A legjobb radar alatti free agent szerződések

Még számos jó név keres magának csapatot az idei szabadügynökök közül, de a kezdeti őrültek háza, gyakorlatilag lecsengett. Összeszedtük két-két példával, hogy szerintünk kik lehetnek a legnagyobb fogások. Na, most nem a Terron Armstead, Von Miller vagy például JC Jackson féle szerződésekre kell gondolni, hanem, amolyan radar alatti megmozdulásokról. Olyan igazolásokról, melyről ugyan tudomást vettünk, de túl nagy feneket nem kerített körülöttük senki. Jó játékosok, csapatbarát fizetéssel, nagy potenciállal.

Alec Ingold, Miami Dolphins, 2 év 6,5 millió dollár

A 49ers gépezetében a futásnak nagyon komoly szerepe van, és azon belül is a fullbacknek. Kyle Juszczyk a támadó snappek felén fent szokott lenni, ami messze kimagaslik a ligában. Ezt az összetett rendszert nem más rakta össze, mint a Dolphins új vezetőedzője, Mike McDaniel. Feltételezhetjük, hogy Ingold nem egy epizódszerep kedvéért költözött át a keleti partra és alaposan megszínezheti a Miami támadójátékát. (FF Peti)

Leighton Vander Esch, Dallas Cowboys, 1 év 2 millió dollár

A Cowboys most inkább passzív szereplője volt a szabadügynök piacnak. Azonban Vander Esch visszaigazolása egy igazán okos lépés volt a csapat részéről. 2018-ban a fiatal LB szinte berobbant a ligába, és nagyon úgy látszott, hogy a dallasi csapat talált magának egy igazi vezért a front 7-be. Azonban a sérülések nem voltak kegyesek a játékossal. Nem tudta megismételni újonc évét, és azóta is konzisztencia gondokkal küzd. A tavalyi évben végre egészséges tudott maradni, ami hatalmas előrelépés a részéről. A csapat szempontjából nagyon méltányos szerződéssel tudják megtartani a játékost, adva még egy évet, hogy bizonyítsa, a pályán tud maradni, és érdemes egy nagyobb szerződést szánni rá. (FF Peti)

Casey Hayward, Atlanta Falcons, 2 év 11 millió dollár

Habár Hayward már 33 éves, továbbra is bőven egy átlag feletti CB-nek számít a ligában, aki A.J Terrell-el karöltve a liga egyik legjobb corner duóját alkothatják (ahogy tavaly is a legjobbak közt voltak, csak épp más csapatban). Nem mellesleg még taníthat is a rutinos játékos egy-két dolgot a fiatal sztárnak. További pozitívum Haywarddal kapcsolatban, hogy 8 éves pályafutása alatt csupán 2 meccset hagyott ki, szóval az ő játékára lehet számítani folyamatosan. Évi 5.5 millió pedig nevetséges összeg azért a teljesítményért, amivel ő hétről-hétre elő tud rukkolni. (Vori)

Hayden Hurst, Cincinnati Bengals, 1 év 3,5 millió dollár

Az egyik legalulértékeltebb igazolása lehet a piacnak Hurst, akit nagyon olcsón szerzett meg a Bengals, azért, hogy Uzomah távozása után a csapat új első számú tight end-je legyen. A 2018-as első körös játékos nem igazán szokott sérült lenni, és miután 2 év után elkerült a Baltimore-tól, ahol Andrews és Lamar Jackson miatt nem tudott érvényesülni, 2020-ban egy nagyon korrekt szezont hozott le Matt Ryannel. 56 elkapásból 571 yardot termelt 6 td társaságában. Balszerencséjére Pitts draftolása után nem volt maradása a Falconsnál, azonban jövőre a Bengalsnál egy igazi red zone fegyvere lehet Joe Burrow-nak és igazából nem jelent minőségi romlást Uzomához képest, pláne, hogy Uzomah évi 8 milliós szerződést kapott a Jets-től. (Vori)

Levi Wallace, Pittsburgh Steelers, 2 év 8 millió dollár

Wallace egy nagyon fontos láncszeme volt a Bills védelmének tavaly, pláne Tre’ White kiesése után kellett tőle a jó teljesítmény és ő hozta is. Nem az a tipikus elsőszámú cornerback kaliberű játékos, de egy nagyon megbízható, konzisztens CB2 szintet tud bármikor hozni. A Steelers (akik sunyiban remek offseasont nyomnak) bagóért igazolta le, és az újraszerződtetett Akhelo Witherspoonnal egy korrekt párost alkothatnak. Még ha futás ellen gyengébb szezont is hagyott maga mögött, coverageben minden évben átlag feletti teljesítményt nyújtott. (hailmary_Adam)

Tim Settle, Buffalo Bills, 2 év 9 millió dollár

A fiatal defense fal Washingtonból érkezik a liga egyik legjobb védelmébe. Ugyan Settle statisztikái nem sokat mutatnak, hiszen alig játszott, dehát ez azért van mert a Commanders szintén bivaly erős azon a poszton. A korábbi ötödik körös játékos 25 éves lesz, és már van négy éve a ligában. Amikor kellett, jól szállt be, a Bills falára pedig ráfér a mélység, de könnyedén találhatja magát nagyobb szerepben is, mert egész sok játékost vesztett/engedett el a Bills a védőfalból idén. Fiatal, motivált, jó versenyhelyzet, bajnokaspiráns csapatban, apróért. Remek üzlet. (hailmary_Adam)