A hét legjobbjai – Week 10

 Jöjjenek a tizedik hét legkiválóbb teljesítményei, a győztesek legjobb játékosai. Minden forduló után megválasztjuk a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is (fontos megjegyezni, hogy ez most fantasy mentes zóna). De nézzük, pontosan kiket hoztunk!

A hét támadója
Justin Jefferson WR Minnesota Vikings

A szezon eddigi legjobb meccsét vívta a Vikings a Bills ellen. Az utolsó pillanatokig fordulatos, mindig egy extra, nem várt csavarral tarkítva ezt a hollywoodi mérkőzést. És tele volt kiváló teljesítményekkel ez a találkozó, a discord szerveren beszéltük is, hogy bárki nyer, az első számú elkapója lesz a hét támadója. Jefferson és Steffon Diggs sztorija már örök időkre összefonódott, sorsszerű, hogy egy ilyen parádés meccset vívnak, ahol viszik saját csapatuk. Jefferson karriernapot tartott, 193 yardja egyéni csúcs és eddigi pályafutása alatt még nem kereste ennyiszer Cousins, mint most. 16 alkalommal vette célba, amit lehetett, elkapott, közte az utóbbi évek leglátványosabb pillanatát hozva.

A hét védője
Patrick Peterson CB Minnesota Vikings

De a labda másik oldalán is voltak extra teljesítmények, Rudy Ford ide vagy oda, nem tudjuk nem díjazni a Vikings veterán cornerét. Petersonnak ez volt a harmadik olyan meccse karriere során, amikor duplázni tudott interception témakörben. Milyen jól időzített a 32 éves corner! Mindkét labdaszerzése kulcsfontosságú volt. Az első esetében igen, erőltette Josh Allen, de elakarták dönteni a meccset. Peterson labdaszerzése azonban beindította a feltámadást. Ami egészen a végéig tartott, amikor már a győzelemért támadhatott a hosszabbítás során a Bills gárdája, de a CB jól olvasta a játékot, lezárva a párharcot. Lehet, hogy volt, aki jobb számokat hozott (egyébként, mindössze kettő first downt engedett), de olyan game changer, mint Peterson, nem volt a hétvégén.

A hét újonca
Christian Watson WR Green Bay Packers

Nahát, a darabjaira hulló Packers még nem kell, hogy belefeküdjön a saját maga által ásott sírba? Ráadásul Rodgers valamelyik elkapója villogott? És pont Christian Watson? Feje tetejére állt a liga. A Packers második körös újonca egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de ami késik, nem múlik. A Cowboys elleni csörtét megelőző hat találkozón, összesen 107 scrimmage yardot termelt Watson. A dallasi védelem ellen sikerült megduplázni idei yardjainak számát. Rodgers nyolc alkalommal vette célba Watsont, aki négy elkapásból hármat is hat pontra tudott váltani. A második TD elkapása kulcsfontosságú volt, a Packers 14 pontos hátrányban kezdte a negyedik negyedet, Rodgersék pedig negyedik kísérletre jöttek, 40 yardra az end zonetól (fú, mennyi szám). Watson a 10. legjobb időt futotta összességében 40 yardon az idei combine során, az egész mérkőzésen meggyűlt a Cowboys védők baja a rookie sebességével.