Akiknek fontos az előszezon #3

Az előszezon során számos olyan játékos mutathatja meg magát, akit korábban csak epizódszereplőnek gondoltunk és egy-egy jó teljesítménnyel előrébb is mászhat a rangsorban. Illetve akadnak olyan korábban fixnek gondolt focisták is, akiknek kezdő pozíciójuk billegő státuszban van, így abban a pár driveban, amit a felkészülési mérkőzések során kapnak, illik visszanyerniük a vezetőség hitét. Sorozatunk utolsó részében hoztunk még pár olyan nevet, akik nagyot nyertek a három felkészülési mérkőzésen.

Romeo Doubs WR Green Bay Packers

Davante Adams és Marquez Valdes-Scantling távozása nagy űrt hagyott maga után a Packersnél elkapó fronton, amit ímmel-ámmal foltozgattak. Mivel prioritás volt a poszt erősítése, látva a végeredményt, kissé csalódottak is lehetünk. Allen Lazard mögött nem sok biztos dolog van, de az előszezon során Romeo Doubs megmutatta, hogy ha kell, elő tud lépni. A negyedik körös újonc 15 targetet kapott a három mérkőzésen, amiből 8 elkapás, 82 yard és két touchdown született. Doubs élt a lehetőséggel, hogy a második körös rookie, Christian Watson nem tudott a pályára lépni sérülés miatt és több látványos jelenettel szolgált ezeken a meccseken. A védőit könnyen veri meg, de elejtett labdákból is jutott neki és a hírek szerint, az edzéseket is számítva, egyik játékos sem küzdött annyit a dropokkal, mint Doubs. Ha ebben fejlődik, negyedik számú célpontnál rosszabb nem lehet a helyzete, hosszútávon pedig még ígéretesebb.

A San Francisco 49ers cserefutói

Mindig izgalmas kérdés, hogy ki lesz az, aki a 49ers futói közül be fog robbanni. Idén legalább a kezdő futójuk biztos, legalábbis egyelőre úgy tűnik. A preseason kérdése itt az volt, hogy Elijah Mitchell mögött ki és mekkora szeletet kaphat a tortából. Shanahan rendszerében Jeff Wilson és a két idei újonc is villogott ezen a három meccsen, az undrafted Jordan Mason és a harmadik körös Tyrion Davis-Price. Mason ráadásul nem csak a backfieldről indulva kapott passzokat, de rendre szélső elkapó pozícióban is feltűnt. Ezeket a jó szerepléseket Trey Sermon bánta. A másodéves running back nem tudott eleget a pályán lenni újonc évében és a preseason alatt is csendes maradt. Bár Jeff Wilson is elég sérülékeny, de most stabilabban produkált és neki volt azért egy 600 yardos, hét TD-s szezonja csereként még 2020-ban (nyilván, akkor is csak 12 meccsen játszhatott). Sermon nem marad munka nélkül, mert az Eagles már lecsapott rá. A 49ers két negyedik körös draft picket áldozott fel, hogy elhozzák a harmadik körben, így különösen fájó a teljesítménye.

Danny Gray WR San Francisco 49ers

Egy pillanatra maradjunk még Santa Claraban. A 49ers WR poszton is erősített a draftról idén, a harmadik körben kiválasztott Danny Gray személyében. Őrült sok elkapása nem volt az előszezon meccsek során, de már ezeken is látszott az, ami t a draft előtt is sejteni lehetett. Gray valódi deep threat elkapó, aki Kittle, Deebo és Aiyuk mögött is komoly fenyegetést jelenthet az ellenfél védőinek és bármikor előtörhet belőle egy nagy play. A Vikings elleni kétpontos elkapásánál pedig láthattuk, hogy milyen okosan tudja leküzdeni a pressinget is.

 

Demarcus Robinson WR Baltimore Ravens

A Chiefsnél már nem volt maradása, de kisebb meglepetésre, a Las Vegas Raiders sem tartott igényt a 27 éves elkapó szolgálataira, akinél tény, hogy akár több is lehetne benne, de a közepesség határait éppen súrolta eddigi pályafutása alatt. Viszont a Ravens gyengécske WR szekciójában magára találhat, Rashod Bateman mögött nincs valódi konkurenciája. Ennek megfelelően, úgy mutatkozott be, ahogy kell. A Ravens utolsó előszezon meccsén lépett pályára és négy elkapásból, 135 yardot és touchdownt hozva jelezte, hogy helyet akar magának. De nem csak a számok voltak szépek, a route futásait látványos double move-okkal fűszerezte, amit a Commanders védők is csak a visszajátszásból tudtak lekövetni.

Martin Emerson Jr. CB Cleveland Browns

Nem maradhat ez a rovat Cleveland játékos nélkül. Emerson a Browns első kiválasztottja volt az idei drafton, igaz, erre csak a harmadik körben került sor. De ez is jelzi, hogy hiába Denzel Ward, Greg Newsome és Greedy Williams hármasa a cornerback poszton, értéket látnak az újoncban. Ő pedig igyekezett kidomborítani minden erényét. A 76 yardos pick sixét jó eséllyel sokan láttuk, sokszor. A Jaguars elkapójától egyszerűen kitépte a labdát, a visszafutás során kiosztott egy stiff armot, majd egy testcsellel nyugovóra küldte C.J. Beathardot. A rookie CB jó matchup lehet fizikálisabb elkapók ellen, így vélhetően sokat látjuk még az alapszakaszban is.