Hadra vagy Padra – Week 14

Hadra vagy Padra – Week 14

A Hadra vagy Padra ötletének nem az a célja, hogy ki- vagy berakj egy játékost a kezdődből. A lényeg, hogy egy képet adjunk arról, hogy mi lehet a reális elvárás a játékossal kapcsolatban. A Sleeperek nem tekinthetők egyik kategóriának sem, kezdetésük hatalmas kockázat, leginkább kétségbeesett ownerek számára lehet érdekes. Sérülteket figyeljétek, a cikkhez képest lehetséges változás!

Bye Week: Cardinals, Commanders

New England Patriots @ Pittsburgh Steelers

FOXBOROUGH, MASSACHUSETTS – OCTOBER 22: New England Patriots head coach Bill Belichick looks on before the game against the Buffalo Bills at Gillette Stadium on October 22, 2023 in Foxborough, Massachusetts. (Photo by Maddie Meyer/Getty Images)

Micsoda rangadó…lehetne, hogy ha jó pár évvel korábban lennénk. Most az új QB-ra, akár 1/1-re hajtó Pats fog játszani a Pickett nélkül felálló Steelers ellen, akik amúgy a PO-ért küzdenének, de jelenleg leginkább csak javítaniuk kéne a Cardinals ellen elszenvedett meglepetés vereség után. Nem ez lesz a forduló meccse, főleg, hogy TNF, szóval itthon csak a legvérmesebb Pats és Steelers drukkerek fognak felkelni (akik amúgy kivételesen ugyanúgy a Steelers győzelemért fognak szurkolni), és ők akár még egy szorosabb meccset is láthatnak, de színvonalasat semmiképpen sem.

FF Matyi tipp: Steelers, jobbak, nyerni is akarnak, a Pats pedig nem, ennek ellenére azért nem lesz nagy különbség, Pittsburgh -4

Hadra vagy Padra:

New England Patriots
QB RB WR TE 
Bailey ZappePadEzekiel ElliottHadDeVante ParkerHadHunter HenryPad
  Ty MontgomeryPadJuJu Smith-S.PadMike GesickiPad
    Tyquan ThorntonPad  
Pittsburgh Steelers
QB RB WR TE 
Mitch TrubiskyPadNajee HarrisHadDiontae JohnsonHadPat FreiermuthHad
  Jaylen WarrenHadGeorge PickensHad  
    Allen RobinsonPad  

Jacksonville Jaguars @ Cleveland Browns

Szezon előtt ez egy remek csatának nézett ki, Trevor Lawrence Deshaun Watson ellen, két egyértelmű PO-ba vágyó (és oda is várt) csapat csatája, minden adott volt tehát, egészen mostanáig, amikor a Browns éppen a negyedik irányítójával, Joe Flacco-val próbál versenyben maradni az AFC-ben, a Jaguars-nál pedig nagyon megy a tanakodás, hogy hogyan tudnák Tervort össze foltozni erre a meccsre, hogy ne C.J. Beathard-dal kelljen kiállni. Ha Lawrence játszik, azért ők lesznek az esélyesebb csapat, de nélkül, idegenben, megtörtént a Browns által a meglepetés.

FF Matyi tipp: Jaguars, valahogy felküldik Lawrence-t, de ha mégsem, Flacco sem fogja elhozni a csodát Cleveland-be, Jacksonville -3

Hadra vagy Padra:

Jacksonville Jaguars
QB RB WR TE 
(Trevor Lawrence)HadTravis EtienneHadCalvin RidleyHadEvan EngramHad
C.J. BeathardPadD’Ernest JohnsonPadZay JonesHad  
    Parker WashingtonSleeper  
Cleveland Browns
QB RB WR TE 
Joe FlaccoPadJerome FordHadElijah MooreHadDavid NjokuPad
  Kareem HuntSleeperCedric TillmanPadHarrison BryantPad
    Amari Cooper(Had)  

Carolina Panthers @ New Orleans Saints

NFC Déli csoportrangadó, hál istennek nekem jutott a másik is a héten. A Saints ugyan gyenge, esik kel, néha jobb néha rosszabb inkább rosszabb, ennek ellenére meg fogja verni a csoport és a liga jelenlegi leggyengébb csapatát, főleg hazai pályán. Mutatott pár életjelet a Panthers Reich HC elküldése után, de ez nem sok mindenre volt elég, a Saints valószínűleg az általuk megszokott gyenge játékkal is nyerni fog, életben tartva a reményeit a play-off-ra, a csoport győzelemre.

FF Matyi tipp: Saints, hazai pálya, jobb csapat, mennek a PO-ért, New Orleans -8

Hadra vagy Padra:

Carolina Panthers
QB RB WR TE 
Bryce YoungPadChuba HubbardHadAdam ThielenHadTommy TremblePad
  Miles SandersPadJonathan MingoSleeper  
    DJ CharkPad  
New Orleans Saints
QB RB WR TE 
Jameis WinstonPadAlvin KamaraHadChris OlaveHadTaysom HillSleeper
Derek CarrPadJamaal WilliamsPadA.T. PerryPadJuwan JohnsonPad
    Rashid Shaheed(Had)  

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons

A másik NFC South csoportrangadó. Ez amúgy szignifikánsan érdekesebbnek néz ki, mint az előző, mind a két csapat esélyes a csoport győzelemre, és így a PO-ra, így az egymás elleni eredmény borzasztóan fontos lehet még a későbbiekben. Jelenleg a Falcons van lépéselőnyben, nem csak, hogy jobb a mérlegük, de emellett sikerült megverniük Tampában a Bucs-t, szóval ha a Falcons esetleg itt is nyerni tud, akkor még inkább jó helyzetbe kerül. Ennek ellenére én úgy gondolom, az előző meccsük csak kisiklás volt, és jobb csapat a Tampa, amit most be is fognak bizonyítani, izgalmassá téve (egy kicsit) az NFC South-t.

FF Matyi tipp: Buccaneers, jobb csapat, aki most vissza is fog vágni, Tampa Bay -5

Hadra vagy Padra:

Tampa Bay Buccaneers
QB RB WR TE 
Baker MayfieldHadRachaad WhiteHadMike EvansHadCade OttonSleeper
  Chase EdmondsPadChris GodwinHadPayne DurhamPad
    Trey PalmerPad  
Atlanta Falcons
QB RB WR TE 
Desmond RidderPadBijan RobinsonHadDrake LondonHadKyle PittsHad
  Tyler AllgeierPadVan JeffersonPadJonnu SmithSleeper
    KhaDarel HodgePad