Hétvégi gondolatok – Túlreagálós (?) erősorrend

Folytatódik ez a rovat is. Igen, csütörtök este. De tudjuk, nekünk a hétvége minimum kedd reggelig tart, aztán jön a gyűlölt szerda, amikor alig telt el valami a hétből és még nagyon sok van hátra belőle. Csütörtökön viszont ismét nem alszunk, mert hajnalban NFL, ennek felvezetéseképpen, az előző hétvégéből kiindulva összeállítottuk a két mérkőzés alapján látottakból, az idei első Fumble Forum power rankingunkat.

  • Fontos megjegyezni, ez egy összegzett lista, több szerkesztő saját kis rangsora alapján összerakva. Születtek egyébként egész szélsőséges eredmények is, ha kíváncsiak lennétek a szerkesztők egyéni listáira, vagy megosztanátok a sajátjaitokat, ne habozzatok és csatlakozzatok a discord szerverünkhöz.
  • A Tampa Bay mindenki legnagyobb meglepetésére jól kezdte a post-Brady erát. A védelem továbbra is jó, főleg a futás elleni védekezés, még egyelőre a támadósor is működik Mike Evans vezetésével, igaz hogy a liga leggyengébb védelmei közül találkoztak eddig kettővel. Mindenképpen érdekes lesz megnézni Mayfieldéket majd olyan csapatok ellen is, ahol már normális pass rush van, hiszen a támadófal közel sem elit.
  • Ennyire nem lehet rossz egy védelem, mint ahogy most a Chargersé kinéz. Ez a csapat össze fogja magát szedni, és összehozza azt a playoff szereplést, amit úgy el is várnánk tőlük. Nem könnyű a sorsolás, de csoporton belül meg lesz nekik mindenki, még akár a jelenleg gyengélkedő Kansas is. Az offense meg fogja oldani, és akkor reális lehet a későbbiekben a top 10 körüli helyezés.
  • Nem látni idén a Geno mágiát. Tény, nem segítik a sérülések sem (két kezdő tackle maródik előtte a falban), de a védelem közel sem muzsikál úgy, mint tavaly, nem ülnek az erősítések, és így nagyon sebezhető mind a két oldala a csapatnak. Középmezőnynek tűnik, és így a playoff ez alapján már necces elvárás lehet.
  • Bár továbbra sem várunk sokat a Titanstől, kétségkívül impresszív, hogy két ilyen szoros meccset játszottak 2 egyértelműen playoffba várt csapat ellen. Tették mindezt úgy, hogy Tannehill nem jó, ellenben a védelem továbbra is nagyon alulértékelt. Fog ez a csapat nála jobb csapatoknak sok kellemetlen percet okozni idén, kezdve ezt majd az eddig gyengélkedő Jaguarssal.
  • Mindenki meglepetésére egyelőre nagyon pozitívan teljesít a Colts, szoros meccsen kaptak ki a Jagstől, míg a Texanst simán verték. Richardson a hibák ellenére jól teljesít és már most simán működőképes vele az offense, de sajnos a korai sérülések aggasztóak.
  • Csak a jó szívünk miatt került a Raiders ennyire “magasra”, meg mert meglepték a Broncost első héten. Viszont már utána, a Bills ellen is érződött, hogy tőlük nem lehet idén sokat várni, és ezt a csapatot a sorsolása sem segíti. Továbbra is tartjuk, hogy ők a meglepetés 1/1, de jelenleg elég korrekt helyet foglaltak el.