Hol landolhatnak a megmaradt free agentek?

A legnagyobb rakétákat már ellőtték, de számos remek játékos van még a piacon aki elérhető és értékkel bírhat egy-egy csapatnak. Megnéztük, hogy szerintük melyik csapatban néznének ki a legjobban a legjobbak.

Odell Beckham Jr.

Sokat lehetne arról vitázni, hogy mekkora tehetség és mekkora érték OBJ jelenleg. A tehetsége soha sem volt kérdés, igazi felső polcos elkapó, akinek azonban egy csapatban betöltött értéke és hatása soha nem reflektálta ezt megfelelően. A Rams parádésan csapott le rá, és látta be azt, amit a liga jó része még csak sejtett, hogy a fiatal sztárban elit WR2 lehetőség van. Látszott is a játékoson, hogy nagyon jól érezte magát a bőrében, és a jelenlegi OBJ-re talán hasonló szerep várhat, egy újabb csapatban.

A Colts csapatában azt látni, hogy jobb híján Pittman az első számú (X) elkapó, akit OBJ nagyon jól egészíthetne ki, így a csapatban egyszerre lenne jelen a fizikalitás, az elit útvonal futás. Matt Ryan számára minden adott lenne, hogy az AFC-ben is azonnal bizonyítson.

Colts cap space: $22,044,847 

Landon Collins

Az a 2019-es szerződés nagyon nem öregedett szépen. A Redskins 6 évre, 84 millió dollárral ajándékozta meg a safety-t, ami a pozíciójában kiemelkedő volt. A 3 éve alatt jól játszott, de messze nem tudta megszolgálni a bérét, valamint rengeteget bajlódott sérülésekkel is. Collins a maga nemében egyedi eset, hiszen úttörője a linebacker – safety hybrid játékosnak, akikből egyre többet látni a ligában. Bár a korábbi erős szerződésének emléke miatt sokan kétkedve fogadnák a strong safety érkezését kedvenc csapatukba, azonban Collinsnak mindenképpen engednie kell korábbi igényeiből, hogy csapatot szerezzen magának.

A Cowboys secondary-ben elfér a segítség, főleg a safety poszton. Collins igazi erőt tudna hozni a védelembe, és bár egy ideje nem látni benne a playmakert, mint ami a Giants-ben volt, de a Quinn rendszerben újra magára találhat a játékos.

Cowboys cap space: $14,256,321

Melvin Gordon

Nem jó most a piacon futónak lenni. A lead back-ek ideje lejárt, a futásra fókuszáló csapatok mind elindultak a committee (több játékos rotációja) irányába, így a futóknak van hely, de csak akkor, ha anyagilag kompromisszumot tudnak kötni. Jelenleg Gordon számára sem egyszerű a helyzet. Tavaly a játékos $9M körüli összeget tett zsebre, ami most elképzelhetetlen. $5-7M-es sávban kell gondolkoznia, hiszen a drafton ennek töredékéért lehet hozni kevésbé tehetséges, de megfelelő játékost.

A Saints-nek továbbra is a futás lesz az egyik legfontosabb fegyvere. Kamara rotációja kiemelt fontosságú kell, hogy legyen, így Gordon nagyon jó választás lehetne 1 évre egy méltányos szerződésen.

Saints cap space:  $26,412,758

Julio Jones

Nagyon izgalmasnak ígérkezett a Titans projektje. Egy Derrick Henry – AJ Brown – Julio Jones alkotta kerberosz, minden ellenfélben félelmet kelthetett volna. Végül féltucat meccset sem tudtak együtt pályán lenni. A 33 éves Jones már szezon előtt megkapta a kritikát, hogy kockázatos igazolás, mert sérülékeny, amit abszolút túlzónak éreztem már akkor is, hiszen a tavalyi és az utolsó atlantai évét leszámítva, 9 szezon alatt mindössze 18 meccsen nem lépett pályára, ebből 11 2013-ban volt. Nem kérdés, hogy Jones a liga történetének egyik legjobb elkapója és ha egészséges, akkor számos csapaton tudna segíteni. A Titanses éve nem volt kiemelkedő, de ha végig tudja játszani a szezont, akkor arányaiban korrekt számokat hozott volna. Jones olyan klasszis, aki ha pályán van, ma sem lehet figyelmen kívül hagyni.

A Ravens viszonylag sokat invesztált abba, hogy Lamar Jacksonnak minél több és jobb célpontja legyen. Tavaly és 2019-ben is a draft első körében húztak elkapót. Marquise Brown és Rashod Bateman is remek tehetség, fiatalok, de nem túl konzisztensek (még jó, hogy Mark Andrews újjászületett). Már csak a veterán jelenlét az öltözőben is jól jöhet nekik, de a pályán is szabadabban lubickolhatnak Jones mellett. A pénzügyeken még valószínűleg dolgozni kellene, de a Ravens már tavaly is mutatott érdeklődést Julio iránt, szóval biztos megoldanák. Sammy Watkins után pedig egyértelmű upgrade és talán egy tartalmasabb playoff runhoz is segítheti Lamarékat.

Ravens cap space: $7,107,982

Tyrann Mathieu

Egy igazi, több poszton is magabiztosan bevethető playmaker, aki bármilyen védelmet feljebb tud húzni egy szinttel. A harmadik ikszhez közeledő safetyn nem fog a kor, a Chiefs Super Bowl menetelésében pedig elévülhetetlen érdemei vannak. Az utóbbi három évben rendszeresen all-pro vagy pro bowler volt, esetleg mindkettő egyszerre. Mathieunek biztos, hogy számos kérője van, de nem szokása elsietni a dolgokat, okosan kivár, felméri miként alakul a piac. A minőségi safetyk már találtak új otthont maguknak, de az igény nagyobb, mint ahányan voltak.

A Cowboys minden évben Super Bowlra készül, aztán szembejön a valóság, de valószínűleg idén sem készülnek másképp. Ugyan Dallasban a Malik Hooker és Jayron Kearse alkotta duó már megvan safety poszton, és a csapat passz elleni védekezése tavaly is remek volt, de a Micah Parsons és Trevon Diggs által fémjelzett defensebe, még egy olyan dinamikus játékos, akiben bármikor benne van a gamechanger faktor, félelmetesen jó döntés lenne. A pénzeken itt is kellene dolgozni, bár abból elég sokat szabadított fel újabban a franchise, de a Honey Badger évi 13-15 millió alatt biztos nem adja magát.(hailmary_Adam)

Cowboys cap space: $14,256,321

Jadeveon Clowney

A 2014-es draft 1/1-es játékosa sincs még harminc éves, de jó eséllyel az ötödik csapatában kezdheti meg az idei szezont pályafutása alatt. Kifejezetten sérülékeny játékos, Houston után nem is igazán találta önmagát, majd Clevelandben megmutatta, hogy nincs ő elveszve. Mondjuk pont rosszkor jön neki az idei draft class, hiszen a posztján elég sok fiatal tehetség várakozik, de Clowney számos csapatban minősülne korrekt megoldásnak. Tavaly 8 millió dollárért játszott a Brownsban ésa teljesítménye után, ezt a szintet talán tudja is tartani.

A Kansas City Chiefsnek pedig lenne is rá kerete. Azt láttuk tavaly is, hogy a védőfal klasszisain mennyit segített Melvin Ingram, remekül tehermentesítette őket, több lehetőséget nyújtva a társaknak. Erre a szerepre Clowney is tökéletes, de simán többre is, hisz alapjaiban egy jobb játékosnak tartom. Nyilván sokkal drágább megoldás, mint Ingram volt, de fiatalabb, több tartalékkal. A pickeket meg el lehet lőni másfelé.

Chiefs cap space: $17,084,118