5 játékos, akik a keretszűkítések után is kaphatnak munkát

Az előszezon három meccse számtalan játékos sorsáról döntött. Korábbi cikksorozatunkban hétről-hétre hoztunk neveket, akik helyzetét pozitívan vagy negatívan befolyásolta a pályán nyújtott teljesítményük. Most öt olyan játékos hoztunk, akik valamilyen okból nem fértek oda csapatuk 53 fős keretébe, de úgy hisszük, hogy számukra nem ért véget a kaland és láthatjuk még őket az alapszakaszban előbb vagy utóbb.

Thomas Graham Jr. CB

A másodéves védőt a Chicago Bears csapata tavaly a hatodik körben draftolta, de újonc évének jelentős részét a gyakorlócsapatban töltötte. A 14. héten tudott kezdőként bemutatkozni a Vikings ellen, mert covid miatt a teljes kezdő kidőlt a posztján. És frenetikus volt, meg is ragadt az aktív keretben. Bár a Bears tovább erősített cornerback poszton, hiszen az idei draft második körében elhozták Kyler Gordont, Graham mégis jó esélyekkel várhatta a szezont. Versenyben volt a nickel pozícióért, de a sérülések őt sem kerülték el, sem az edzőtáborban, sem a preseasonben nem tudott eleget mutatni ahhoz, hogy teljes magabiztossággal nevezzék a keretbe Matt Eberflusék. Messzire nem ment, mert a Bears gyakorlócsapatába visszaigazolták Grahamet, aki, ha teljesen egészséges könnyedén pályára kerülhet az alapszakasz során.

Preston Williams WR

Az offseason elején még új szerződést kapott az évre a Dolphinstól, de a végső keretben már nem tudott helyet kiharcolni magának. Miamiban ugye teljesen felforgatták az elkapó szobát, ennek eredményeképp Williams a negyedik számú WR pozíciójáért küzdhetett. De az újonc Ezukanma és az a Trent Sherfield is megelőzte, akivel tavaly együtt dolgozhatott a 49ersnél a csapat új vezetőedzője, Mike McDaniel. Williams egy remek fizikumú játékos, aki mindig villant, ha pályán van, de épp ez a gond. Eddigi három éve alatt, mindössze 24 meccsen tudott játszani, szépen elosztva nyolcasával. A hírek szerint próbálták elcserélni, de talán épp sérülékenysége miatt nem akart senki áldozni érte bármit is. Hát, már nem is kell és nagyon meglepő lenne, ha csapat nélkül kezdené a szezont.

*FRISSÍTÉS: nos, a cikk megírása és publikálása között kiderült, amit mostanra ti is tudtok. Hogy Preston Williamst leigazolta a Carolina Panthers a gyakorlócsapatba (a Seahawksből kivágott Marquise Blairrel együtt). A Panthers ugye nemrég cserélt Laviska Shenaultért, így igazán zsúfolttá téve a receiver posztot, szóval a szezon ezen időszakán, nem a legideálisabb helyen landolt Williams.

Max Scharping G Cincinnati Bengals

A fiatal támadó falembert 2019-ben, abban a reményben draftolta a második körben a Texans, hogy stabilitást tud hozni, a már akkor is gyenge védelembe, amit Watson kapott. Scharping messze nem ért fel az elvárásokhoz. Nem volt pocsék, de átlag alatt teljesített. A pass protectionben szemmel látható gondjai voltak, ami az évek alatt csak romlott, de a futásblokkolásban mutatott reményt ébresztő dolgokat, ám nem vált különösebb hasznára a csapatnak. Mentségére, a Texans nem az a csapat, aki jól fejlesztené vagy használná a támadófalban a játékosokat. Az eddigi példákhoz képest kicsit csalunk most, mert Scharpingnak már van is új csapata, miután a Texans megvált tőle. A Bengals minden erővel az offense line megerősítésén dolgozott idén nyáron és alaposan felforgatta a csapatrészt. A túl sok új névnek idő kell, hogy egységként jól működjön, Scharping épp ezért számíthat releváns játékidőre.

Bo Melton WR

A Sanu, Funchess vagy Duke Johnson féle waiver-szökevények évről évre csapatot találnak, ezért gondoltuk, hogy hozunk egy újoncot, akit a 7. körben draftoltak, de mégsem lett a végső keretnek a tagja. Bo Melton az 5. legjobb sprintet hozta a combine-on, ez biztos nyomot hagyott a csapatokban. Leginkább special team játékosnak képzelhető el, ahol igazán jó lehet a visszahordásokban. Sajnos az előszezonban az elejtett passzok nem segítettek, azonban összességében jól játszott, így hamar csapatot találhat. A volt Rutgers játékos számos konkurenssel kellett szembenézzen. Eskridge és Goodwin egészséges, Penny Hart pedig a preseasonban nyert helyet magának. Mindenképpen szerepet fog kapni valamilyen gyakorlócsapatban, lehet éppen Seattle-ben.

La’Mical Perine RB

Perine nem tudta stabillá tenni a helyét a New York Jetsben az évek során, valódi lehetőséghez akkor jutott, mikor sérülések tizedelték a csapat futóit. Persze, abból jutott neki is. A Jetsnél kifejezetten sokat invesztáltak a running back szekcióra, idén a második kör elején draftolták Breece Hallt, második évét kezdi Michael Carter és még ott volt Ty Johnson, valamint Tevin Coleman. Utóbbival szorult periférián kívülre Perine és már el is hagyta New Yorkot. Jelenleg a Philadelphia Eagles gyakorlócsapatának kötelékében szolgál. Ott sem kevésbé zsúfolt az RB poszt, és Trey Sermon érkezése csak tovább fokozza ezt. De ismerve az Eagles balszerencséjét a sérülések terén, nincs kizárva, hogy előbb-utóbb pályán lássuk Perinet. Ráadásul Sanders, Gainwell és Scott is hasonló profilú játékosok, a kezdőnek szánt Miles Sanders pedig küszködik a pontszerzéssel. Az Eaglesnek erőfutó kell, bár Perine nem kifejezetten az, de… „erőfutóbb”, mint a rosteren lévők.