FF TOP 5 újonc futó célpont dinasztia ligában

Lehet örömmel vagy dühvel emlékezni Harris, Williams vagy Carter tavalyi teljesítményére. Persze ez annak függvénye, hogy a fantasy csapatunkban voltak e vagy sem. A fantasy RB draft igazán nem egyszerű, de legyen az re-draft vagy dinasztia liga egy újonc RB lehet az adott évünk legnagyobb szerencséje. Gyakran olcsón megszerezhetők és hatalmas bennük az upside lehetősége. Senki sem akar lemaradni egy Hunt vagy Kamara szintű futóról.

Azonban érdemes megfontoltan megközelíteni a draftot. Nem elég pusztán a nyers tehetséget figyelni, ennél még fontosabb is lehet, hogy egy játékos milyen franchise-hoz kerül és milyen szerepet szánnak neki. Tehát a 2022-es Draft után sokkal többet tudunk majd.

Addig is a tehetségre és a játékos profiljára támaszkodva, az alábbiak szerint rangsoroltuk ezúttal a legjobb futókat!

A sorrend kialakítása során a következőket vettük figyelembe:

  • Workhorse: Mennyire elképzelhető a játékosról az, hogy egy csapat fő támadó játékosa legyen, mennyire bírja a meccsenkénti 20+ touch terhelést, mennyire komplett running back.
  • Pass-catching ability: Mennyire használható a játékos elkapóként is, hiszen manapság ez is nagyon meghatározó egy futó kiválasztásában.
  • Durability: Mennyire várható az, hogy a játékos hosszú távon tud tartósan jó teljesítményt nyújtani.

1. Breece Hall

Hall az idei draft class legjobb futója és amennyiben jó szituációba kerül, egyértelműen az első pick a dinasztia rookie drafton. Egy igazi workhorse, szinte sose hagyja el a pályát. Elképesztően atletikus és gyors játékos. Gyakorlatilag az egyetlen futó, akinek van esélye arra, hogy az első körben kiválasszák. A Combine-on megmutatja, hogy tud elkapni, azonban az egyetemen ezt nagyon sokat nem láthattuk. Az idei év Najee Harris-e, vagy Jonathan Taylor-a lehet.

2. Kenneth Walker III

Nüansznyira követi őt, az idei draft Javonte Williams-e, akit nagyon nehéz leszerelni, igazi Broken Tackle Machine. Hasonlóan Hall-hoz ő is nagyon gyors, robbanékony és benne van, hogy egy csapat kezdő futója legyen már az első héttől. Transfer keretében került a Michigan State programjába, tehát igazán csak egy éves mintánk van róla. Hall és Walker III kiemelkedik ebből az évfolyamból!

3. Isaiah Spiller

Egy igazi power back, aki az első napjától fogva kezdő futó volt a Texas A&M egyetemen. Egymás utáni években tudott 1000 yardot futni 100 missed tackle mellett és emellett még elkapásoknál is lehet (limitáltan) használni. Ami miatt nincs se Hall se Walker III szintjén az az, hogy közel sem olyan robbanékony, a nagy játékok kevésbé vannak benne, mint a fentebb említett két játékosban. A combine-on leszerepelt 40 yardon és a jumping drilleknél is, bár elvileg kisebb sérülésekkel bajlódott.

4. Brian Robinson JR.

Az Alabama egyetem futója, aki Najee Harris miatt csupán az utolsó évében tudta megmutatni, hogy mit is tud. Hasonlóan Spillerhez ő is egy igazi nagydarab power back, akin rengeteg miss tacklet csinálnak a védők és még elkapásoknál is használható. Kérdéses, hogy ő hosszú távon mennyire lehet megoldás egy csapatnál, mint RB1, azonban a 4.53 másodperces 40 yardos sprintjével növelte a draft értékét.

5. Dameon Pierce

Egy igazi atléta, aki remekül teljesített a combine-on. Elkapásokban nagyon jó, azonban kérdéses, hogy mennyire lehet ő lead back, hiszen eddig sosem volt az, csupán 2 olyan meccse volt utolsó évében, amikor 10+ futása volt egy meccsen. Futási stílusra hasonlít Damien Harris-hez és nagy upside-al rendelkezik. Benne van meg a lehetőség, hogy Kamarához hasonlóan robbanjon be a ligába!

FF TOP 5 újonc elkapó célpont dinasztia ligában

Fantasy-értékelő: Saints

A gepárd delfin lett. Újrafegyverkezés Kansasben.

Új fantasy podcast – Játékosmozgások

Új fantasy Podcast! – Nagyon korai fantasy 1/1

FF Scouting – Malik Willis