Fantasy-értékelő: Falcons

Fantasy star: Cordarrelle Patterson

Pattersont fantasy szempontból az év meglepetés emberének mondhatjuk és egy unalmas Falcons szezon üde színfoltja volt. Karriere eddigi éveiben a főként csak returnerként használt játékos a Falconsnál igazi Deebo Samuel féle hybrid WRRB játékossá vált, aki mind futásokban mind elkapásokban csapata legjobbja volt. Mindenképpen érdekes lesz majd azt mérlegelni, hogy mennyire fenntartható részéről ez a teljesítmény, de simán lehet, hogy a fantasy draft 3-4.körében már van, aki ki fogja húzni. Fantasy szempontból a szezon 9. legjobb RB-je volt.

Fantasy breakout: Kyle Pitts

Patterson ugyanúgy lehetne a Falcons breakout játékosa is, azonban beszéljünk az újonc tight end szupertehetség Kyle Pittsről inkább. Hagyományosan a tight endek nem szoktak újonc évükben igazán jól teljesíteni fantasy szempontból, azonban Pitts egész korrekt számokat tudott összehozni. Nem volt kiegyensúlyozott, azonban ez a pozíció velejárója volt idén, ha csak nem Andrews, esetleg Kelce volt csapatunkban. A fantasy szezon 6. legjobb tight endje volt, és jövőre mindenképpen pozíciója egyik legjobb ár-érték arány játékosa lehet, amennyiben tovább fejlődik és a Falcons offense is tud kicsit jobban teljesíteni. 

Fantasy bust: Calvin Ridley

Matt Ryan-t is megemlíthetnénk itt, hiszen nagyon gyenge volt, azonban mindenképpen kiemelendő Ridley, aki egy top10-es elkapónak számított a szezon előtt fantasy szempontból. Csupán 6 meccsen játszott, akkor is csak 10-20 pont közötti meccseket hozott, ami egy top10 elkapótól nem feltétlen elég, ezután pedig személyes okokra hivatkozta kiülte a szezont. Azóta pedig tudjuk, hogy 1 éves eltiltást kapott, mivel NFL meccsekre fogadott. Nem lehet tudni mi lesz vele, azonban nagy érvágás ez mind a Falconsnak, mint a Calvin Ridley dinasztia tulajoknak.