Titánok harca /avagy ki szerez több pontot/

Ezen a héten két kiváló párharcot is megnézhetünk azonos poszton játszó, elit (fantasy)játékosok között. A két párosítás: Josh Allen-Lamar Jackson és Derrick Henry-Jonathan Taylor.

Kezdjük a futókkal. Kihaló fajba tartozik a két RB, hiszen igazi workhorse-okról van szó. Csapataik rájuk építik taktikájukat. Leegyszerűsítve mondhatjuk: amikor jól futnak, nyer a csapat. A probléma az, hogy tudásukhoz mérten csak 1-1 jó meccsük volt. Taylor az első héten robbantott: 161 futott yard, 1 TD, 4 elkapás. Második meccsén a teljesítménye szinte megegyezett a Colts szerzett pontjainak számával. Múlt heti teljesítményét közepesnek mondanám. Ezzel szemben Henry hétről-hétre jobban teljesít, igaz második heti teljesítményét TD-je mentette meg. A harmadik héten volt 5 elkapása 58 yardért, ami azt mutatja, hogy a lehető legtöbbet szeretnék játékba hozni.
Ennek köszönhetően gondolom úgy, hogy ezen a héten King Henry fog több pontot szerezni kettejük közül. Érdemes megemlíteni, hogy mindkét együttes a mezőny közepén foglal helyet a futóknak engedett fantasy pontokban, így a játékhívásokon és a napi formán sok fog múlni.

A másik párharc szereplői, a két legtöbb pontot szerző fantasy irányító, akik ha így folytatják az MVP címért is meg fognak küzdeni. Nem kérdés, hogy rájuk épül az offense, így eszméletlen pontokat tudnak szerezni minden héten. Nem is bonyolódnék bele a statisztikákba, egyet azonban kiemelnék, ami komoly tényező lehet: a Bills védelme engedi a legkevesebb fantasy pontot az irányítóknak, míg a Ravens a harmadik legtöbbet.
Így ezen a héten Allentől számítok több pontra.

Ti mit gondoltok a két párosításról? Szerintetek ki szerez több pontot?