A hét legjobbjai – Week 14

Jöjjenek a tizennegyedik hét legkiválóbb teljesítményei. Minden forduló után megválasztjuk a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is (fontos megjegyezni, hogy ez most fantasy mentes zóna). Nézzük, pontosan kiket hoztunk!

A hét támadója
Evan Engram TE Jacksonville Jaguars

Rövid időn belül egy újabb Jaguars támadójátékos a hét legjobbjai között, ráadásul nem Trevor Lawrence? Az irányító is megérdemel minden elismerést, mert újabban parádézik, de Engram teljesítménye olyannyira a semmiből jövő meglepetés, hogy muszáj kiemelnünk. Legalább egy hétig elhisszük, hogy a korábbi első körös tight end jó játékos valójában. Engram 11 elkapásával beállította saját rekordját, 162 yardja pedig személyes csúcs. A Titans ellen pedig bemutatott mindenféle játékot. Nem egy gyorslépésű játékos, de volt nagyon pontos route futása, volt amikor screen passzból rongyolt előre (97 yardot hozott elkapás után), az egyik touchdowja pedig jó védekezés elleni contested catchből született. Ritkán villog, pedig sokat foglakoztatott játékos Engram. A tight endek között ő futja idén, a harmadik legtöbb útvonalat.

A hét védője
Josh Uche LB New England Patriots

Talán keveset beszélünk a Patriots védelméről, pedig idén is brutálisan jók. Hogy a csapat jelenleg wildcard helyen tanyázik, leginkább az ő érdemük. Nem csak mély az egység, de tele van konzisztensen jó teljesítményt nyújtó játékossal. Ilyen Josh Uche is, aki az utolsó hat mérkőzésén tíz alkalommal tudta földre vinni az aktuális ellenfél irányítóját. A Cardinals ellen éppen három sacket jegyzett és folyamatos nyomás alatt tartotta Colt McCoyt. A Cards irányítójának interceptiont érő dobásában is szerepe volt, hiszen Uche meg tudta ütni a dobás során McCoyt, akinek a labdája így Marcus Jones kezében landolt. Uche termelekénysége már csak azért is megsüvegelendő, mert idén mindössze a snapek 35%-án kapott lehetőséget.

A hét újonca
Brock Purdy QB San Francisco 49ers

Ki hitte volna, hogy a draft utolsó helyén kiválasztott játékos lesz 2022 legjobb újonc irányítója? Márpedig, így állunk. És Brock Purdy nem pusztán a rendszer haszonélvezője, hanem valódi tökös legényként él a lehetőségeivel. Ez most egy Tom Brady vezette csapat elverésében csúcsosodott ki, első olyan NFL meccsén, ahol kezdőként léphetett pályára. Purdy jól mozog a zsebben, használja a pálya közepét és széleit is, nincs megilletődve, pedig rendre össze-vissza ütik. Persze, Shanahan is tudja, hogy Purdy jó eséllyel nem egy csodadoktor, de ennek megfelelően nem is helyez túl nagy nyomást rá. Most is elég volt, hogy csak 21 passzkísérlete legyen. Ebből hozott ki 185 yardot és két touchdownt (valamint, futott is egyet).