Hadra vagy Padra – Week12 – Második rész

A Hadra vagy Padra ötletének nem az a célja, hogy ki- vagy berakj egy játékost a kezdődből. A lényeg, hogy egy képet adjunk arról, hogy mi lehet a reális elvárás a játékossal kapcsolatban. A Sleeperek nem tekinthetők egyik kategóriának sem, kezdetésük hatalmas kockázat, leginkább kétségbeesett ownerek számára lehet érdekes. Sérülteket figyeljétek, a cikkhez képest lehetséges változás!

Carolina Panthers @ Tennessee Titans

Nem valószínű, hogy ez lenne a forduló meccse, de pont emiatt érdekes fantasy megközelítése lehet a találkozónak. A liga jelenleg legrosszabb csapata készül játszani a liga egyik fokozatosan legrosszabbá váló gárdája ellen. Ez alapján egyenlő felek küzdelme lehet, ahol a nem túl acélos védelmek miatt végre mind a két csapat támadó egysége mutathat valami pozitívat (mint ahogy persze végre a védelmek is felléphetnek, jó meccset hozva). Úgy gondolom, a Titans egy lehelettel jobb csapat azért, Lewis végre osztogathat labdákat, talán Henry is újra futni fog, és ugyan Young-nak is lehet ez egy remek meccse, a hazai csapat győzelmét várom.

FF Matyi tipp: Titans, valamikor azért nekik is fel kell rakni egy-egy dupla vét, a Carolina ehhez megfelelő ellenfél, Tennessee -4

Hadra vagy Padra:

Carolina Panthers
QBRBWRTE
Bryce YoungSleeperChuba HubbardPadAdam ThielenHadHayden HurstPad
Miles SandersPadJonathan MingoPadTommy TremblePad
DJ CharkPad
Terrace MarshallPad
Tennessee Titans
QBRBWRTE
Will LevisSleeperDerrick HenryHadDeAndre HopkinsHadChigoziem OkonkwoPad
Tyjae SpearsSleeperKyle PhillipsPadJosh WhylePad
N. Westbrook-IkhineSleeper
Chris MoorePad

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans

Parádés csoportrangadó érkezik! Két remek formában lévő, play-off-ra abszolút esélyes gárda csap össze, a végeredmény pedig hatalmas hatással lehet a csoport győzelemre, hiszen a Texans már egyszer elkapta idén a Jaguarst. Nagyon szoros meccset várok, sok szép megmozdulással, de ugyanúgy sok hibával és hülyeséggel, a mérkőzés nagy tétje miatt, pont ezért nehéz is megsaccolni, mi is fog itt pontosan történni. Szerintem nagyrészt ez Lawrence-n fog múlni, ha ő képes átlagos vagy annál kicsit jobb játékot mutatni, akkor azért ez a Texans védelem sebezhető. Kérdés, Stroud szuperhős lesz-e megint, de az alapvetően korrekt Jags védelem ellen ez lehet most nem lesz elég. Bár akkor is csak hajszálon fog múlni. Fontos, hogy mind RB fronton mind WR fronton sérülésekkel küzd a Texans, nézzetek jelentéseket mindenképpen a játékosotokról!!!

FF Matyi tipp: Jaguars, de csak mert egy komplettebb és összességében jobb csapatnak tartom őket, Jacksonville -1

Hadra vagy Padra:

Jacksonville Jaguars
QBRBWRTE
Trevor LawrenceHadTravis EtienneHadChristian KirkHadEvan EngramHad
D’Ernest JohnsonPadCalvin RidleyHad
Tank BigsbyPadZay JonesPad
Houston Texans
QBRBWRTE
C.J. StroudHadDevin SingletaryHadTank DellHadDalton SchultzHad
Dameon Pierce(Sleeper)Nico CollinsHadBrevin JordanPad
Noah Brown(Sleeper)
Robert WoodsSleeper

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons

Csoportrangadó, ami akár a divízió első helyéről is dönthet, de valahogy nem nagyon jön lázba senki sem ettől a meccstől, aki nem a csapatok szurkolója. Oké, lehet még ők sem. Mind a két csapat pihenésről érkezik, ismerik egymást rendesen, valószínűleg emiatt nagyon felkészültek lesznek egymásból, pont ezért is látom, hogy itt valami kevés pontos, szoros, de gyenge színvonalú meccset fogunk látni, ahol a végén a szerencsésebb csapat húzza be a győzelmet. Ridder visszatér, de továbbra is Arthur Smith dirigál, szóval sok jót ne várjunk, másik oldalon pedig nagy eséllyel a felépülő Carr fog kezdeni, aztán lehet megint beáll majd Winston a meccs végére, náluk sosem tudni. Nem vagyok izgatott a meccstől, ha nem jött volna le a betűkből.

FF Matyi tipp: Falcons, hogy izgalmasabb legyen a csoport, vagyis, izgalmasabb nem lesz, max szorosabb, Atlanta -2

Hadra vagy Padra:

New Orleans Saints
QBRBWRTE
Derek CarrPadAlvin KamaraHadChris OlaveHadTaysom HillHad
Jameis WinstonPadJamaal WilliamsPadRashid ShaheedHadJuwan JohnsonPad
A.T. PerrySleeper
Atlanta Falcons
QBRBWRTE
Desmond RidderPadBijan RobinsonHadDrake LondonHadKyle PittsPad
Tyler AllgeierSleeperMack HollinsPadJonnu SmithPad
Van JeffersonPad

New England Patriots @ New York Giants

Jaj, micsoda 1/1 Bowl lesz itt… Két csapat, két pocsék csapat, mind a kettőjüknek elvárás már a lehető legjobb draft pozi, hogy megtalálhassák a következő irányítójukat. Ettől függetlenül egy kicsit presztízs is ez a meccs, kiindulva a két csapat egymás ellen múltjából, de hol vannak már azok az évek… Őszintén nem tudom, mit lehetne itt mondani, mi az, ami miatt érdekelhet ez a meccs bárkit is. DeVito megint megtáltosodik? Mac Jones mutat bármit is? Sőt, lehet Zappe fog kezdeni/játszani helyette? Nem tudom, tényleg, ne ezt a meccset nézd, még akkor se, ha a csapatok drukkere vagy, csak reméld, hogy veszítetek, és érkezhet a szebb jövő.

FF Matyi tipp: Giants, de csak mert valakinek nyernie kell. Ha csak nem lesz hosszabbítás és döntetlen. Jóég, az de szörnyű lenne… Oké, akkor ennek szurkolok, és erre tippelek, Giants +0

Hadra vagy Padra:

New England Patriots
QBRBWRTE
Mac JonesPadRhamondre StevensonHadDemario DouglasHadHunter HenrySleeper
Bailey ZappePadEzekiel ElliottSleeperJuJu Smith-S.PadMike GesickiPad
DeVante ParkerPad
New York Giants
QBRBWRTE
Tommy DeVitoPadSaquon BarkleyHadWan’Dale RobinsonPadDaniel BellingerSleeper
Matt BreidaPadDarius SlaytonPad
Jalin HyattPad
Isaiah HodginsPad

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals 

Igazi régivonalas csoport rangadó. Nagy kár – hazai szempontból – Joe Burrow hiánya, így nagyon vérmes reményeik nem lehetnek a Bengals drukkereknek. Nagyon max abba lehet “kapaszkodni”, hogy nem (csak) Canada volt itt a “kutyaütő”. Ugyanis a Steelersnél új (?) időszámítás következő, korábbi támadó koordinátoruk nélkül. Pickett megmutathatja, hogy őt eddig nagyon csúnyán visszahúzták, csak úgy ahogy Harris és Pickens is. A hazai oldalon Browning-time újabb fejezete, ráadásul az sem segít a csere QB-nak, hogy Tee Higgins ismét a pálya széléről nézi a találkozót, úgyhogy Joe Mixonnak és a Chasenak mozgalmas estéje lesz. 

FF Zsolti tipp: Szoros nyögvenyelős “same old Steelerses” győzelmet várok, amit a védelem szállít. Steelers -2,5 

Hadra vagy Padra:

Cincinnati Bengals
QBRBWRTE
Jake BrowningPADJoe MixonHADJa’Marr ChaseHADTanner HudsonPAD
Trayveon WilliamsPADTee Higgins OIrv Smith Jr.PAD
Tyler BoydPADDrew SamplePAD
Trenton IrwinPAD
Pittsburgh Steelers
QBRBWRTE
Kenny PickettPADJaylen WarrenHADDiontae JohnsonHADPat FreiermuthHAD
Najee HarrisHADGeorge PickensHAD
Allen Robinson IIPAD

Tampa Bay Buccaners @ Indianapolis Colts

Huh…valamivel “felhypeolnám” ezt a találkozót, de nagyon nem megy. Minshaw vs Mayfield, White vs Taylor, Evans vs Pittman, micsoda kánaán, ugye?  Pozitívum lehet, hogy még mindkét csapatnak meglehet a rájátszás, tehát tét az mindenképpen van. Taylornak kemény estéje lehet, mivel a Bucs védelem azért a futókat elég szépen limitálni tudja, úgyhogy Minshawn a világ szeme, jah és persze Downson, hogy tovább robog e valid elkapó státusz felé az újonc. 

FF Zsolti tipp: Teljesen elvagyok veszve ebbe a tippben, talán a Bucsba többet látok. Buccaners -2,5 

Hadra vagy Padra:

Tampa Bay Buccaneers
QBRBWRTE
Baker MayfieldPADRachaad WhiteHADMike EvansHADCade OttonHAD
Chase EdmondsChris GodwinHAD
Indianapolis Colts
QBRBWRTE
Gardner Minshew IIPADJonathan TaylorHADMichael Pittman Jr.HADKylen GransonPAD
Zack MossPADJosh DownsHAD
Alec PiercePAD

Cleveland Browns @ Denver Broncos 

Na elég szép konferencia rangadó lett ez itt erre a hétre. Ugyan Watson sérülés miatt már nem a Browns rendelkezésére, de DTR-ral azért eldöcögött ez az offense, pont annyira, hogy a D (és Hopkins) megtudja nyerni a meccset nekik. A másik oldal nagyon “forró”, 4 meccs óta csak a W. Ennek ellenére nem érzek annyit Payton csapatába, hogy ezt a védelmet feltörje, Wilson, Sutton ide vagy oda.

FF Zsolti tipp: Kevés pontos mérkőzése, de viszonylag sima Browns sikert várok/látok. Browns -6,5

Hadra vagy Padra:

Denver Broncos
QBRBWRTE
Russell WilsonPADJavonte WilliamsHADCourtland SuttonHADAdam TrautmanPAD
Jaleel McLaughlinPADJerry JeudyPADGreg DulcichPAD
Samaje PerinePADMarvin Mims Jr.PAd
Cleveland Browns
QBRBWRTE
Dorian Thompson-RobinsonPADJerome FordHADAmari CooperHADDavid NjokuHAD
Kareem HuntHADElijah MoorePAD

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals

Itt azért már lehet pontokra számítani. Egyik oldalon sincs túl acélos védelem, sőt. Stafford jó híreket kapott a héten ugyanis Kupp játszhat a találkozón, ráadásul Williams is visszatért az IR-ről, így Nacua mellé két igencsak valid játszótársa lesz. A Cardinalsnál Murray visszatérése egyértelműen jó hatással volt a csapatra (ki gondolta volna?). Itt aggodalomra adhat okot, hogy McVay az esetek 90%-ban nagyon simán lenyomja a Cardsot. 

FF Zsolti tipp: Ide várom a pontokat rendesen, inkonzisztencia ide vagy oda az offensektől. Tippem pedig az, hogy (ismét) nyer a Rams, egy izgalmas és fordulatos találkozón. Rams -2,5

Hadra vagy Padra:

Arizona Cardinals
QBRBWRTE
Kyler MurrayHADJames ConnerHADMarquise BrownHADTrey McBrideHAD
Keaontay IngramPADRondale MoorePAD
Greg DortchPAD
Los Angeles Rams
QBRBWRTE
Matthew StaffordHADKyren WilliamsHADPuka NacuaHADTyler HigbeePAD
Royce FreemanPADCooper KuppHAD
Tutu AtwellHAD

Buffalo Bills @ Philadelphia Eagles

A szezon előtt az egyik legizgalmasabb párharcnak tűnt ez az összecsapás a sorsoláskor. Most is jónak ígérkezik, de a vendégek messze az elvárások alatt teljesítenek eddig a szezon során. Az Eagles, ha nem is olyan lehengerlő játékkal, mint egy idénnyel ezelőtt, de nyeri a mérkőzéseit, a Bills azonban bajban van, nagyon nehéz sorsolása van a szezon hátralévő részében és egyelőre nem is áll rájátszást érő helyen. Egy pontgazdag összecsapásra számítok – ami fantasy-szempontból is remek párharcnak tűnik – , a Bills az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, az Eagles pedig az első kiemelésért küzd.

FF Csongor tipp: Hasonlóan a Kansas City elleni mérkőzéshez, valahogy behúzza a W-t a Philadelphia. Eagles -3.5

Hadra vagy Padra:

Buffalo Bills
QBRBWRTE
Josh AllenHadJames CookHadStefon DiggsHadDalton KincaidHad
Latavius MurrayPadGabe DavisSleeper
Khalil ShakirPad
Philadelphia Eagles
QBRBWRTE
Jalen HurtsHadD’Andre SwiftHadA.J. BrownHadJack StollPad
Kenneth GainwellPadDeVonta SmithHad
Boston ScottPadQuez WatkinsPad
Olamide ZaccheausPad

Kansas City Chiefs @ Las Vegas Raiders

A “Super Bowl rematch-en” elszenvedett vereség után egy csoportrivális ellen javítana a Chiefs. Egészen hihetetlen statisztika, de novemberben még nem szerzett pontot a meccsek második félidejében a kansasi alakulat, amiben nagy szerepe van a nem túl veretes WR-corpnak. A Raiderst azonban könnyedén meg fogja állítani a vendégek remek védelme, így érzésem szerint az offense is jobban fog muzsikálni, mint az elmúlt hetekben. Ettől függetlenül nem szabad Chiefs elkapót a fantasy-csapatunk kezdőjébe rakni, ha nem akarunk pár szívrohamot kihordani a dropjaik miatt.

FF Csongor tipp: Egy statement game-el visszatérnek a győzelem útjára Mahomes-ék. Chiefs -9.5

Hadra vagy Padra:

Kansas City Chiefs
QBRBWRTE
Patrick Mahomes IIHadIsiah PachecoHadRashee RiceSleeperTravis KelceHad
Jerick McKinnon(Pad)Justin WatsonPad
Clyde Edwards-HelairePadMarquez Valdes-ScantlingPad
Skyy MoorePad
Las Vegas Raiders
QBRBWRTE
Aidan O’ConnellPadJosh JacobsHadDavante AdamsHadMichael MayerSleeper
Jakobi MeyersSleeper
Hunter RenfrowPad

Baltimore Ravens @ Los Angeles Chargers

Egy pontgazdag mérkőzésen a Ravens tovább menetel az első kiemelés felé. Igazi csemege lesz ez a mérkőzés fantasy-szempontból: A Chargesnél továbbra is meghatározó tandem a Herbert, Allen, Ekeler trió, a Ravensnél pedig ugyan Mark Andrews kidőlt, de Lamar Jackson és Gus Edwards remek pontokat hozhat csapatunknak. Andrews hiányában pedig az egyre jobb formát mutató Odell Beckham Jr. először lehet komoly tényező fantasy-szempontból a szezon során.

FF Csongor tipp: Egy nagyon izgalmas, rengeteg pontot hozó összecsapást húz be a baltimore-i együttes. Ravens -2.5

Hadra vagy Padra:

Baltimore Ravens
QBRBWRTE
Lamar JacksonHadGus EdwardsHadZay Flowers(Sleeper)Isaiah LikelyHad
Keaton MitchellSleeperOdell Beckham Jr.(Had)
Justice HillPadRashod BatemanPad
Los Angeles Chargers
QBRBWRTE
Justin HerbertHadAustin EkelerHadKeenan AllenHadDonald Parham Jr.Pad
Joshua KelleyPadQuentin JohnstonPadGerald EverettPad
Jalen GuytonSleeper

Chicago Bears @ Minnesota Vikings

Egy csoportrangadóval zárul a forduló. A Bears egy hete már majdnem meglepte a Lions-t, Justin Fieldsel a fedélzeten pedig a Vikingsnak is okozhat fejtörést a chicagoi együttes. Érzésem szerint egy meglepően szoros meccsen végül a hazaiak kerekednek felül.

FF Csongor tipp: Dobbs tovább vezeti a Vikings hajóját a rájátszás felé. Vikings -1.5

Hadra vagy Padra:

Chicago Bears
QBRBWRTE
Justin FieldsHadKhalil HerbertHadDJ MooreHadCole KmetHad
Roschon JohnsonPadDarnell MooneyPad
D’Onta Foreman(Pad)
Minnesota Vikings
QBRBWRTE
Joshua DobbsHadAlexander MattisonSleeperJustin JeffersonHadT.J. HockensonHad
Ty ChandlerSleeperJordan AddisonHad
K.J. OsbornPad