FF TOP 5 újonc elkapó célpont dinasztia ligában

A dinasztia ligák újonc draftja sokak számára jelenthet kihívást. Ezek a fiatal tehetségek még az egyetemi foci követői számára is gyakran kifürkészhetetlenek. A dinasztia fantasy ligában a rookie draft nagyon fontos, hiszen az egyik legjobb módja annak, hogy megfordítsuk a csapatunkat. Senki sem akar lemaradni újra egy Ja’Marr Chase-ről.

A dinasztiára leginkább használt, Sleeper App-on a leggyakrabban 3 körös draft van, ahol a fantasy ownerek kizárólag a draftolt játékosok közül választhatnak. (A cetlik cserélhetők.)

Azonban érdemes megfontoltan megközelíteni a draftot. Nem elég pusztán a nyers tehetséget figyelni, ennél még fontosabb is lehet, hogy egy játékos milyen franchise-hoz kerül és milyen szerepet szánnak neki. Tehát a 2022-es Draft után sokkal többet tudunk majd.

Addig is a tehetségre és a játékos profiljára támaszkodva, az alábbiak szerint rangsoroltuk a legjobb elkapókat!

A sorrend kialakítása során a következőket vettük figyelembe:

  • workhorse
  • big play ability
  • korai impact

1. Drake London

Már az egyetemen is workhorse volt, egy igazi possession receiver, akit akkor is érdemes keresni, amikor rajta van a védője. Egy Kenny Golladay típusú játékos, aki azonnali WR1 lehet egy WR hiányos csapatban. Remekül illene a Lionsba a másik, korábbi USC elkapó mellé, és azonnal sztárerőt vinne a csapathoz, amire komoly szüksége van a franchisenak. London meglepetése lehet ennek a draftnak, sokkal hamarabb csapatot találhat, mint arra sokan számítanak!

2. Garrett Wilson:

Az Ohio State elkapója a class valószínűleg legjobb route runnere, aki a pálya minden részén jól érzi magát. Slot receiverként is elit lehet, de akár mélységi célpontként is használható, tett erről tanúbizonyságot a combine-on futott 4.38 másodperces 40 yardos sprintje. Potenciális WR1 lehet ő is egy csapatban. Fantasy szempontból remekül illene az Atlanta Falconsba, ahol nincs igazi WR1 és Kyle Pitts mellett igazi elit célpontként szolgálhatna.

3. Treylon Burks:

Burks hasonlóan Londonhoz egy igazi workhorse lehet, aki a megfelelő offenseben azonnal korrekt számokat hozhat majd. Érdemes lehet őt is keresni a labdával, amikor 1-1-be marad a védőjével, hiszen egy remek possession receiverről beszélünk. Bár nem olyan gyors, mint D.K Metcalf, sokan hozzá hasonlítják, de vannak, akik egy fiatal, még balhé mentes Josh Gordont látnak benne. Fantasy szempontból, ha a Green Bay Packers kiválasztaná, Aaron Rodgers és Matt Lafleur csodákat művelhetne vele, hiszen az elkapó a pálya minden részén bevethető, csak úgy, mint Davante Adams.

4. Jahan Dotson:

A Penn State-ben igazi WR1 volt. A magassága okozhat gondot, azonban az évfolyam egyik legjobb kezéről beszélünk, aki alacsony termetét kiválóan kompenzálja atletikusságával. Dotson a az első évében feltehetően a SLOT környékén fog lenni, így lehet számítani arra, hogy korán megkapja a lehetőséget hogy bizonyítson. Fantasy szempontból remekül nézne ki a Philadelphia Eaglesben, ahol Devonta Smith-szel remekül kiegészítenék egymást.

5. Chris Olave:

Hasonlóan Williams-hez ő is egy mélységi célpont, aki sebességével és route running képességével azonnal kellemetlen perceket okozhat majd az ellenfél védőinek 20+ yardos játékoknál is, sokan egy Calvin Ridley típusú játékost látnak benne. Olave-t elég egyszer elképzelni a Pats mezében, és nem is tud utána az ember másképpen tekinteni rá.

Akik még érdekesek lehetnek:

Jameson Williams – leginkább speedster, nem valószínű, hogy első 1-2 évében workhorse lenne

George Pickens – igazi run-first programból jön, nem várható workhorse, WR1 szerep

Calvin Austin – Alacsony játékos, lehet belőle egy értékes elkapó SLOT viszonylatban.

Christian Watson – Nagyon jó combine eredmények után, akár egy WR2 szerepet is megcsíphet már az első évben.

Ha érdekelnek a futók: https://www.fumbleforum.hu/2022/03/24/ff-top-5-ujonc-futo-celpont-dinasztia-ligaban/

Egyéb cikkek:

Watson sage vége

Fantasy-értékelő: Falcons

Wilson trade utáni reakciók

Fantasy-értékelő: Eagles