Fantasy-jóslat: Raiders

Fantasy star: Davante Adams

Az NFL egyik (ha nem a) legjobb elkapóját szerezte meg a Raiders. Carr visszalépés Rodgershez képest, de jó irányító és már az egyetemen is együtt játszott Adamsszel. Abban biztosak lehetünk, hogy bőven lesznek targetjei az új szerzeménynek, hiszen brutális a fizetése és az érte adott 1. és 2. körös pick is komoly áldozat. Könnyen maradhat top5 fantasy elkapó az irányító csere ellenére is.

Fantasy breakout: Derek Carr

Hét éves pályafutása alatt folyamatosan fejlődött és ez a fejlődés idén csúcsosodhat ki, hiszen élete legjobb offensében fog irányítani 2022-ben. Először léphetné át az 5000 yardot, de tavalyi 4800 yardjával is kiegyeznének tulajdonosai, ha TD-k számában 30 fölé jutna (ez eddig egyszer sikerült hét év alatt). Ezek a számok könnyen meglehetnek, ugyanis a liga top5 TE, WR, Slot játékosából is van célpontja, ráadásul három csoportriválisának kiváló támadó sorai miatt sokat kell majd passzolnia.

Fantasy sleeper: Josh Jacobs

Nincs igazi sleeper a csapatban, azonban ár-érték alapján komoly steel lehet Jacobs. Kicsit úgy érzem mintha elfeledkeztek volna az emberek róla. Ez azonban hiba (szemfüleseknek előny), hiszen a 4. évébe lépő Jacobs nagyon jó futó. Hiába draftolt két RB-t is a Raiders (4. és 7. körben), Jacobs fogja megkapni a futások túlnyomó részét. PPR draftokon nem fér be az első húsz futó közé (jelenlegi ADP-k alapján). Annak ellenére, hogy tavaly bizonyította tud elkapni, ha kell és statisztikailag leggyengébb évében is 12. futó lett (PPR).

Fantasy bust: Hunter Renfrow

Kimondottan kedvelem a játékát és a mentalitását, de tavalyi használata anomália volt. 2021 jelentős részében Carr elsőszámú célpontjaként (Waller 6 meccset hagyott ki) volt 126 célbavétele, ezekből 103 elkapást, 1038 yardot és 9 TD-t szerzett. Vélhetően nem fog visszaesni első két évében nyújtott teljesítményéhez, de meg sem fogja közelíteni a tavalyit.