A Watson saga vége

A Browns csapata olyan ajánlattal volt képes előállni, aminek sem a Texans, sem az irányító nem tudott nemet mondani! A clevelandi csapat érezte, hogy lépéskényszerbe került, mivel Trubisky csatlakozott a Steelershez!

Deshaun Watson Won't Face Houston Charges, Grand Jury Says - The New York  Times

Nem sokkal a Wilson csere után jött a hír, Watson helyzete büntetőjogi szempontból tisztázódott. Így azonnal megindultak a találgatások. A végső hajrára a Saints, a Falcons és a Browns maradt. Érdemes megjegyezni, hogy Watson szerződésében jelen van egy no-trade opció, miszerint csak olyan helyre mozgatható, amibe ő is beleegyezik.

Végül a Browns volt a legkitartóbb és a legmerészebb is. Mert bár Watson egyértelműen felső polcos irányítója a ligának, nagyon erős szerződéssel és nagyon rossz megítéléssel rendelkezik jelenleg. Tehát a Browns szurkolók esetében talán nem lehet még önfeledt, hurrá optimalizmusról beszélni. Bár ennyire közel Otto Graham óta nem voltak egy franchise QBhez.

A trade

A Texans számára előnyös a csere. Három első körös pickkel egészen jól lehet építkezni, valamint a deadmoney sem fogja nagyon terhelni a CAP-et (új szerződés). Összességében ez egy jó lépés volt a csapattól.

A Browns 3 évnyi draft capitát ölt ebbe a trade-be. Ez egy játékra koncentráló Watsonért teljesen elfogadható érték. Túlfizetésről szó sem lehet.

A szerződés

Sokáig érkeztek a hírek, hogy Watson kizárta a versenyből a clevelandi alakulatot. Ez talán akkor változhatott, mikor a trade keretében a franchise új, csillagászati szerződést ajánlott a játékosnak! 5 év $230M, ami 100%(!)-ban garantált. Nem kérdés, hogy ezzel óriásit kockáztatott a csapat. A $46M-es éves fizetés nem meglepő, hiszen bőven Mahomes szintű tehetségről beszélhetünk, azonban a 100% garantált összeg láttán még sok hardcore Browns szurkolónak is összerezzenhetett a gyomra. Watson esetében még nem tudni, hogy a botrányai miatt milyen szankcióra számíthat az NFL-től, valamint soha sincsen garancia, hogy az eset nem ismétlődik meg, vagy szimplán a múltból nem köszön e vissza.

FF vélemény

A Browns és Mayfield viszonya megromlott, és az elmúlt években nem haladt sehova a project. A Browns kerete már tavaly is többre volt hivatott, és jogossá váltak a kritikus hangok a fiatal QB irányába. Watson egyértelműen javulás a poszton. A kockázat a Browns számára nem is a draft tőke feláldozásában van, hanem teljes garantált összegben, ahol átstruktútálásra sem lesz lehetőség. Igazi All-in lépés volt a csapat részéről.

A Texans jól jött ki az üzletből. Ez talán ez a legfontosabb a számukra. Lett draft tőke és a CAP is hamar tiszta lehet. A 2022-es drafton 5. pickkel rendelkeznek az első 100-ban (3,13,37,68,80). Szóval most nagyon sok irányba elindulhatnak. A 3. választással, elhozhatnak egy elit DE-t, de akár egy jó tackle (Ekwonu, Neal) is hasznos lehet számukra. Továbbra sem zárható ki egy fiatal Top prospect QB érkezése, hogy egy teljes rebuild indulhasson el Texasban.

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site