ELF European League of Football – Jim Tomsula a Rhein Fire vezetőedzője

A düsseldorfi csapat már a World League of American Football-ben (később NFL Europe) is benne volt, tehát egy ismert névről beszélünk az európai amerikai fociban. A csapat kétszer nyerte meg a World Bowl-t (Superbowl megfelelője)! Edzőnek egy igazán nagy nevet szerzett magának, Jim Tomsula személyében!

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

A Rhein Fire 2007-ben megszünt, ahogyan az NFL Europe is. Azonban 2021-re sikerült újra életre hívni a klubbot (nem tekinthető jogutódnak). Ez azért fontos mert 2006-ban Tomsula már vezette a Fire csapatát, és korábban több európai franchisenak is volt koordinátora. A csapat 12. szezonjában a 3. helyen végzett a csapattal, ahol a csapat tagja volt például a Bills szurkolók számára jól ismert Fred Jackson.

Ezt követően lett 2007-ben a 49ers védő koordinátora. Utolsó évében lett a 49ers edzője, amikor a CEO, Jed York viharos körülmények között váltotta le Jim Harbaugh-t. Azonban egy idény után már távozott is. Majd a Redskins és Cowboys csapatánál vállalt munkát.

A 2022-es szezonra egyre nagyobb nevekkel fonódik össze az ELF és az NFL. Remélhetjük, hogy játékosok is érkeznek majd, esetleg drafton nem kiválaszott (UDFA) játékosok, vagy szabadügynök piacon nem szerződtetett játékosok!