FF Bence – Mock Draft Top10

Most, hogy megvan a playoffba be nem jutó csapatok pickjeinek sorrendje az idei draftra, tekintsük át először is azt, hogy melyik 10 játékos fog szerintem először kiválasztásra kerülni. Mivel már csak az 1/1 miatt is egy a szokásosnál kaotikusabb draft várható, megpróbáltam alternatívákkal is szolgálni az egyes csapatok választásainál.

1/1: Indianapolis Colts

Bears kapja: 2022 1/4 pick, 2023 1. kör, 2024 1.kör

Pick: Bryce Young – QB, Alabama

Mivel a Bears végül a Texansnak köszönhetően bezsebelte az első választás jogát, ezért három út van számukra: A legvalószínűbb, hogy egy irányítóra pályázó csapatot rendesen lehúznak egy letradeléssel. Kiválaszthatnák a legjobb talentet is, aki Will Anderson Jr., de még akár az is opció lehetne, hogy az új vezetés, új irányítót választ magának. Én viszont most azt mondom, hogy a Bears 3 első körért odaadná a választás jogát a Coltsnak, akik így 1/1-n a 2 top irányító prospect közül kiválaszthatnák a számukra szimpatikusabbat. Én most Bryce Youngot írtam be, de egyébként simán lehetne C.J Stroud is.

1/2: Houston Texans

Pick: C.J Stroud – QB, Ohio State

A Texans az utolsó meccset megnyerve elbukta annak a lehetőségét, hogy azt válasszon, akit csak akarjon. Ha a Bears megtartja az 1/1-t és elviszi Andersont, akkor még mindig megvan rá az esélyük, hogy azt az irányítót válasszák, aki szimpatikusabb nekik. Viszont mivel nálunk a Colts választ 1/1-n, így a Texans a másik irányítót fogja kiválasztani, aki itt most C.J Stroud.

1/3: Arizona Cardinals

Pick: Will Anderson Jr. – EDGE, Alabama

A Cardinals lehet az irányítóért való feltradelés nyertese, ugyanis így a legjobb prospectet választhatják ki, az Alabama pass rusherét Will Andersont. Amúgy is rá fér az erősítés a Cardinals védelmére, J.J Watt visszavonulásával pedig Anderson lehet az irányító kergetés új vezére Arizonában.

1/4: Chicago Bears

Pick: Jalen Carter – DL, Georgia

Ha bejön az elméletünk, akkor a Bears 4.ként választhat a drafton, ahol csak a 2 irányító és Anderson nincs bent. Több irányba is mehetnek, kiválaszthatják a legjobb védő prospectet, vagy akár erősíthetik a támadófalat is, netán még Justin Fieldsnek is válaszhatnak egy célpontot. A Bearst ismerve én a Georgia defensive linemanjét, Jalen Cartert választom hozzájuk, aki Khalil Mack után a védelem új vezére lehet. Alternatív opciók egyébként Quentin Johnston elkapó lehet a TCU-ról, vagy esetleg Peter Skoronski tackle a Northwestern-ről.

1/5: Seattle Seahawks (from Broncos)

Pick: Myles Murphy – Edge, Clemson

Azzal, hogy a Seahawks bejutott végül a rájátszásba többek között Geno Smith remek teljesítményével, szerintem idén kimaradnak az irányítókért való harcból. Az offense kb megvan most, még a támadófal is egész jó, így én mindenképpen egy védő picket látok a Seattlenél. Myles Murphy-vel tovább erősödhetne az egyébként fiatal és tehetséges Hawks defense, gyorsan a pass rush vezére lehetne a Clemson játékosa. Alternatív opció egyébként egyetemi csapattársa, Bryan Bresee defensive lineman lehet.

1/6: Detroit Lions (from Rams)

Pick: Joey Porter – DB, Penn State

A Lions hasonló helyzetben van, mint a Seahawks, van egy veterán QB-juk, aki másodvirágzását éli. Ugyan Jared Goff végül nem vezette rájátszásba a Lionst, véleményem szerint mindenképpen rászolgált arra, hogy ő maradjon a csapat irányítója, így szerintem akárcsak a Seahawks, a Lions is ki fog maradni az irányító választásból. Nekik is a védelmüket kéne megtámogatni és Bryan Bresee számukra is egy jó opció lehet, azonban én inkább a secondary-re mennék rá, így végül Joey Porter cornerbacket választanám ki a Penn State-ről. Okudah-val kiegészülve veszélyes fiatal CB duó lehetnének és tudjuk, hogy a safety rotációja is elég jól néz ki hosszútávon a Lions-nek, úgyhogy szerintem ráfognak menni arra, hogy egy potenciális top secondaryt építsenek.

1/7: Las Vegas Raiders

Pick: Will Levis – QB, Kentucky

A Colts mellett a Raiderstől várnám azt, hogy megpróbáljanak felmenni az 1/1-ért egy irányító végett, azonban a Colts 1/4 körüli csomagját végül nem tudják überelni, és mivel a másik top QB-t a Texans kiválasztja, így a Raidersnek nem érdemes már feltradelni. 7. helyen viszont kinézem Davisékből, hogy 19-re lapot húznak és kiválasztják az egyébként inkább első kör közepe környékére várt Will Levist, a Kentucky egyetem irányítóját. Egy igazi boom or bust tehetségről van szó, akinek a plafonja valahol Josh Allennél van. Alternatívaként támadó vagy védő falembert is választhat a Raiders, de az túl konzervatív lenne tőlük.

1/8: Atlanta Falcons

Pick: Bryan Bresee – DL, Clemson

A Falcons lesz végül az, aki nálam elviszi Bryan Bresee-t, aki egyből vezére lehet a Falcons gyengélkedő védelmének. Támadó oldalon Ridder megkapja a lehetőséget, és mivel kb. vannak célpontok, futók és támadófal is, ezért kell védőt húzni. Ha meg inkább edge pozícióban erősítene itt a Falcons, akkor itt már értéken lehet Tyree Wilson is a Texas Tech-ről.

1/9: Carolina Panthers

Pick: Quentin Johnston – WR, TCU

A Panthersnél is bőven megvan arra az esély, hogy megpróbál felmenni egy irányítóért, de végül ez nem sikerül, és így a Sam Darnold – Matt Corrall duóval mennek neki 2023-nak. Nekik azonban célpont kell, és mivel D.J Moore mögött igazi WR2 nincsen, ezért kiválasztják a talán legjobb WR prospectet, Quentin Johnston a TCU egyetemről. Alternatív pick lehet Cam Smith cornerback South Carolinából vagy Kelee Ringo cornerback a Georgiáról, ha inkább a védelmet foltozná a Panthers.

1/10: Philadelphia Eagles (from Saints)

Pick: Bijan Robinson – RB, Texas

Végül jöjjön a 10. pick, ahol igazi luxus módon a Philadelphia Eagles választhat a Saints jóvoltából. Nagyjából kiválaszthatják a legjobb megmaradt játékost, és itt már én azt mondom, hogy ki lehet vinni a legjobb egyetemi futó tehetséget Saquon Barkley óta, azaz Bijan Robinsont a Texas egyetemről. Egyébként benne van egy le-trade is az Eaglesnél, illetve az is, hogy a pass rusht vagy a secondaryt erősítik a feljebb már megemlített, de még ki nem választott játékosokkal.

Hallgassátok meg FF Peti véleményét: