2023 Mock Draft – Október

A 2022-es NCAAF szezon már az utolsó harmadára kezd fordulni. Innen már komolyan kell venni a teljesítményeket, és már erősen érdemes invesztálni kiszemeltekbe, akiket szívesen látnánk a kedvenc csapatunk mezében.

Irányítók:

Év eleje óta nagyot fordult a világ az irányítókat illetően. Ennek elsődleges oka, hogy az irányítók messze nem az elvártak szerint teljesítenek. Még Bryce Young (Alabama) és C.J. Stroud (Ohio State) nimbuszán is már látszanak repedések. Előbbi esetében sérülések, utobbi esetében pedig a Fields féle hibák sejlenek fel. Meglepetésre Van Dyke (Miami (FL)) már padra került, Leary (NC State) megsérült és AR15 (Florida) pedig nagyon hullámzó. Hooker (Tennessee) Heisman aspiráns lett, azonban az életkora sok csapat számára lehet aggályos.

Hendon Hooker

Futók:

A futók megnehezítik majd a GM-ek dolgát. Nagyon jó évfolyammal állunk szemben. Bijan Robinson (Texas) nem kérdés, hogy Round1 lesz, de nagyon jön Sean Tucker (Syracuse), Devon Achane (Texas A&M), Jahmyr Gibbs (Alabama), egyik sem lenne meglepetés, ha az első 31-ben találna csapatot.

Elkapók:

Az elkapók mezőnye nagyon mély, az elmúlt hetekben olyan játékosok kerültek a fókuszba, mint Rashee Rice (SMU), Marvin Mims (Oklahoma), Jalin Hyatt (Tennessee, underclassman). Sokak értéke jelentősen csökkent. Sajnos Jaxon Smith-Njigba (Ohio State) évét sérülések folyamatosan hátráltatják, valamint Kayshon Boutte-t(LSU) év eleji formahanyatlása jelentősen lenyomta a boardokon, utóbbi esetében reális lehet, hogy egy újabb évvel még meghosszabbítja egyetemi karrierjét.

Marvin Mims

Tight End:

Laporta (Iowa), Mayer (Notre Dame) és Washington (Georgia) stabilan tartja az értékét, első kör végén bármelyik elképzelhető lehet!

Támadófal:

Év elején egyértelműen Peter Skoronski (Northwestern) volt az első számú támadófal ember, de azóta Broderick Jones (Georgia) már erős versenyt generált. Felkerült a radarra Javon Foster (Missouri), O’Cyrus Torrence (Florida)

Front7:

Továbbra is nagyon kedvelem a defensive tackle pozíciót 2023-ra. Carter (Georgia), Ika (Baylor) vagy Wilson (Texas A&M) mind Round 1 talent lehet, valamint Bresee (Clemson), Dexter (Florida) és McDonald (Iowa State) is még odaérhet. Az edge pozícióban berobbant Jared Verse, aki egy transfer után került a Florida State programjába, és azonnal sikerült a scoutok figyelmét magára fordítani. Az Appalachian State játékosa, Nick Hampton is nagyon szépen felugrott a boardokon. Az LB class-ban vannak nagyon jó tehetségek (Henry To’oto’o, Trenton Simpson, Jack Campbell, etc.), de messze nincsen egy Devin Lloyd féle játékos.

Secondary:

A cornerback évfolyam nagyon mély, de igazán senki nem emelkedik ki. Williams (Syracuse), és Jaylon Jones (Texas A&M) a személyes kedvencem, azonban 2022-re nagyon sokat javult Porter Jr. (Penn State), vagy Gonzalez (Oregon) is. Előbbi nem lenne meglepetés, ha a Top10 körül kelne el. Van 4-6 safety, akik szinten garantáltan az első két körben csapatot fognak találni, azonban tanulva az elmúlt évekből érdemes majd a secondary rankinget a combine után véglegesíteni!

Joey Porter Jr.

Néhány feltörő játékosok:

  • Deuce Vaughn – Kansas State – RB
  • Rashee Rice – SMU – WR
  • Jalin Hyatt – Tennessee – WR
  • Mitchell Tinsley – Penn State – WR
  • Darnell Wright – Tennessee – OT
  • Christian Haynes – Connecticut – IOT
  • Olumuyiwa Fashanu – Penn State – OT
  • Siaki Ika – Baylor – DT
  • Nick Herbig – Wisconsin – OLB

A 2 részes októberi Mock draftunk már elérhető!

Spotify: