Három WR, akit érdemes lenne elcserélni

Közeleg a trade deadline, vagyis az időpont, amíg a csapatok még cserélhetnek, erősítés vagy épp tankolás érdekében. Hoztunk most három olyan nevet, aki a november elsejei határidő előtt csapatot válthat. Figyelem! Elsőre lehet, hogy elrugaszkodunk a valóságtól, de vannak érveink. Nézzük.

Számos olyan játékos van, aki még a hajrában csapatot válthat, most ezekből nem merítünk egyáltalán. Vannak, akik jó eséllyel csere áldozatai lesznek (Cam Akers, William Jackson, Denzel Mims, Kareem Hunt, K’Lavon Chaisson, Brandin Cooks, Elijah Moore, stb) és vannak olyanok is, akiknél erősödik a gyanú és nagyon is indokolt lenne (Shaq Thompson, Chase Claypool, Jonathan Abram, Sidney Jones, Greedy Williams, Roquan Smith, stb). A mi hármasunk, akiket hoztunk viszont nem a legforróbb témák trade pletykakörökben, de tartogat rációt és szívesen fantáziálgatunk. Az már csak véletlen egybeesés, hogy mindhárman elkapó poszton játszanak.

Jerry Jeudy WR Denver Broncos

Oké, Jeudy neve egyre gyakrabban előkerül. A Broncos elsőkörös elkapója, nem robbant be, de vállalható újonc évet tudhatott magáénak 2020-ban. Majd a sérülések is megkörnyékezték, és azóta az elvárások és képességei alatt teljesít. Pedig idén megkapta Denver azt, amire régóta vágyott, egy elit irányítót. De talán nincs is nagyobb csalódás idén, mint Russel Wilson és a Broncos házassága. És persze, Tim Patrick és Javonte Williams kiesése tényező az offense játékában, de a 2-5-ös mérleg, amely során mindössze egyszer tudtak 16-nál több pontot szerezni (akkor is kikaptak) mindenképp kiábrándító. Jeudy egyértelműen a második számú célpont a Broncosban, de a számai nem erősek. 55 yardot átlagol meccsenként, ezzel a 37. a ligában, de ezt az 55 yardot csak kétszer sikerült idén megugrania, az első és a hetedik fordulóban. És ez a meccsenkénti átlag, az eddigi három éve alatt a legmagasabb. 33 meccse alatt mindössze öt touchdownt szerzett, abból kettőt idén. A Broncosnak jelenleg hat darab választási joga van a jövő évi drafton, de csak a harmadik körtől kezdhetnek nézelődni. Kétségtelen, hogy Jeudy egy fontos pontja ennek az offensenek, de a csapat lassan el kell, hogy engedje a playoff álmait, a fiatal elkapóban pedig még van érték (és inkább őt mozdítanám, mint Bradley Chubbot). A rookie szerződéséből még lesz egy év a szezon után és még ott van az ötödik éves opció is. Tim Patrick és Courtland Sutton jövőre remekül el lesz, ha esetleg a Jeudyért kapott pickekből elkapót húz a Broncos. Első körös draft cetliben én nem hiszek, de több második és harmadik körös opcióért el kell, hogy gondolkodjon a Broncos vezetősége, miután all int mondtak Wilsonra.

Robert Woods WR Tennessee Titans

Woods az egyik kedvenc elkapóm volt a sérülése előtt. A 30 éves játékos tán’ méltatlanul kevés ellenértékért került a Titanshez, de az üzlet már csak ilyen. Treylon Burks kiesése után Woods és Nick Westbrook-Ikhine van rosteren elkapó fronton, akiknek releváns számai vannak és az újonc Kyle Philips. Így talán nem lenne rászorulva a Titans, hogy az aktuális WR1-et elcserélje. Főleg, hogy idén a futójátékuk sem annyira domináns, mint megszoktuk. Ennek ellenére, abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a csoportjuk kellően gyenge ahhoz, hogy megnyerjék, aztán a playoffra majd kitalálnak valamit. A jövő irányítója Malik Willis, aki köré kell majd az erősítés, a Titans pedig nem áll a legfényesebben anyagi lehetőségeit tekintve, sem most, sem jövőre. Woods kora és egyre dráguló szerződése miatt pedig csak nehezebb lesz elcserélni a jövőben. Igaz, hogy jövőre egy cent sem lesz garantált a kontraktusából és halott pénz nélkül kivágható, de, ha van olyan contender álmokkal megáldott gárda, ahol segíthet egy veterán és látnak benne fantáziát, nyélbe kell ütni az üzletet (és még pénzügyileg sem probléma… Cowboys? Browns?). Egy negyedik-ötödik körös cetliért értéken van.

Hunter Renfrow WR Las Vegas Raiders

Wow, nyugi. Hallgass meg, mielőtt elzavarsz a fenébe. Renfrow a 2019-es draft egyik legnagyobb stealje volt, akit egy felcsere után az ötödik körben vitt, az akkor még oaklandi Raiders. Renfrow az egyik legjobb slot elkapó a ligában. Borzalmasan okos, a mozgása pedig annyira dinamikus és olyan hirtelen tud irányt váltani, hogy számos route futása úgy tűnik, mintha csak improvizálna. Mert egy lépéssel mindig több fér bele neki, mint az átlagnak. Épp ezért tud kiválóan szeparálódni, helyet csinálni magának, legyen szó zóna vagy emberfogásos védelem ellen. Idén kapott is egy jól megérdemelt szerződéshosszabbítást. Davante Adams érkezése után a volt Packers elkapó Renfrow és Waller párosával kiegészülve egy egészen félelmetes triónak ígérkezett. De egyelőre a tight end és Renfrow egymásnak adogatják a kilincset az orvosi szobában, és a számokat sem hozzák. Ketten együtt 335 yardot és egy touchdownt szereztek. Adams stabil, az utóbbi időben pedig egyre több hangsúly került a futójátékra, amely elit szinten teljesít. Josh Jacobs szerződése utolsó évét tölti, mert a Raiders lemondott az ötödik éves opciójáról. Most viszont őrült formában cipeli csapatát. Persze, ismerjük a mantrát, a futók értéktelenek, második szerződést nem szabad adni nekik. Jacobs viszont, ha egészséges marad, meg kell, hogy tartsa a csapat. Vannak az elit futók és a jó futók. Jacobs előbbi, és sokkal nagyobb a különbség a két szint között, mint egy kiváló slot és egy jó slot elkapó között. Renfrow könnyebben pótolható és nem is a legmérvadóbb fegyver idén a Raiders arzenáljában. Két jelentős akadály van a csere előtt. Az egyik, hogy jövőre csak neki és Adamsnek van szerződése. Valamint azok a csapatok, ahol nagyon nagy szükség lenne egy elkapóra, mint például a Ravens vagy a Packers, inkább gondolkodnak valakiben a pálya szélére, mintsem slot pozícióba. Ugyanakkor, ha valaki több draft cetlit is beajánl Renfrowért, az egy vérfrissítési folyamatban is nagyot segítene, ugyanis a Raiders keretében nem lesz elkapó, aki 26 évnél fiatalabb lenne. De a fő szempont, mint említettem, Jacobs megfizetése. Renfrow beáldozása pedig nem ördögtől való gondolat.