A hét legjobbjai – Week 18

Jöjjenek az alapszakasz utolsó hetének legkiválóbb teljesítményei. Minden forduló után megválasztjuk a hét támadóját és védőjét, valamint egy újoncot is (fontos megjegyezni, hogy ez most fantasy mentes zóna). Nézzük, pontosan kiket hoztunk, a végén pedig összegzünk!

Az utolsó fordulóban újra visszatértünk a szezon egyik kellemes meglepetéséhez, akik a Titans ellen biztosították be a playoff helyük, 2017 után újra. Ebben jelentős szerepe volt az idény előtt igazolt Christian Kirknek is, aki csupa fontos elkapást jegyzett, összesen hatot. 99 yard és egy touchdown elkapás összességében. Kirk legjobb szezonját tolta új csapatában, a Jacksonville Jaguarsban, megszolgálva a szerződését.

Jóval kisebb, gyakorlatilag nulla téttel bíró meccsen került be a hét legjobbjai közé először Broncos játékos idén. Justin Simmonsnak összességében nem volt elképesztő nagy meccse a Chargers ellen, de két fumblet is kiharcolt, megszerezve a labdát csapatának. Egyszer a scrimmage közelében, egyszer pedig a red zone közepén, így jobb szájízzel zárva a denveriek szezonját.

Kenneth Walker ugyan touchdown nélkül zárt a Rams elleni döcögős győzelem során, de mindent megtett azért, hogy életben tartsa a Seahawks playoff esélyeit (és ugye, össze is jött a csapatnak). 29 alkalommal bízták meg futással, amikből számos látványos playt hozott össze. 114 yardjából 74 kontakt után jött össze, három rontott szerelési kísérletet kiharcolva a Rams védőin. A második körös újonc így ezer futott yard fölött zárta a szezont, kilenc touchdown mellett, Rashaad Penny legnagyobb bánatára.

És végül, elköszönésképpen kedvezzünk a statisztika szerelmeseinek is. Minden fordulóból hoztunk három játékost az alapszakasz során, ez ugye, összesen 54 említésre méltó teljesítményt jelent. A mostani Simmons jelölésnek hála, öt olyan csapat maradt, akik egyik héten, egyik kategóriába sem tudtak játékost delegálni nálunk. Ez a Browns, a Cardinals, a Commanders, a Panthers és a Steelers gárdája (utóbbiból Pickett és Pickens állt hozzá a legközelebb, illetve Alex Highsmith).

13 olyan csapat van, akiktől egynél többször kerültek be a legjobbak közé. A legtöbbször a 49ers és a Vikings játékosait emeltük ki, bizonyos személyek okán, ez nem túl meglepő. Ugyanis a támadóknál Justin Jefferson, a védőknél pedig Nick Bosa azok, akik duplázni tudtak az alapszakasz során. Az újoncoknál is van egy játékos, aki kétszer is brillírozott, Garrett Wilson, a Jets elkapója.

De a 49ersből nem csak a védelem muzsikált jól. Öt olyan csapat van, akik egynél többször adták a hét támadóját, ez a Bengals, a 49ers, az Eagles, a Jaguars és a Vikings. Utóbbi két csapat esetében triplázásról is beszélhetünk. Az újoncoknál is tudott triplázni egy csapat, mégpedig a New York Jets. Mögöttük csak a Cowboys és a Lions tudott egynél több rookieval bekerülni. Utóbbi volt a legközelebb egy triplázáshoz, mert Aidan Hutchinsont rendre díjazni akartuk, de végül nem jött össze egyszer sem (ez is mutatja, hogy mennyire erős draftot produkáltak Detroitban). A védőknél Bosa mellett a Vikings, az Eagles és a Chargers tudott duplázni.

Az alábbi linkeken pedig láthatjátok hétről-hétre lebontva, hogy kiket tartott az adott fordulóban a legjobbnak a szerkesztőség.

Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Week 9
Week 10
Week 11
Week 12
Week 13
Week 14
Week 15
Week 16
Week 17