A hét legjobbjai – Week 9

 Jöjjenek a kilencedik hét legkiválóbb teljesítményei, a győztesek legjobb játékosai. Minden forduló után megválasztjuk a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is (fontos megjegyezni, hogy ez most fantasy mentes zóna). De nézzük, pontosan kiket hoztunk!

A hét támadója
Joe Mixon RB Cincinnati Bengals

Mindegyik díjazottunkba bele lehet kötni, ha figyelembe vesszük, hogy kik ellen játszottak. És valljuk be, mindhárman elég ergya csapatok ellen diadalmaskodtak. De a teljesítményüket e tény nem csorbítja. A Super Bowl érában ezidáig csak öt játékos tudott összesen 200 yarddal és 5 touchdownnal hozzájárulni csapata sikeréhez, (Jonathan Taylor, Jamaal Charles, Shaun Alexander, Clinton Portis, Jerry Rice) hozzájuk csatlakozott az elmúlt fordulóban Joe Mixon. Most minden kiszakadt belőle, amire idén vártunk. Harmadszor futott húsznál többször és először lépte át a 100 futott yardos határt a szezonban. A földön összesen négyszer ért be az ellenfél end zonejába, de a passzjátékban is aktív volt, négy elkapást hozott össze, egy TD-vel ott is.

A hét védője
Javon Hargrave DT Philadelphia Eagles

Többen is parádéztak az elmúlt fordulóban a védőfalakból, akár “fej vagy írással” is dönthettünk volna. A Patriots párosa, Matt Judon és Josh Uche is három alkalommal döngölték földbe a Colts irányítóját, Sam Ehlingert. A Ravensből a 34. életévét töltő Justin Houston parádézik úgy, mint aki tíz évvel fiatalabb. A mi győztesünk viszont Javon Hargrave, aki három sacket jegyzett a Texans ellen és összesen hét tacklet. 138 kilósan irigylésre méltó üldözéseket mutatott be, Davis Millst még háromszor meg tudta ütni. És ugye, ő a fal közepéből alkotott, ahol egy fokkal nehezebb ilyen számokat hozni, mint említett kollégáinak.

A hét újonca
Kerby Joseph S Detroit Lions

A Lions harmadik körös újoncának hatalmas szerepe volt abban, hogy csapata elverje a Green Bay Packerst. Pedig csak a defense játékok 64%-ában volt a pályán, az ezt megelőző négy hét 98,8%-ával szemben. Fantasztikusan kihasználta a lehetőségeket. A labdaszerzéseken túl, remekül nehezítette Aaron Rodgers dolgát. Kiválóan mozgott coverageben, mindig a labda közelében találta magát. Az elkapások után rögtön ott volt a Packers elkapóin, és a futásra is jól lépett fel. Összesen 10 tackleből vette ki a részét és minimum három touchdowntól fosztotta meg az ellenfélt. És ez egy olyan meccsen, amikor a csapatod csak 15 pontot tud felpakolni a táblára, borzalmasan fontos. A két interceptionből az egyik egy felpattanó labdából született, oda a szerencse is kellett, de másodiknál mintaszerűen tudott az elkapója alá vágni, elvéve egy TD-t, pedig nem a legelőnyösebb helyről rajtolt. Illetve, volt egy leütött passza még, ami könnyed pontszerzésnek nézett ki és centikre az end zonetól megállította AJ Dillont is, egy goal line play során. Vannak azért biztató dolgok a Lions védelmében, Joseph az egyik.