Hadra vagy Padra – Week3 – Első rész

Hadra vagy Padra – Week3

A Hadra vagy Padra ötletének nem az a célja, hogy ki- vagy berakj egy játékos a kezdődből. A lényeg, hogy egy képet adjunk arról, hogy mi lehet a reális elvárás a játékossal kapcsolatban. A Sleeperek nem tekinthetők egyik kategóriának sem, kezdetésük hatalmas kockázat, leginkább kétségbeesett ownerek számára lehet érdekes. Sérülteket figyeljétek, a cikkhez képest lehetséges változás!

New York Giants @ San Francisco 49ers

Az Frisco igazán nem ad okot arra, hogy kételkedjünk bennük, de a Rams ellen már szorosabb meccset hoztak. Aiyuk hiánya szinte azonnal látszott a Shanahan támadósoron, így sok CMC-re számítok Week3, de ez nem fogja érdemben befolyásolni a mérkőzés kimenetét, sokkal inkább Barkely hiánya lehet gond a New York-i oldalon. Daniel Jones és az egész Giants képe egy driveon belül változott pocsékból, elfogadhatóra a Cardinals ellen. A futó hiányában fantasy szemmel nagyon kockázatos bárkinek a kezdetése, talán Waller lehet az egyetlen, akivel érdemes próbálkozni, ha szeretünk siklóernyőzni, ernyő nélkül. 

FF Peti tipp: Sima, SF győzelem. 49ers -6,5

Fantasy szempontból fontosabb sérültek: 

NYG:

Saquan Barkey (Q) – Úgy vesszük, hogy nem lesz

Wan’Dale Robinson (Q) 

SF:

Brandon Aiyuk (Q) – Úgy vesszük, hogy nem lesz, ez CMC-t és Deebo-t még értékesebbé teszi.

Had vagy Padra

New York Giants
QBRBWRTE
Daniel JonesPadMatt BreidaPadDarius SlaytonPadDarren WallerHad
Eric GrayPadIsaiah HodginsPadDaniel BellingerPad
Gary BrightwellPadJalin HyattSleeper
Parris CampbellPad
San Francisco 49ers
QBRBWRTE
Brock PurdyHadChristian McCaffreyHadDeebo SamuelHadGeorge KittleHad
Elijah MitchellPadJauan JenningsPad
Jordan MasonPad

Atlanta Falcons @ Detroit Lions

A múlt héten rátapintottam a Falcons meglepetésre, és ezzel együtt el is kell ismernem, hogy Smith munkája kezd beérni, valami elindult a Falconsnál. Kiemelkedően jó a futójáték a csapatban, és erre hétről hétre lehet építeni. London is bizonyított, Pitts esetén a következő hetek nagyon fontosak, mindenképpen kell tőle egy erősebb teljesítmény, mert ezen a ponton nem ébreszti egy kezdő fantasy TE benyomását. A Lions továbbra is nagyon jó, azonban az offense és defense oldalon is megvannak meccsenként az 1-1, akár mérkőzéseket eldöntő hibák. Montgomery kiesésével Gibbs megmutathatja, hogy mit is tud valójában, fantasy szempontból igazi high risk, high reward (nagy kockázat, nagy hozam) játékosa a hétnek.(A másik Rookie LaPorta is nagyon jön, érdemes figyelni, de az egész Lions offense egy fantasy aranybánya!)

FF Peti tipp: Nagyon szoros meccs lehet, driveról-drivera változhat az esélyes. Újabb meglepetésre tippelek. Falcons -0,5

Fantasy szempontból fontosabb sérültek: 

ATL:

DET:

David Montgomery (Q) – Szerintünk nem lesz, az edző szerint, marad a committee szemlélet, így benne van egy Craig Reynolds GoalLine TD a levegőben, de még sleepernek is kockázatos.

Hadra vagy Padra

Atlanta Falcons
QBRBWRTE
Desmond RidderPadBijan RobinsonHadDrake LondonHadKyle PittsSleeper
Tyler AllgeierHadMack HollinsPadJonnu SmithPad
Cordarrelle PattersonPadKhaDarel HodgePad
Detroit Lions
QBRBWRTE
Jared GoffHadJahmyr GibbsHadAmon-Ra St. BrownHadSam LaPortaHad
Craig ReynoldsSleeperJosh ReynoldsSleeper
Marvin Jones Jr.Pad

Buffalo Bills @ Washington Commanders

Sam Howell 3-0 eddig a Commanders mezében, ami nagyon jó teljesítmény az ex-Tar Heels irányítótól. Azonban talán most jön az igazi próba. A Bills igazán kemény dió, a Raiderst már simán lelépte a Josh Allen vezette csapat. Week2 után a Buffalo igazán jó offense benyomását ébresztette, de talán nem a Raider elleni mérkőzésből érdemes kiindulni. Az elmúlt héten mind a kettő oldalon top RB teljesítményt láthattunk. Robinson és Cook is, top futó volt, lehet reménykedni a hasonló folytatásban.

FF Peti tipp: Jó támadósorok találkozása, és leginkább a jobb irányító miatt a Bills egyértelmű esélye a meccsnek. Bills -3,5

Fantasy szempontból fontosabb sérültek: 

BUF:

WAS:

Logan Thomas (Q) – Nincsen hír, szerintünk nem lesz

Hadra vagy Padra

Buffalo Bills
QBRBWRTE
Josh AllenHadJames CookHadStefon DiggsHadDalton KincaidSleeper
Damien HarrisPadGabe DavisHadDawson KnoxHad
Latavius MurrayPadKhalil ShakirSleeper
Washington Commanders
QBRBWRTE
Sam HowellHadBrian Robinson Jr.HadTerry McLaurinHadCole TurnerPad
Antonio GibsonPadJahan DotsonHadJohn BatesPad
Chris Rodriguez Jr.PadCurtis SamuelPad
Dyami BrownPad

Indianapolis Colts @ Baltimore Ravens

A Baltimore nagyon fontos győzelmet szerzett week 2, a Bengals ellen, de igazán még a Ravens offense nem állt össze, talán még ennél is több lehet a csapatban. PPR ligákban Flowers már egyértelműen kezdehető játékos, a futók azonban megmaradtak kifürkészhetetlen fantasy rejtélynek. A védelem nagyon erős, főleg a futás ellen. A Colts messze az elvárások felett teljesít, AR15 meglepően jól indított, de a második meccsén is hamarabb kiszállt, ami aggasztó, Week 3 feltehetően nem is lép pályára, mi jelentősen rontja a Colts játékosok fantasy értékét. Andrews jelenleg nincs Injury Reporton, lehet reménykedni, hogy láthatjuk a pályán.

FF Peti tipp: Nem kedvező ez a párharc a Coltsnak. Ravens -3.5

Fantasy szempontból fontosabb sérültek: 

IND:

Anthony Richardson (Q) – Szerintünk nem lesz

Jonathan Taylor (O)

Jelani Wood (IR)

BAL:

Lamar Jackson (Q) – Játszani fog

Odell Beckham Jr. (Q) – Úgy vesszük, hogy nem fog játszani

Hadra vagy Padra

Indianapolis Colts
QBRBWRTE
Gardner Minshew IIPadZack MossHadMichael Pittman Jr.HadKylen GransonPad
Deon JacksonPadJosh DownsPadMo Alie-CoxPad
Alec PiercePadWill MalloryPad
Baltimore Ravens
QBRBWRTE
Lamar JacksonHadGus EdwardsHadZay FlowersHadMark AndrewsHad
Justice HillSleeperRashod BatemanSleeperIsaiah LikelyPad
Nelson AgholorPad

Denver Broncos @ Miami Dolphins

Ugyan a két csapat merőben eltérő formát mutat, és valószínűleg a meccsen sem lesz sokáig kérdés a Dolphins győzelme, ezzel együtt ez egy remek fantasy matchup-nak néz ki. Miami játékosokat kb bármikor, bárki ellen lehet és kell is kezdetni, és ugyan van potenciál ebben a Dolphins védelemben, de mégis, most lesz lehetősége a Denver offense-nek kibontakozni, és pontokat szerezni. Sok pontos találkozót várok, ahol lehet próbálkozni fantasy oldalon sok-sok névvel, de mindenképpen érdemes figyelembe venni az eddigi formát és snap, valamint target számokat.

Nyertes: Dolphins, egy sok pontos meccsen, és hozni fogják a spread-et is, Miami -6,5

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

DEN:

Greg Dulcich (IR) – a Broncos TE1 nem elérhető még pár hétig, Trautman csak akkor legyen alternatíva, ha nagyon meg vagy szorulva egy mély ligában

MIA:

Jaylen Waddle (Q) – agyrázkódás protokollban van Waddle, valószínűleg nem kap játékengedélyt, ha mégis, akkor egyértelmű starter, hiányában Berrios és Cracraft is előrelép mint sleeper

Tyreek Hill (Q) – boka gondok miatt szerdán csak limitáltan edzett, figyeljük a napi jelentéseket, de minden bizonnyal bevethető lesz a Broncos ellen

Salvon Ahmed (Q) – ágyék sérüléssel küzd, de amúgy sem kezdő szint, Mostert el fogja vinni az RB1 számokat, ha nincs Ahmed akkor mély ligában esetleg Achane-nal meg lehet próbálkozni

Hadra vagy Padra:

Denver Broncos
QB RB WR TE 
Russel WilsonHadJavonte WilliamsHadJerry JeudySleeperAdam TrautmanPad
  Samaje PerineHadCourtland SuttonHad  
    Marvin MimsHad  
    Brandon JohnsonSleeper  
Miami Dolphins
QB RB WR TE 
Tua TagovailoaHadRaheem MostertHadTyreek Hill(Had)Durham SmythePad
  Salvon Ahmed(Pad)Jaylen Waddle(Had)  
  De’Von AchanePadBraxton BerriosSleeper  
    River CracraftSleeper  

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars

A csoportmeccsek ugye mindig izgalmasak, nos, szerintem ez pont nem lesz az. A Jaguars gépezete még akadozik kissé, se a védelem se Lawrence nem úgy teljesít, ahogy kellene, a Texans meg ugyan megfelelően gyengének néz ki, de vannak bizakodásra okot adó jelek, képesek pontokat szerezni, meg néha a védelem is mutat ezt azt. Ezzel együtt nyerni fog a Jags, még ha nem is tükörsimán, de végig vezetve, és kézben tartva a nem izgalmas mérkőzést, ahol bődületes fantasy számokat sem várok, bár a megszokott és ismert kezdőknek azért a fantasy csapatokban lesz a helye.

Nyertes: kicsit nyögvenyelősen fog nyerni a Jaguars, így szerintem a spread sem lesz meg, Texans +10

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

HOU:

Noah Brown (IR) – Brown IR-en van egy ideje, de amúgy sem lenne különösebb tényező, izgalmasabb Woods és Dell is nála

Tank Dell (Q) – szerdán csak limitáltan edzett comb problémák miatt, de valószínűleg ennek pont az az oka, hogy a Jaguars ellen már bevethető legyen. Azért figyelje mindenki a reportokat.

JAC:

Zay Jones (Q) – A Chiefs ellen térdsérülés miatt kihagyott egy negyedet, de később vissza tudott térni a meccsen. Emiatt sem hiszem, hogy ne lenne bevethető a Texans ellen, mindenesetre ezzel együtt Ridley, Kirk és Engram is bíztatóbb fantasy célpont ezen a héten.

Hadra vagy Padra:

Houston Texans
QB RB WR TE 
C.J. StroudPadDameon PierceHadNico CollinsHadDalton SchultzPad
  Devin SingletaryPadTank Dell(Sleeper)  
    Robert WoodsHad  
Jacksonville Jaguars
QB RB WR TE 
Trevor LawrenceHadTravis EtienneHadCalvin RidleyHadEvan EngramHad
  Tank BigsbyPadChristian KirkHad  
  D’Ernest JohnsonPadZay Jones(Pad)  
  JaMycal HastyPad    

New Orleans Saints @ Green Bay Packers

Egy számomra nagyon várós mérkőzésről van szó, de nem igazán a látványos játék és a végtelen pont miatt. A Saints úgy áll 2-0-val, hogy egyik meccsen sem voltak meggyőzőek, a Packers meg 1,5 meggyőző félidő után omlott össze, és kapott ki 30 perc alatt a Falcons-tól. Összességében kérdéses, melyik csapat mit tud majd felmutatni ezekután, egymás ellen, én egy alapvetően izgalmas, de alacsony színvonalú, kevés pontos meccset várok, ahol az offense-k nem fognak jól muzsikálni, és fantasy szempontból csak a legnagyobb neveknek adnék játéklehetőséget.

Nyertes: Packers, de egy hajszállal, ami nagyjából pont azon a 2 pontos spread-en lesz, amit jósolnak nekik, Packers push (-2)

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

NO:

Jamaal Williams (D) – hamstring (combhajlító) sérüléssel küzd Jamaal, szinte biztos, hogy nem látjuk majd ezen a meccsen. Hiányában Tony Jones és az esetlegesen mostanra felgyógyuló és visszatérő Kendre Miller rotálása várható, kiegészítve persze Taysom Hill-el. Én senkit se kezdetnék innen a bizonytalanság miatt, talán Jones-t mélyebb ligákban.

GB:

Aaron Jones (Q) – Jones már a Week2 meccset is kihagyta combhajlító sérülés miatt, szerdán nem edzett, valószínűtlen a 3. heti játéka. Ha elérhető, must start, hiányában viszont Dillon-t legfeljebb nagyon mély ligákban kezdetném.

Christian Watson (Q) – egy harmadik hamstring a végére, Watson szezon eleje óta pihen, most is kérdéses, bevethető lesz-e, és ha igen, mennyire. Reed vagy Doubs továbbra is egy bíztató opció. Ezzel együtt szerdán már edzett Watson, ha valóban bevethető lesz, az nagy mértékben borítaná fel a Packers elkapókkal szembeni várakozásokat. Én továbbra is ültetném, ameddig nem lesz biztosan 100%-os.

Hadra vagy Padra:

New Orleans Saints
QB RB WR TE 
Derek CarrPadJamaal Williams(Out)Chris OlaveHadJuwan JohnsonPad
  Tony JonesSleeperMichael ThomasHad  
  Kendre Miller(Pad)Rashid ShaheedPad  
Green Bay Packers
QB RB WR TE 
Jordan LoveSleeperAaron Jones(Out)Christian Watson(Pad)Luke MusgraveSleeper
  A.J. DillonPadJayden ReedHad  
  Emanuel WilsonPadRomeo DoubsHad  
    Dontavyion WicksSleeper  

New England Patriots @ New York Jets

Két csodálatos védelem, egy bíztató Mac Jones és Pats offense, valamint egy tökéletes Jets offense mínusz Zach Wilson, mindezt egy AFC Kelet csoportrangadó képében. Nagy csemegének ígérkezik ez a meccs, de itt sem biztos, hogy a látványos játék lesz előtérben. Két nagyon összeszedett, taktikus és okos, játékot és eredményt menedzselő csapatot várok, de nem kiemelkedő támadó focit, és így a fantasy kezdőket sem feltétlen ebből a két csapatból keresném.

Nyertes: egy megjósolhatatlan csoportrangadó, ahol egy már rendszerezettebb Jets-t várok, kimagasló védelemmel, és így egy szűk New York-i győzelmet látok, Jets +2,5

Fantasy szempontból fontosabb sérültek:

NE:

DeVante Parker (Q) – szerdán limitáltan edzett csak egy térd probléma miatt, ilyennel küzdött már korábban is, én nem félnék, hogy ne lenne majd bevethető a Jets ellen

NYJ:

Hadra vagy Padra:

New England Patriots
QB RB WR TE 
Mac JonesPadRhamondre StevensonHadJuJu Smith-S.PadHunter HenryHad
  Ezekiel ElliottPadKendrick BourneHadMike GesickiSleeper
    DeVante Parker(Had)  
    Demario DouglasPad  
New York Jets
QB RB WR TE 
Zach WilsonPadBreece HallSleeperGarrett WilsonHadTyler ConklinSleeper
  Dalvin CookPadAllen LazardPad  
  Michael CarterPadMecole HardmanPad