Biztonságos és veszélyes pickek a drafton!

Kedves Olvasók!

Következő cikkünkben szigorúan az általános fantasy ranking körülbelüli top30 játékosát vizsgáljuk. Hoztunk nektek 1-1 olyan játékost, akit az adott körben biztonságos és akit kockázatosabb választásnak gondolunk. Emellett pedig minden kör esetében megemlítünk kategóriánként 1-1 játékost még pluszban. Hangsúlyoznánk, hogy egy fantasy draft során mindenkinek a saját megérzéseivel kell menni, ezek csak tanácsok.

Első kör:

Safe pick: Justin Jefferson

Lehetne hozni itt természetesen Jonathan Taylort, azonban őt nagy eséllyel az 1/1-es választja ki, ezért egy olyan játékosra esett a választásunk, akinek az értéke valahol a 2. és 7. pick környékén lehet. Jefferson kétségkívül a liga top3 elkapójába tartozik, mind a valóságban, mind a fantázia foci világában. Kirk Cousins már tavaly is egy nagyon underrated szezont hozott le, idén pedig minden jel arra utal, hogy a Vikings egy pass-heavy offense lesz, aminek a fő nyertese az a Jefferson lehet, akit gyakorlatilag a pálya bármely pontján megtalálhat majd Kirk kapitány. Nálam idén ő a fantasy WR1, emiatt biztos választásnak gondolom az első körben.

Risky pick: Dalvin Cook

CMC lenne itt a legegyértelműbb választás a sérülékenysége miatt, igazi risky pick, aki, ha beválik, liganyerő lehet, ha viszont nem, akkor nagy eséllyel temethetjük a szezonunkat. Foglalkozzunk azonban most inkább Jefferson csapattársával, Dalvin Cook-kal. 
Cook továbbra is első körös pick, ahol nem feltétlen van értéken, amikor a második körben még olyan futók elérhetőek, mint Chubb, Fournette vagy éppen Aaron Jones. Baromi sérülékeny, és ha valóban a Vikings pass heavy lesz, akkor még használva is kevesebbet lehet idén, mint eddig. És akkor még a liga egyik legjobb cserefutója Alexander Mattison is várja a lehetőségeket is a kispadról beszállva, valamennyi snapet ő is elfog vinni. Én most azt mondanám, hogy az összes szempontot megnézve, inkább nem éri meg Cook-ot kiválasztani az első körben, mint igen.

Második kör:

Safe pick: Leonard Fournette

Nehéz volt kiválasztani egy biztos választást a második körből, hiszen véleményem szerint rengeteg parádés opció van még itt értéken. Talán Stefon Diggs lenne a legkézenfekvőbb, mint egy top5-ös WR, azonban vizsgáljuk meg inkább az egyik futót a sok közül, legyen a választásunk Leonard Fournette.
Playoff Lenny az egyik utolsó igazi workhorse lesz a Tom Brady által vezetett borítékolhatóan elit Tampa Bay offenseben. Mind futásoknál mind elkapásoknál rengeteget használták tavaly, és ez idén sem várható másként. Ha valaki az első körben a Jefferson-Kupp-Chase trióból választ egyet, akkor mindenképpen érdemes a második körben egy futót választani, erre pedig tökéletes lehet Fournette, akinek egyértelműen top10-es padlója van, liganyerő upside-al.

Risky pick: Deandre Swift

Kézenfekvő lenne megint Saquon Barkleyról beszélni, arról, hogy mennyire rossz a Giants és mennyire sérülékeny maga Barkley, azonban ezt most elengedem.
Deandre Swift lehet talán az az RB, aki a második körben van, viszont nem feltétlen van itt értéken. PPR ligában még csak csak bele lehet magyarázni, hogy Goff rengeteg check downt fog neki dobni, de standardban egyértelműen nincs azon a szinten, mint a többi második körös futó. Bizakodóan építkezik a Lions, azonban meglepő lenne, ha idén annyira jó lenne az offense, hogy Swift-nek magas lenne a TD upsideja, és akkor még Jamaal Williams is ott van, aki egy true power back és ellophatja a goal line carryket. Egy szónak is száz a vége, standardban nincs értéken Swift a második körben, PPR-ban pedig csak az válassza ki, aki elhiszi a Lions storyt.

Harmadik kör:

Safe pick: Mark Andrews

A kedvenc játékosom a 3. körben az óriási upside-al rendelkező Javonte Williams, azonban annak érdekében, hogy egy tight endről is legyen szó a cikkben, beszéljünk inkább Mark Andrews-ról. Egyszerű a képlet: ha Andrews a 3. kör során még valamiért bent van, akkor ki kell vinni. Kelce és Andrews a saját tierjében van a posztján, és amíg Kelce-ért biztosan második körös picket kell beáldozni, addig Andrews lecsúszhat a harmadik körre. Gyakorlatilag egy top tier WR-t választunk ki a fantasy legbosszantóbb offense posztjára, szerintem ezen nincs mit magyarázni.

Risky pick: James Conner

Conner tavaly a semmiből hozott egy borzasztóan jó szezont a Cardinalsban, azonban számomra ez nem elég arra, hogy idén már a harmadik körben értéken legyen. Borzasztóan sérülékeny és emiatt nem tudom elhinni, hogy egymás után két elit évet le tud hozni. Ráadásul a nyakára hozták Darrell Williamst, Eno Benjamin pedig parádézik edzéseken, szóval köszönöm nem, szerintem tehermentesíteni fogják Connert amennyire csak lehet, hiszen ők is ismerik a tehetséges futó korlapját. Megemlíteném itt még, mint risky picket, Tyreek Hill-t, és nem is feltétlen azért, mert én annyira rossz irányítónak tartom Tua-t, hanem inkább azért, mert egyszerűen Waddle rengeteg targetet elfog venni ahhoz, hogy Hill hasonló számokat hozzon, mint a Chiefsben. 

Köszönöm mindenkinek, aki eljutott idáig, remélem volt értelme elolvasni a cikket. Kövessétek a Fumble Fórumot facebookon, instán, youtubeon, twitteren, illetve gyertek a discord szerverünkre, hiszen kezdődik a fociszezon, és nincs is jobb annál, mint közösen dühöngeni más fantasy játékosokkal.