Fantasy-értékelő: Vikings

Fantasy star: Justin Jefferson

Sophomore Slump egy szó, amit Jefferson nem ismer, a fantasy játékosok legnagyobb örömére. Egyetlen egy mérkőzése volt, amikor 10 pont alatt teljesített (Week 8 vs DAL), azon kívül folyamatos és stabil pontokat hozott. Összesen 10 TD-t szerzett, ami több tavalyhoz képest, de talán itt még mindig van lehetősége fejlődni. A 108 elkapáson már nagyon nehéz lesz relevánsan emelnie. Az új edző érkezése mindenesetre nagyon pozitív lehet, aki egy hasonló elkapóból extrát tudott kihozni (Kupp). Sikerült 7 mérkőzésen is 100 yard felé kerülnie, tehát egyértelmű ‘workhorse’ a csapatában. Jövőre is érdemes Jeffersont draftolni, nem kell visszaeséssel számolni. 

Fantasy breakout: K.J. Osborn

Nem sokan számítottak rá, hogy a 2020-ban draftolt Osborn berobbanhat (5. kör). Első évében a special teamben pallérozódott játékosnak elkapása sem volt. Azonban Thielen kiesése után a fiatal elkapó nagyon jól ugrott be. Week 12 után 6 meccsen 5 TD-t szerzett Osborn. Mindenképpen érdekes célpont lehet a következő fantasy drafton, azonban talán még érdemes óvatosan bánni a játékossal. Az elkapó nagyon hasonlít Jeffersonra, így nagy kérdés mire számíthat egy egészséges Thielen mellett.

Fantasy Bust: Dalvin Cook

Ha egy futó a fantasy drafton a Top 5-ben megy ki, akkor magas elvárásokkal fog találkozni. Ezeknek most Cook nem tudott megfelelni. Az év elején nagyon inkonzisztens volt. Öt mérkőzés kivételével nem hozta a legjobb fantasy számokat. A Touchdown-ok száma alacsony volt, és Mattison is egyre többet van Cook mellett a pályán. Cook fantasy értéke egyre halványabb, azonban nem érdemes teljesen eltemetni. A megfelelő értéken még rengeteget hozhat nekünk, azonban esetében már mindenképpen számolni kell a sérülésekkel és Mattisonnal!