesz minden évben visszatérő jelenség. A COVID miatt lehetőség van több QB-nak egy évvel tovább maradni az NCAA-ben. Mivel rengeteg fiatal irányító alulteljesített 2021-ben, inkább a maradás mellett döntöttek, ami egy dominó hatásként húzta magával a kezdő pozícióra pályázó irányítókat, akik így jó eséllyel a padon maradnának. Ebben az egyetemi foci követői hatalmas lehetőséget láthatnak, hiszen kisebb programok is egészen jó tehetségeket kaparinthatnak meg.

Az alapszakaszban Spencer Rattler már feliratkozott a transfer portalra, és már december közepén elkötelezte magát a nagyon jól építkező South Carolina programba. Sokak meglepetésére, az OU program kezdő irányítójává avanzsáló Caleb Williams is cserére jelentkezett, ő jelenleg még szabad opció. Követheti volt edzőjét az USC-be, ahova nagyon kell az irányító, mivel a nagy tehetség Jaxson Dart is elérhetővé vált, valamint Kedon Slovis is a Pitts-ben, Pickett helyén próbálja majd előhozni freshman formáját. Közben az Oklahoma is megtalálta irányítóját, a sérülése után Dillon Gabriel-el próbálkozhatnak. A fiatal, bundesliga frizurás Quinn Ewers sem tervez tovább Stroud mögött padozni (Úgy néz ki, egy év is sok volt neki), és a Longhorns csapatában tér vissza Texasba. Az Auburn pedig elengedte Bo Nix-et Oregonba, és az A/M-ből Zach Calzada-val pótolta. Michael Penix Jr. (Indiana) pedig visszajön egy pocsék év után, de már a Washington mezében.

Transfer Portal: https://247sports.com/Season/2022-Football/TransferPortal/