Fantasy-jóslat: 49ers

Fantasy star: Deebo Samuel

2021-ben egyértelműen megérkezett a ligába Samuel. Az NFL egyik legjobb elkapója az elkapás után, amit a rengeteg YAC és broken tackle is bizonyít. A futások rengeteget adtak a teljesítményéhez, amire kevésbé lehet számítani ebben a szezonban. A szerződésének tisztázásával Samuel továbbra is egy nagyon jó fantasy célpont lehet. 

Fantasy breakout: Trey Lance

Lance tavaly a padon maradt, keveset láthattuk a pályán és továbbra is leginkább a preseason és egyetemi teljesítményére tudunk támaszkodni. Lance igazi league winner lehet, igazi gunslinger, aki a futójátékba is bevonható. Egy teljes évet tanulhatta a 49ers rendszerét. Fantasy szempontból az értéke (főleg dinasztia ligában) magasan van, nagyon hasonlít a helyzete a 2018-as évre, amikor Mahomes-t egy év padozás követően, egy izgalmas preseason után többen draftolták és sokaknak bajnoki címet hozott a szezon végén.

Fantasy sleeper: Elijah Mitchell

Tavaly Mitchell hatalmas meglepetést okozott. Nem csak azért mert Trey Sermon-t teljesen háttérbe szorította, de olyan teljesítményt nyújtott, hogy stabil RB2 szintű pontokat hozott. A TD-k nagyon hiányoztak a játékából, azonban a közel 1000 yard arra utal, érdemes vele számolni a 2022-es szezonban is. Amennyiben egészséges tud maradni és a 49ers marad a jelenlegi játékánál, akkor az RB Top 10 elvárás is lehet.

Fantasy bust: Elijah Mitchell

2022-ben a 49ers játékosokra általánosságban igaz, hogy Bumm or Bust. Így nem is akkora meglepetés, hogy a sleeper került ide. Mitchell tavalyi jó teljesítménye egy nyílt titok, nagyon nagy értéke lehet a preseason hírek alapján is, azonban a 4. Körös ADP már hatalmas kockázatot jelenthet a csapatunkra, figyelembe véve a korábbi sérüléseit, valamint ismert számunkra, hogy Shanahan hogyan bánik a 49ers futókkal!